Поредния "колега" измамник - Yamaha Racing

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
xploda
Автомобил: Civic
Двигател:

Поредния "колега" измамник - Yamaha Racing

Мнениеот xploda » Вто 08 апр 2014 20:20

Търсех комплект метални джанти(железарки) за Цвика. В обявата съм писал болтове, разстояние, централен отвор какви ми трябват. Въпросния ми пише, имам едни немско производство оригинални за хонда. Викам виж мери, ако съвпадат с търсените от мен и си сигурен, че ще станат пращай. Вика гарантирам ще паснат, 20лв. е доставката. Пращай викам. Идват, разопаковам, налагам странично на старите джанти, както са си на колата. Видимо съвпадат. Междувременно доставката е 24лв. Аре викам, нали съм "голям шеф" няма да се лигавим за 4лв. Боядисвам джантите, мятам ги в багажника и следващия работен ден излизам в обедната почивка към гумаджията с идеята да сложат гумите на "новите" джанти и да се прибера за половин-един час. Слагат гумите пичовете, аха да ги сложим на колата и нъцкииии. Централния отвор по-малък и трябва да се разшири. Малко, там с милиметър ли колко е, но трябва. Не ляга на главината там и тва е. Почваме да търсим стругар. Намираме един на около 7-8км., дядка някакъв, но дядото вика трябва да свалите гумите и да ми донесете джантите само. "Машината" ми няма да ги хване с гумите. Обратно до гумаджията, сваляме гумите и пак до чичката. За кога ви трябват вика, за преди 2 часа му викам. Ясно каза чичето и влезе да ги прави. След 30-40 мин. някъде ми вика 40лв. Не са ли малко множко викам. Експресна поръчка вика, виж колко джанти ме чакат. Викам ясно. Обратно до гумаджията да сложи гумите, пак баланс и на колата айде още 24лв. Обратно към офиса и вече е към 4:30. Шефове и колеги естествено с подобаващи физиономии, но понеже ми се случва сефте така да окъснея ми се разминава с "любезно" напомняне да не се повтаря.
Ако тегля чертата на всички съпътстващи "екстри" ми излязоха повече отколкото платих за самите джанти или от цената, която платих за една чисто нова гума.
Мисля си не сме дечурлига, трябва да можем да се разберем, като мъже. Пиша му на въпросния, обяснявам ситуацията и искам да ми възстанови част от излишните разходи(60лв.), в които се вкарах, заради "оригиналните" му джанти от хонда. Излиза ми с обяснението, че цената, на която ми ги бил дал е много по-ниска от другите оферти. Обясних му, че не е така и че имам няколко оферти, но все с непасващи централни отвори, ЕТ-та и т.н. и съм избрал неговата "оферта" по простата причина, че неговите на хартия бяха plug 'n' play. Иначе въобще нямаше да се занимавам да ги купувам от другия край на България. Излезе с оправданието, че е в Австрия и няма време за обяснение. Викам си ОК, не бягаме никъде. Казах му, като дойдеш драсни. Чаках около седмица-10 дни може би викам кво става, къде си. Съобщението прочетено, но ни звук ни стон.

Та така, може и да не е достатъчно за розов надпис, но поне да се знае и да имат 1 наум, решилите да пазаруват от въпросния.

Потребителски аватар
Layer
Автомобил:
Двигател:

Re: Поредния "колега" измамник - Yamaha Racing

Мнениеот Layer » Вто 08 апр 2014 20:40

Не защитавам колегата ямаха .... , ама вече ми писна да ви цакат така.
Толкова ли ви мързи да поискате опция преглед и проба от човек с 43 мнения.
Особено пък ти, боядисал, сложил гуми и чак след не знам си колко дена ги пробвал.

:banghead :banghead :banghead :banghead :banghead :banghead

Потребителски аватар
drago_tr
Автомобил: Passat B5 Audi A4B6
Двигател: AFN AVB

Мнениеот drago_tr » Вто 08 апр 2014 21:08

Ако е коректен продавача, трябва да възстанови разликите. Колегата купувач изрично е описал какво търси! :a045

jordanpar
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот jordanpar » Вто 08 апр 2014 21:33

Тараторче,нали ти съветваше в темата за 32'' панасоник цитирам
xploda написа:Ти си длъжен да се осведомиш за конкретния телевизор, телефон, усилвател и т.н. сам. Да събереш колкото се повече мнения, да прочетеш колкото се може повече ревюта, да се запознаеш с термините, технолохиите и т.н. Иначе си обречен да се "прекарваш" постоянно.
.

