Въпрос за имот !
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
Re: Въпрос за имот !
По тая логика и брат му не трябва да претендира? 

- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
Ако действително е така аз и на тримата бих им сложил един голям хикс и бих им пожелал успех в живота и да не ме търсят въобще 

Е така е , а най-смешното е,че брат ми ги манипулира и има пари и не иска да плаща , нито да продава . Просто пича си го кефи да живее на аванта без да вади пари пък от как им е промил мозъците с годините на тех ли да се сърда ?!
На улицата никой нема да остане ... пари си има брат ми ... ама не знам защо ме кара по трудния начин
На улицата никой нема да остане ... пари си има брат ми ... ама не знам защо ме кара по трудния начин

-
- Автомобил:
- Двигател:
- Местоположение: София Nissan Primera GT, Passat 5.5 TDI, Mondeo MK4
По-лошо нещо от дела между роднини за имот няма, казвам ти го от опит. Почне ли се веднъж го гроб ще се гледате на кръв. На твое място бих оставил да правят с имота каквото си искат, а пък ти ще ходиш на гости да си пиете ракията на спокойствие.
- xploda
- Автомобил: Civic
- Двигател:
bmwww написа:Е така е , а най-смешното е,че брат ми ги манипулира и има пари и не иска да плаща , нито да продава . Просто пича си го кефи да живее на аванта без да вади пари пък от как им е промил мозъците с годините на тех ли да се сърда ?!
Абе щом си имаш свое жилище тегли им една путк@ майна и на тримата и си гледай живота. Родители, които делят децата на по-обичан и по-необичан не са никакви родители. Брат, гледащ да преебе брат си също не е никакъв брат. От такива хора нямаш никаква изгода и полза да се опитваш да запазваш, каквито и да е отношения. Човек трябва да се пази най-много от такива индивиди. Та това са първите и най-близки по принцип хора, които се предполага, че ще ти бъдат гръб, опора нали, а в твоя случай са първите, къде искат да те наковат, както чужд не се е опитвал сигурно.
- dobrin
- Чингис хан
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Докато родителите ти имат право на ползване - никой няма да купи този имот, особено пък на публична продан. Освен някой от вас двамата с брат ти или ваше подставено лице.
Изходът е дело за делба, ако не можете да се разберете доброволно, което пък от своя страна е най-добрият възможен вариант.
Ако наистина искаш да се реши този въпрос точно сега - иск за делба. Така или иначе, като гледам, рано или късно ще се стигне до там. Въпросът е дали ще е преди или след като починат родителите ти. При всички положения послушай Пичагата - регистрирай си твоята една втора от имота надлежно на твое име в общината. Ходи поне веднъж - два пъти годишно до там да нагледаш имота и това е.
Изходът е дело за делба, ако не можете да се разберете доброволно, което пък от своя страна е най-добрият възможен вариант.
Ако наистина искаш да се реши този въпрос точно сега - иск за делба. Така или иначе, като гледам, рано или късно ще се стигне до там. Въпросът е дали ще е преди или след като починат родителите ти. При всички положения послушай Пичагата - регистрирай си твоята една втора от имота надлежно на твое име в общината. Ходи поне веднъж - два пъти годишно до там да нагледаш имота и това е.
Делбата се състой в това да се определи пазарната оценка и да се предложи един от нас да изплати на другия половината нали ? Ако тогава не можем да се разберем се отива на публична продан така ли ?
- dobrin
- Чингис хан
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Не. До колкото разбирам от информацията, имотът е неподеляем, което означава, че отива на публична продан. В случая е сложно и почти невъзможно да има възлагане на имота в хода на делбата, защото никой от вас, поне по информацията която има тук в темата, няма такова право. Което означава, че имотът отива на публична продан.
Както ти писах и по-рано, едва ли ще участва някое трето лице, защото имотът е с право на ползване, което и в момента е действащо, т.е. вие двамата с брат ти имате само т.нар. "гола собственост", без да имате право да ползвате имота без съгласието на ползвателите, сиреч вашите родители.
Можете и вие да подавате наддавателни предложения. При ваше участие, и ако имате желание, може да се надцаквате един друг със стъпка от 10 % от първоначалната цена и който реши, че много иска имота, ще го купи, като ще плати 50 % от постигнатата крайна цена на съдия - изпълнителя, а той ще я преведе на другия.
Ако никой не се явява на публичната продан, цената пада всеки път, докато не се яви някой да наддава.
И т.н., вариантите са много.
Както ти писах и по-рано, едва ли ще участва някое трето лице, защото имотът е с право на ползване, което и в момента е действащо, т.е. вие двамата с брат ти имате само т.нар. "гола собственост", без да имате право да ползвате имота без съгласието на ползвателите, сиреч вашите родители.
Можете и вие да подавате наддавателни предложения. При ваше участие, и ако имате желание, може да се надцаквате един друг със стъпка от 10 % от първоначалната цена и който реши, че много иска имота, ще го купи, като ще плати 50 % от постигнатата крайна цена на съдия - изпълнителя, а той ще я преведе на другия.
Ако никой не се явява на публичната продан, цената пада всеки път, докато не се яви някой да наддава.
И т.н., вариантите са много.
Ако все пак се яви 3то лице заинтересовано и спечели този публичен търг.....може самото място да е апетитно въпреки малката застроена площ.
Е това вече нема да е добре ! Ама то си е казано "Щом нещеш мира ...." опитвах се братски по всякакъв начин ... дай да ти дам тия пари дай ми твоята половина - НЕ ! Дай ми тия пари да ти дам моята половина - НЕ ! Е ОК !
А не може ли да измислиш нещо по хитро.Лека полека без караници и намеци.По често гости..салатки..почерпки..и след време да речем година две да се опиташ да обърнеш нещата в твоя полза.Наи лесно е караницата и съда.Ама измисли пъклен план и го задеистваи въпреки че ще изгубиш доста години...
Не деистваи импулсивно.Така или иначе този имот не ти е притрябвал сега... 

Не съм такъв човек да кроя планове и да легам по-ниско от тревата ! Не мога така .... то по скоро ме ядосва това ,че му казах,че не искам адвокатски истории и той ми вика "хаха аре бе , къде са ти адвокатите" ! Мисла да му ги покажа макар,че не требваше да стане точно така !
Ей това е най-големия кошмар на света да се стига до такива неща ! Ако сте по-меки по характер и не толкова горди направо заебавайте всичко и си затворете очите !
Ей това е най-големия кошмар на света да се стига до такива неща ! Ако сте по-меки по характер и не толкова горди направо заебавайте всичко и си затворете очите !
Върни се в “ОФФ-Топик - други”