Поредния "колега" измамник - Yamaha Racing

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
batmilko
Автомобил: Opel Zafira
Двигател: 1900 CDTI
Контакти:

Re: Поредния "колега" измамник - Yamaha Racing

Мнениеот batmilko » Сря 09 апр 2014 13:38

Yamaha Racing написа: но джантите който е получил колегата,бяха точно за колата му,
е явно не са били :mhihi

Потребителски аватар
bobo7
форумно КГБ
Автомобил:
Двигател: AGN
Контакти:

Мнениеот bobo7 » Сря 09 апр 2014 13:46

Yamaha Racing написа:Колеги нека кажа само няколко думи,който и да е стругар правил отворите не е взел 60лв за услугата,хайде моля :)
джантите имаха опция за преглед във Еконт,можело е да си доведе въпросният гумаджия и да го осведоми на място че няма да станат,всички гумаджии имат уред за мерене на междуболотовото разстояние както и уред за измерване на ЦО,или по примитивен като шублер !!! и второ предложения по ниски от 70лв,трудно би било на по ниска цена защото,няма как,мисля че може да съм некоректен ако съм му изпратил джанти който са криви или,изправяни и т.н но джантите който е получил колегата,бяха точно за колата му,но няма да коментирам повече,ето това не харесвам на онлайн търговията винаги някой се чувства изработен,а то не е така,винаги се търси евтиното после,продавача е бил виновен :)

Лек ден !!

е ти нищо конкретно не каза

Потребителски аватар
hooligans
Автомобил: VW Polo Harlekin 1996
Двигател: 1.6 AEE

Мнениеот hooligans » Сря 09 апр 2014 13:51

batmilko написа:
Yamaha Racing написа: но джантите който е получил колегата,бяха точно за колата му,
е явно не са били :mhihi

Е почти за тази кола са билЕ...

Потребителски аватар
push
Автомобил: mk2
Двигател: 1.9 TD

Мнениеот push » Сря 09 апр 2014 14:00

Аз разбрах, че са били толкоз ефтини та да останат и пари за бай Ото стругаря.Ама е забравил да спомене на купувача тая подробност. :icon_lol :bowdown

Потребителски аватар
xploda
Автомобил: Civic
Двигател:

Мнениеот xploda » Сря 09 апр 2014 14:59

1.JPG

2.JPG

Та оферти за под 70лв. има, не е като да няма. И както и му бях писал на ЛС, другите оферти бяха отказани по простата причина, че не съвпадаха всички параметри. Ама хората си казаха нещата, като пичове. Не "аз съм гумаджия, гарантирам ще станат", пък всъщност да не стават. Интересно защо след, като е гумаджия и изрично му писах да измери централния отвор и да види другите неща дали съвпадат не ми написа еди колко си мм., а само "5 1/2 инча, ЕТ45, гарантирам ще станат"? По писанията и оправданията за мен лично е знаел, че точно централния отвор не съвпада, но въпреки това твърди точно обратното и единственото оправдание, което виждам поне аз е "ма аз ти ги дадох за 70лв." Щото, ако беше казал централния болт е по-малък отколкото ти трябва и ще трябва разтъргване изобщо нямаше и да ги поръчвам. Щото след, като ми прати въпросните джанти, аз отказах още 2 оферти на по-ниска цена и то тук в София. Само щото го бях ангажирал вече и джантите бяха пристигнали и нямаше да е коректно да не ги взема, а явно е трябвало аз да съм некоректен специално в този случай.
И явно вече, като се купуват джанти онлайн трябва да ходиш с гумаджия и да вдигате колата да сменяте джанти на място, като си купиш десктоп процесор си мъкнеш компютъра заедно с монитора да го пробваш на място, като си купиш миксер обезателно си мъкнеш два дека и миксираш на място и т.н. и т.н. :screwy

Потребителски аватар
Vizor
Изгубена душа
Автомобил: Subaru Forester XT
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Vizor » Сря 09 апр 2014 15:15

Имам от Сеат Ибиза 4х100 за 50 кинта ще ги дам :D Ако някой иска да свирка :Mr Green Fun
Имайте предвид, че 4х100 и 57.1 става на 4х100 56.1, но обратното не :drunk

myrshavija
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот myrshavija » Сря 09 апр 2014 15:31

Vizor написа:Имам от Сеат Ибиза 4х100 за 50 кинта ще ги дам :D Ако някой иска да свирка :Mr Green Fun
Имайте предвид, че 4х100 и 57.1 става на 4х100 56.1, но обратното не :drunk

Ти некъф гений ше се окажеш? :mhihi
И щом темата е тръгнала към търговия - давам 20 кинта за джантите от Ибиза.