Еми следвай собствените си съвети бе,мен,искай снимки на джантите,конкретно име на модела им,опция ''виж преди да платиш доставката'' и тва е.
Иначе рискуваш да се прекарваш постоянно.
Но пък хората са много силни все в областта на даването на акъл,когато на тях лично им трябва.

m135
Автомобил: vw polo 1.4mpi
Двигател: AUD 2000

Мнениеот m135 » Вто 08 апр 2014 21:42

А дали не е трябвало да се чуеш с продавача преди да се престържат, а и 40 лева за стругар. Сам ще си ги разстържа с дрелката и пак няма да му дам толкова, правил съм го с абразивно борче и стана добре. Има и един уред, викат му шублер мери централния отвор, чети и маркировките по джантата, и нямаше да се вкарваш в тоя филм. А и какви са тия гумаджии, ако си разбират от работата още преди да ти сложат гумите е трябвало да видят че централния отвор не е за твоята кола, когато слагах от фиат на лада джанти, гумаджията с един поглед установи че ще бера ядове с централния отвор, и ме пита изрично да монтира ли гумите на моя отговорност !!!
Разумно щеше да е от твоя страна да се договориш с продавача преди да правиш каквито и да било интервенции по джантите, дали да ги връщаш за негова сметка или да ги оправиш на разумна цена която да си поделите.
В случая едната сума за монтаж на гумите си е поради недоглеждане от гумаджиите и от теб, а за стругаря е трябвало да питаш предварително че така някъде и ............ ще ти събуят.

П.П. Накрая ги дооправях с полуобла пила, слагам на главината меря и там където има нужда дооправям с пилата. Малко плътно влизат но още ги търкалям на ладата.

Последна промяна от m135 на Вто 08 апр 2014 21:56, променено общо 2 пъти.

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Вто 08 апр 2014 21:43

И аз така стъргах едни опелски джанти. После се оказа, че на ръка тия работи не стават и се наложи намеса на стругар + изработка на втулки :mhihi Или твоята ръка е точна като струг, или моята е треперила много :icon_lol
Иначе колегата още в момента, в който е разбрал, че не стават за колата е било редно да му ги върне. :th_up

Потребителски аватар
s7151kv
Автомобил: VW Passat automatic
Двигател: ATJ 2000

Мнениеот s7151kv » Вто 08 апр 2014 22:05

Интересно ми е,
Ти наистина ли ги боядиса преди да си сигурен че са за теб? / немско производство оригинални за хонда/.
Не взимам страна, но ми е малко странно /Викам виж мери, ако съвпадат с търсените от мен и си сигурен, че ще станат пращай./

Потребителски аватар
xploda
Автомобил: Civic
Двигател:

Мнениеот xploda » Сря 09 апр 2014 7:46

Нямаше как да опъвам крикове пред еконт и да свалям качвам джанти там на място. Аз не съм гумаджия да го направя за 5мин. всичко. Просто наложих едната джанта и както казах и в първото мнение видимо съвпадаха. Отнетото от стругаря беше милиметър. Аз на око милиметър разлика не мога да направя, който може евала.
Като му казах "виж мери" имах предвид да измери размера на централния отвор, разстоянието между болтовете, ЕТ-то да види и ако са същите, каквито търся да прати. Тва му беше писано на ЛС. Той ми върна "всичко е ОК, ще станат, сигурен съм".
Джантите нямаше как да му ги върна, щото вече бяха боядисани.
За стругар нямах кой знае какъв избор. По пътя първият път, като ходихме да го дирим стругаря се чух с няколко авера и никой не знаеше сигурен човек за разстъргване на джанти. Общото мнение беше, ако този може да свърши работа да ги правя при него. Питах един познат колко може да струва, 25-30лв. каза. Обадих му се след като ги струговах и му казах, че ми е взел 40лв. Като за спешна работа е нормална цената ми каза. Сега който може сам да си изпили идеалния кръг ОК. Аз като гледах на машината колко прецизно става силно ме съмнява нормална ръка да може да докара същия ефект, ама карай. Някой, ако има познат или се занимава с тва и взима по-малко ОК, нека си има, нека си работи. Аз нямах времето да диря из цяла София за най-тънка оферта. Даже и да бях намерил изгубеното време и изразходваното гориво щяха да покрият "келепира".

Потребителски аватар
Stivi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Stivi » Сря 09 апр 2014 8:43

Е ти хубаво си казал на колегата "виж там мери" ,ама той ако е мерил с обикновено метърче /малко хора имат шублер освен ако не работят постоянно с такъв/ мислиш ли че този милиметър ще го усети особено при мерене на вътрешен диаметър ?? Най-малкото ако ти си бил сигурен какъв размер търсиш е трябвало да си подготвен с един шублер /откъде ще го вземеш си е твой проблем/ и да ги премериш в офиса,а как ще процедирате ако там беше разбрал че има милиметър разлика вече щяхте да решите по телефона :a045 Убеден съм че продавача не е имал за цел да мами а че продавача сам се е вкарал във филма си е негов проблем !

