Голф 4 1.9 ТДИ ARL пуши синьо

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
valiosport
Автомобил: Golf 4 1.9 TDI
Двигател:

Голф 4 1.9 ТДИ ARL пуши синьо

Мнениеот valiosport » Вто 08 апр 2014 17:41

Колеги отскоро имам голф 4 1.9 ТДИ 150к.с. и при студено палене има едно синьо пушене отзад, първите няколко минути преди да загрее, загрее ли няма никакво изпушване, та въпроса ми е на какво може да се дължи това и какво бихте ме посъветвали?
Миналата седмица я карах на дълго (като я купих нали) и измина близо 300км. извънградско и като вървене е чудесна, няма абсолютно никакви проблеми, но въпросното изпушване ме притеснява
Има ли някаква опастност да я карам така и какво бихте ме посъветвали по въпроса с пушенето ? :vwknee

Потребителски аватар
okti_1
Автомобил:
Двигател:

Re: Голф 4 1.9 ТДИ ARL пуши синьо

Мнениеот okti_1 » Вто 08 апр 2014 18:17

Преглед на турбина,луфтове аксиален и радиален.
Засечи дали губиш масла,предполагам че губиш,но те ще кажеш с точност дали го губиш.

valiosport
Двигател:

Мнениеот valiosport » Вто 08 апр 2014 18:31

Колега колата още не е обслужена и като я обслужа ще проверя турбото за луфт, сега съм я паркирал пред нас да стои докато я обслужа, но ме интересува от какво може да е...

Тук се консултирах с един майстор и ми каза, че ако има тресене на волана като ускорявам значи е дюза...
Тресенето го има като ускорява при по големи скорости 120-140 от 6-та директно, първоначално мислех че е каре....
Масло не знам дали губя, все пак съм минал 300-400км. общо с нея, ще видим след смяна на маслото дали ще има загуби, защото и аз се съмнявам в гумичките на клапаните!

Поздрави !

Потребителски аватар
okti_1
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот okti_1 » Вто 08 апр 2014 18:37

Щом така стоят нещата,първо си смени маслото с каквото си трябва за колата и чак тогава мисли за останалото,ако все още го има.

valiosport
Двигател:

Мнениеот valiosport » Вто 08 апр 2014 18:52

Тук до 2 седмици най-много се надявам да и сменя маслото и ремъка, но не ми се вярва да се оправи само от смяна на маслото ...

novatora
Автомобил: vw passat b5.5
Двигател: AVF 2001
Контакти:

Мнениеот novatora » Сря 09 апр 2014 16:52

Сутрешния кадеж го реших по слидния начин. Подмених на дюзите работния комплект от гумички и нови реглажни болтове че моите бяха се разтегнали и се късат. Нова синхронизация на валовете. Сега всичко е наред. Нямам и грам пушек рано сутрин. Вибрацията е поносима. Сега имам повече тяга и в ниските обороти.

phantom_
Автомобил: VW passat+BMW X3+Honda St1300
Двигател: avf+m47

Мнениеот phantom_ » Сря 09 апр 2014 18:16

Както е писал колегата над мен,проблема е в О-пръстените на дюзите icon_idea Има много писано за това ,използвай търсачката :th_up

valiosport
Двигател:

Мнениеот valiosport » Сря 09 апр 2014 21:12

Колеги търсил съм подобни теми и ако бях открил нещо няма да питам тук, досега дизелова кола не съм карал и не съм запознат изобщо с помпа-дюзата...
Колега откъде може да се закупят тези ремонтни комплекти и колко долу горе вървят и лесна ли е смяната им ?

novatora
Контакти:

Мнениеот novatora » Чет 10 апр 2014 9:42

Работния комплект от гумички е около 24 лв на дюза. Моя майстор сложи на Виктор рейнц, май беше нещо такова. Отделно задалжително и нови реглажни болтове и те 20 лв някъде. Ще трябва човек който е правил реглаж на помпи дюзи че си е философия. Мерене на градуси, после се намира най долна точка на натиск на разпределителния вал. Затягане на реглажния болт, след това се връща на 180 градуса. Дюзите преди монтажа трябва да се намажат с някаква смазка на гумичките. С общи думи трябва човек който го е правил. Сам няма да се справиш. Нужни са специални ключове. Като пари ми излезе 190 лв с труда и всички части. И една особеност има на капака. Той е пластмасов със силиконова гарнитура. Ако ти се е втвърдила гарнитурата не я сменяай че няма смисъл, пак ще ти тече. От някоя морга си вземи запазен капак с мека гарнитура (аз така направих и нямам течове и е 25-30 лв) че нов капак е 270 лв.