Потребителски аватар
Vizor
Изгубена душа
Автомобил: Subaru Forester XT
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Vizor » Сря 09 апр 2014 17:55

За теб 55лв.
Иначе да .. даже сам се сетих за това :Mr Green Fun
Като гледам това за главината трябва да се напише, защото явно хората не знаят, че нещата не стават с "наложих и видях на око, че стават
Предполагам схвана иронията (макар, че трябваше да ти се обясни де..).
Погледни от хубавата страна на нещата. Трима човека ми писаха за джантите :eek

Потребителски аватар
anonym0us
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот anonym0us » Сря 09 апр 2014 18:10

Относно колегата пуснал темата! "Доверитето към човек, е все едно му даваш нож в ръцете. Може да ти помогне/защити или да ти одреже главата" от към кръста, както е станало с теб!
За жалост човек не трябва да бъде доверчив, и наивен защото го изкарват накрая виновен!
Ако не знаеш какво продаваш, аджеба защо го продаваш!? С две думи е излъгал колегата, че ще станат и колегата е направил това което е сега :no

Потребителски аватар
Stivi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Stivi » Сря 09 апр 2014 22:49

xploda написа: Ама хората си казаха нещата, като пичове. Не "аз съм гумаджия, гарантирам ще станат", пък всъщност да не стават. Интересно защо след, като е гумаджия

Това с червеното е нова информация :exclaim Ако човека е гумаджия би трябвало да е сигурен или ако не е, да има с какво да измери за да бъде сигурен какъв е размера на централния отвор !

Потребителски аватар
FreeSoul
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот FreeSoul » Сря 09 апр 2014 23:25

Евтиното винаги излиза скъпо.
Всички го знаем и всички не спираме да го правим :mhihi :mhihi :mhihi

Оригинални за Хонда - немско производство / към бисерите / :mhihi

Потребителски аватар
forski
Автомобил: SUZUKI SX4 S-CROSS Boosterjet
Двигател:
Контакти:

Мнениеот forski » Чет 10 апр 2014 6:03

Просто е трябвало веднага щом ги вземеш да вдигнеш колата на крик и да монтираш едната джанта за да си сигурен.
При японските автомобили централен и междуболтово са с едни размери да се чудиш кой ги е измислял 67,1 67,3 56,1 114,3 и т.н.
Когато купувах моите джанти, понеже и те бяха оригинални (немски) пред ЕКОНТ си опънах крика, свалих сложих и всичко беше ОК, въпреки че продавача и той се кълнеше че ще станат!
Когато ги продавах, дойде едно момче с Нисан и понеже и той знае за какво иде реч, двете коли на крик пред офиса, сваляме слагаме и те така...

Потребителски аватар
viksanlg
Автомобил: Пасат б3 Лада Калина
Двигател: пб
Контакти:

Мнениеот viksanlg » Чет 10 апр 2014 11:56

Тук като че ли става въпрос за принципи дали купувачът е излъгал за размера или не,а не ,колко евтини били джантите или колко едва ли не бил "глупав" колегата,че се е доверил и да му наливате акъл как видиш ли е трябвало да постъпи за да не бъде измамен.

Потребителски аватар
Pet_rov
Автомобил: Passat Variant B4
Двигател: ADZ 1996

Мнениеот Pet_rov » Чет 10 апр 2014 12:04

Колега, напълно си прав. Всичко е въпрос на съвест - която като че ли все повече ни липсва. Аз например,не бих си позволил позволил да изпратя на някого нещо, за което предварително знам, че не става или е в някаква степен негодно. За да не ме пишат после наляво и надясно, че съм некоректен. Все пак си държа на реномето, колкото и незначително да е то. Напълно нормално е, ако си сбъркал, поне да се извиниш и да възстановиш щетите, които си нанесъл.Не говоря за конкретния случай де. Но хората са готови на всичко за пари, а такива "остарели" понятия като "морал", "съвест" и други подобни, са за "смотаняците" като мен. :beer

Kostadin`
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Kostadin` » Чет 10 апр 2014 12:19

Има една приказка "Коьрав карти не играе.".Купувача е трябвало да ги измери с шублер,щом е имало опцията "Виж преди да платиш.",а не наложих ги на колата - видимо станаха.За италянката като взимам джанти меря по 5 тъти ЦО и м/у болтовото,защото тя е 4х98 и ако и взема джанти 4х100 проблема си е мой,да си търся раздвижни болтове и прочие.Не може да вярваш на непознат след като ти излиза с думите всичко е ОК.Те и по автокъщите всички коли са "почти нови","една баба я е карала" и другите мохабети,гледа се,внимава се какво си купуваш.Това,че продавача го е подвел колегата не го оспорвам,но другия път колега внимавай повече.

Върни се в “ОФФ-Топик - други”