Потребителски аватар
tubleron
Автомобил: Golf 3 1.8 75ks
Двигател: AAM 1992

Мнениеот tubleron » Сря 09 апр 2014 9:08

Според мен тук се напълни с малки алчни пубери,които за да изкарат 5 лв ти обещават перфектни части,дават гаранции и т.н. Обяснявам му аз кое ми е счупено,той казва-моето е перфектно и ми праща част по смупена и от моята. Не знам колко пъти вече от Еконт,право в казана. Верно има опция преглед,но си викам: Кой ще се излага за 5-10 лв. От 20 покупки 1 да е читава. С 2 думи малките алчни копеленца ще откажат както мен,така и доста колеги да пазаруват от тук. Няма вече коректност,няма морал,няма честност.. И то за 5-10 лв. На къде отива тоя свят...

Потребителски аватар
Vlad777
King of the Road
King of the Road
Автомобил: Passat B8 BiTDI 4m CUAA
Двигател: MK2 RP+PG+PB Jetta Coupe+T-Roc
Контакти:

Мнениеот Vlad777 » Сря 09 апр 2014 10:26

Пазарувайте от проверени хора, с авторитет във форума и няма да имате проблеми. Аз за толкова години не съм имал, но не купувам от кой да е.

Потребителски аватар
tubleron
Автомобил: Golf 3 1.8 75ks
Двигател: AAM 1992

Мнениеот tubleron » Сря 09 апр 2014 10:35

Vlad777 написа:Пазарувайте от проверени хора, с авторитет във форума и няма да имате проблеми. Аз за толкова години не съм имал, но не купувам от кой да е.

Ами направете един списък с коректни и проверени,та да ги знаем и ние.Както има раздел за некоректни,така да има и раздел за точните Колеги.(ако има такъв,предварително се извинявам за предложението)

Потребителски аватар
plamikcho
Автомобил: VW Passat B6
Двигател: BLS 2007

Мнениеот plamikcho » Сря 09 апр 2014 10:45

А ако някой човек няма "авторитет" във форума, значи ли, че е рисков? Освен това е възможно даден потребител да е бил коректен известен брой пъти и в някакъв момент да стане издънка.

Конкретно в този случай според мен вина имат и двете страни, като естествено приоритет има купувача:
- продавача е некоректен, защото "гарантира", без да е сигурен - не е премерил в по-добрия случай или е искал да продаде стоката, знаейки, че не съвпада.
- купувача не е проверил при получаването - спокойно е можел да вземе един шублер и да премери на място. Особено като става дума за милиметър или дори част от милиметъра. Работа за 1 минута, която би могла да спести много ядове и излишни движения после. Без да са сверени размерите и да са пробвани, купувача е боядисал, разширявал и т.н. за някакви суми, без да съгласува с продавача. На какво основание ще иска компенсация, след като не е уведомил? Може продавача да поиска да му се върнат и да плати разходите по доставката и толкова?

Потребителски аватар
К.Одаджийски
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
Двигател: B207L

Мнениеот К.Одаджийски » Сря 09 апр 2014 13:10

tubleron написа:
Vlad777 написа:Пазарувайте от проверени хора, с авторитет във форума и няма да имате проблеми. Аз за толкова години не съм имал, но не купувам от кой да е.

Ами направете един списък с коректни и проверени,та да ги знаем и ние.Както има раздел за некоректни,така да има и раздел за точните Колеги.(ако има такъв,предварително се извинявам за предложението)

Ето http://www.vwclub.bg/forum/viewtopic.php?f=3&t=184978

Потребителски аватар
S3 Racing
Автомобил: Audi A3 S3
Двигател: TDI

Мнениеот S3 Racing » Сря 09 апр 2014 13:25

Колеги нека кажа само няколко думи,който и да е стругар правил отворите не е взел 60лв за услугата,хайде моля :)
джантите имаха опция за преглед във Еконт,можело е да си доведе въпросният гумаджия и да го осведоми на място че няма да станат,всички гумаджии имат уред за мерене на междуболотовото разстояние както и уред за измерване на ЦО,или по примитивен като шублер !!! и второ предложения по ниски от 70лв,трудно би било на по ниска цена защото,няма как,мисля че може да съм некоректен ако съм му изпратил джанти който са криви или,изправяни и т.н но джантите който е получил колегата,бяха точно за колата му,но няма да коментирам повече,ето това не харесвам на онлайн търговията винаги някой се чувства изработен,а то не е така,винаги се търси евтиното после,продавача е бил виновен :)

Лек ден !!

Върни се в “ОФФ-Топик - други”