valiosport
Двигател:

Мнениеот valiosport » Чет 10 апр 2014 17:09

novatora написа:Работния комплект от гумички е около 24 лв на дюза. Моя майстор сложи на Виктор рейнц, май беше нещо такова. Отделно задалжително и нови реглажни болтове и те 20 лв някъде. Ще трябва човек който е правил реглаж на помпи дюзи че си е философия. Мерене на градуси, после се намира най долна точка на натиск на разпределителния вал. Затягане на реглажния болт, след това се връща на 180 градуса. Дюзите преди монтажа трябва да се намажат с някаква смазка на гумичките. С общи думи трябва човек който го е правил. Сам няма да се справиш. Нужни са специални ключове. Като пари ми излезе 190 лв с труда и всички части. И една особеност има на капака. Той е пластмасов със силиконова гарнитура. Ако ти се е втвърдила гарнитурата не я сменяай че няма смисъл, пак ще ти тече. От някоя морга си вземи запазен капак с мека гарнитура (аз така направих и нямам течове и е 25-30 лв) че нов капак е 270 лв.

Благодарности за изчерпателния отговор !
Колега, препоръчай ми някакъв ремък като марка(ангренажен), защото ме е страх да не ми набутат някое менте...

някои ми казват да слагам на Dayco, други на INNA?...

vladikn
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vladikn » Чет 10 апр 2014 17:33

Gates, Ina, Contitech. От Dayko свалях глава за 10 клапана, защото беше крив и излизаше от разпр. валове. А и разликата в цената не е много голяма.

valiosport
Двигател:

Мнениеот valiosport » Чет 10 апр 2014 17:36

vladikn написа:Gates, Ina, Contitech. От Dayko свалях глава за 10 клапана, защото беше крив и излизаше от разпр. валове. А и разликата в цената не е много голяма.

Едно голямо благодаря :vw_shamp :vwknee

valiosport
Двигател:

Мнениеот valiosport » Пет 11 апр 2014 10:14

Ето го и масълцето, току що го взех, но времето не ми позволява да го сменя в момента, дано утре не вали.... :love.vwclub
Добър избор ли съм направил за маслото ?
Сега се колебая какъв ремък да взема, на Gates, Contitech или Ina някакъв съвет да ми дадете ? :vwknee

Колеги, какъв е ключа за пробката на картера и трябва ли да се свалят корите под двигатела за да се смени маслото, защото колата е с кори отдолу ?

novatora
Контакти:

Мнениеот novatora » Пет 11 апр 2014 10:45

Аз за втори път слагам ремък контитеч(contitech). Нямам забележки. Филтъра ти е добър. Аз ползвам филтри на махле(mahle) те се вграждат оригинално в vw

valiosport
Двигател:

Мнениеот valiosport » Пет 11 апр 2014 10:55

novatora написа:Аз за втори път слагам ремък контитеч(contitech). Нямам забележки. Филтъра ти е добър. Аз ползвам филтри на махле(mahle) те се вграждат оригинално в vw

Колега не знаех какви се вграждат оригинално във VW, но вече знам и ще го имам предивд, иначе още от старата ми кола съм свикнал да вземам филтри на MANN, много хора ми казват слагай на MANN и такива си вземам, а за маслото четох темичката за обслужване и сервизиране на ARL и си бях записал две три масла на едно листче и търсех такива, в магазина ми препоръчаха това, дано да съм направил правилният избор, Поздрави !

Вчера говорих с един приятел за пушенето и той ми каза да сменя О-пръстените на дюзите и винтовете и пушенето ще се оправило, но като за начало да я закача на диагностика!

Върни се в “Дизелови агрегати”