Алкохолен въпрос.....

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
instantaccess
Автомобил:
Двигател:

Re: Алкохолен въпрос.....

Мнениеот instantaccess » Вто 08 апр 2014 10:51

Мда, наскоро и аз осъзнах, че имам проблем с алкохола...не ми стига :drunk

Сега сериозно, от около 2години пиех всяка вечер, по малко, но всяка вечер. Наскоро имах малко здравословни проблеми и трябваше да се поспра малко - еми наспивам се по-добре, еми почивам си по-добре. Незнам, май ще го отказвам :gruebel

Цигарите ги спрях преди година и нещо отведнъж, не ми липсват, не ми се пуши.

Потребителски аватар
R.o.s.e.n
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот R.o.s.e.n » Вто 08 апр 2014 14:07

Аз също много обичам, като се прибера и направя една хубава салатка, да си сипя 100 тина грама, но не и повече, че премина ли тази граница, започвам да се наливам.

Потребителски аватар
Mustang GT-R
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Mustang GT-R » Вто 08 апр 2014 14:19

R.o.s.e.n написа:Аз също много обичам, като се прибера и направя една хубава салатка, да си сипя 100 тина грама, но не и повече, че премина ли тази граница, започвам да се наливам.

Ей точно заради това, гледам да не си сипвам въобще, защото после трудно се удържам. Без едно мога, с едно не мога! :icon_lol

Потребителски аватар
JaDaWiN
Автомобил: [VW Golf 3][VW Passat B5.5]
Двигател: [AHU 1996 ][AVF 2002]

Мнениеот JaDaWiN » Вто 08 апр 2014 14:38

И аз напоследък се замислям над този въпрос. Всяка вечер си пийвам по 1 чаша мастика (концентратът е по-малко от 50гр.) и после по една 1-2 чаши бира. На 24 години съм, но така съм свикнал в семейството - салатката - ракия/мастика, основно - вино/бира.

Потребителски аватар
vanesto
Автомобил: Octavia 3 FL
Двигател: DGTE 2018

Мнениеот vanesto » Вто 08 апр 2014 14:51

Да ви кажа и аз я направих тази работа без да искам - спрях алкохола :redface Пийвах си всяка вечер по 50гр ракия и една чаша вино или една бира, като има повод - по повече. Имах здравословни проблеми и заради това преди месец го спрях напълно, също и кафето. Еми не ми липсват изобщо и се чувствам много по-добре. Вместо кафе, пия повечко чайове, заради навика. Май наистина е по-здравословно да се напиеш веднъж или два пъти в месеца както си трябва, отколкото всяка вечер по малко.

Потребителски аватар
muns61
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот muns61 » Вто 08 апр 2014 19:05

Всеки си има определено количество алкохол, което трябва да изпие през живота си. Затова трябва да го пие полека и редовно.

Вълчан
Автомобил: Mazda 5
Двигател:

Мнениеот Вълчан » Вто 08 апр 2014 19:20

Много добре казано....Браво.. :th_up ...ама как да определим това полека. :gruebel 50-100гр си е много малко за една хубава салата или 200гр шам фъстък.

Потребителски аватар
fox_vt
Автомобил: Seat Toledo
Двигател: AHU 97

Мнениеот fox_vt » Вто 08 апр 2014 20:02

Малко е разбира се.Аз съм на принципа пие ли ми се пия като не ми се пие не пия.Не мисля че съм алкохолик като не ми се пие не ми е кофти.И всичко е до настроението в момента.Лично аз забелязах че като поодъртях спрях да пия на събирания много,пак си пия но не до откат,като усетя че съм аут и спирам.Но това е много рядко да се пия яко.А една бира вечер и ракия на 3-4 дена един път не мисля че е проблем камо ли с лоши здравословни проблеми.

ппп ама колко пъти написах пия не е истина :mhihi :mhihi

Потребителски аватар
xploda
Автомобил: Civic
Двигател:

Мнениеот xploda » Вто 08 апр 2014 20:26

fox_vt написа:ппп ама колко пъти написах пия не е истина :mhihi :mhihi

Нервен ми се виждаш нещо, сипи си едно :mhihi

Потребителски аватар
nokiangage
Автомобил: Passat B3 - 35i
Двигател: 1.8 RP 1990 - 90 hp. LPG only
Контакти:

Мнениеот nokiangage » Вто 08 апр 2014 20:40

И аз да си призная по едно време в продължение на няколко месеца бях почнал да пия по 2Л бира всяка вечер в следствие на което вдигнах малко килограмите и се появи видима изолация на корема и дънките отесняха :mhihi. Това беше първия ми показател, че нещо не е в граници и в допълнение мрънкането на приятелката, че битовия алкохолизъм бил чукал на вратата :Mr Green Fun. Вярно е и аз си отчитам като грешка, не трябва да се прекалява и всичко по-малко е приемливо... Сега примерно си позволявам примерно 1Л бира на седмица или инцидентно една "двувалка" в края на работната седмица. Я, каква хубава емотикона - с бира :beer

ПС. твърд алкохол не съм пил и капка поне последните 5 години

Потребителски аватар
fox_vt
Автомобил: Seat Toledo
Двигател: AHU 97

Мнениеот fox_vt » Вто 08 апр 2014 20:50

xploda написа:
fox_vt написа:ппп ама колко пъти написах пия не е истина :mhihi :mhihi

Нервен ми се виждаш нещо, сипи си едно :mhihi

Аааа аз съм си сипал още като писах мнението.Но това е с здравословна цел.миналия петък след като пих последно ракия се разболях нещо,грип тва онова и ся си викам дали да не пробвам с клин клин избива.Но определено трудно влиза носа запушен главата ме боли тоя клин не ще да излезе така :cry Иначе нали знаете оная приказка че няма нищо вредно на този свят всичко е въпрос на количество.

Потребителски аватар
Barboukov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Barboukov » Вто 08 апр 2014 20:51

Аз пия и след работно време.

Потребителски аватар
lubecku
Автомобил: mk3
Двигател: ABF
Контакти:

Мнениеот lubecku » Вто 08 апр 2014 21:35

Аз пиивам по 50 100 гр на вечер задълже със салата обаче, няма ли салата няма и ракии ! Прави ми впечатление че като ям салати всяка вечер 50 100 гр не ме ловят вече, но след седмичен или случвало ми се и месечен рестарт пак прихващам от по малко, та полезно е няма спор, качественна домашна не някакви метилявици но с мярка, всички пушачи им е ясно как се свиква и с по 10 цигари на ден и с по 40, така е и с алкохола трябва да има и почивки.

boi4eto
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот boi4eto » Сря 09 апр 2014 7:43

Лятото пия всяка вечер по стотина грама ракия заради салатата, а зимата по две-три чашки червено вино, заради по мазните мезета. Лятото ракия зимата вино, това е почти всяка вечер, жена ми и тя си сипва по малко и си бъбрим за това-онова. Бира мразя!

myrshavija
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот myrshavija » Сря 09 апр 2014 9:30

Аз пък обичам да пия бира и "мразя"(силно казано) вино. :screwy
Някой от пиещите всяка вечер може ли да ми обясни израза "пия всяка вечер по стотина грама ракия заради салатата" и производните му, които са често срещаи в темата? Аз мога да ям пържола с бира, пържола без бира и да пия бира без пържола. Питам за задължителната връзка между "ракийката и салатката" конкретно - какво и е задължителното?

Върни се в “ОФФ-Топик - други”