голф 4 ахф тресе когато е студена
голф 4 ахф тресе когато е студена
Колеги здравейте.Искам да споделя с вас 1 проблем който се появи от няколко месеца.Колата е голф 4 1.9 тди ахф 110 к.с.Сутрин като я запаля започва мотора да тресе(дъвче) вижда се и как играе стрелката на оборотомера ама много леко пробвал съм и с ваг ком и оборотите найстина ги мени.Натискам съединителя и тресенето спира горе долу но най вече спира да тресе като съм изключил от скорост и двигателя остава да работи и без да натискам съединителя бутам скоростния лост към някоя скорост да кажем 3 и нали мотора се натовари и като върна лоста тресеното го няма.Кога е топла този проблем го няма.Колата е с нов комплект съединител и има чип от брезел.Този проблем го имаше и със оригиналния софтуер като си беше на ръчна скоростна кутия после я прекодирах на автоматик пак същото и със чипа от брезел пак така.Много ме дразни този проблем защо мени оборотите студена и се оправя като натисна съединителя.Моля колеги дайте идея от какво може да е.Поздрави
- tih
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Тресе когато е студена голф 4 ахф. ПОМОЩ
Когато смени съединителя, погледнахте ли маховика, той в какво състояние е, защото това са симптоми на разбит маховик.
Последна промяна от tih на Пон 14 апр 2014 21:48, променено общо 1 път.
Re: Тресе когато е студена голф 4 ахф.
Сменен е и маховика колега.Комплект съединител взех и с маховик на Лук.Минал сам около 5000 к.м.Възможно ли е да мени оборотите от маховика.
- okti_1
- Автомобил:
- Двигател:
Re: голф 4 ахф тресе когато е студена
Да,възможно е.А с какъв маховик си ?
- tih
- Автомобил:
- Двигател:
И аз мисля, че е възможно да е от маховика, знам че има и доста некачествени маховици на пазара и повечете лоши мнения са за Лук, по мои наблюдения. Аз смених комплект съединител и маховик преди 10 000км. на Закс и се сещам какво беше усещането тогава - мекия съединител, мазното потегляне и липсата на вибрации в скоростния лост, все неща който за 10 000км. вече почти ги няма, вярно, няма ги и симптомите на стария разбит маховик, но за 1 година и новия направи крачка назад 

-
- Автомобил: GOLF IV
- Двигател: AHF
добре от доста мнения по този проблем разбирам че голяма част от вас са разочаровани от новите маховици макар и раздялата с близо 1000 лв!!Питам се тогава не е ли по добрия вариянт твърд маховик от 1Z - хем доста по евтино ,а и не съм чул кой знае какви оплаквания?Кажете си мнението.
Пак сложих демпферен маховик.Това дъвчене на двигателя се усеща и чува когато си и отвън.все едно двигателя работи неравномерно.пробвах и с добавки ама няма ефект.симтомите ги има само когато е студена.макар че пак трябва да се покара повече щото дори стрелката да е на 90 градуса пак го има тресенето но ако я закача на ваг ком едва ли е достигнала 90 градуса.просто незнам какво да правя не ми се купува нов маховик.иначе тресенето нито се увеличава нито намалява.поне за момента.
- okti_1
- Автомобил:
- Двигател:
Пробвай чрез адаптацията да замажеш проблема и да я направиш колата не толкова дразнеща за теб.
Какво имаш предвид под адапатация колега би ли обяснил щото не разбирам много.
- Stivi
- Автомобил:
- Двигател:
AHF - адаптация ?? Не знаех че на този двигател се правят такива интервенции 

Новото което открих е че като почне да тресе подавам и малко газ да кажем до 1200-1300 оборота и връщам газта и няма тресене за момент но след няколко секунди пак се връща досадното тресене.Интересното е че като си загрее не се усеща това тресене в смисъл няма го!Но студена ли е винаги го има!даже още като я запаля веднага и нали още е студена ми направи впечатление само малко да натисна съединителя много малко и се чува и усеща едно тък,тък!Нещо бие вътре.и го усещам и на педала но като е топла го няма.А педала го натискам съвсем лекичко и почва.А като го пусна спира това биене.А кажете от какво може да е това.дайте съвети колеги.Дефакто се получава че нещо чука при натиснат педал на съединителя коагато е студена пусна ли го изчезва! 

- okti_1
- Автомобил:
- Двигател:
Маховикккккк-иска нов,но да не е менте колега.
И аз трябва да сменям маховик и съединител. Не мога да реша за демпферен ми искат 1000лв, а за обикновен около 600. Колата е Голф 4 1,9 тди 101к. 2002г. Някой може ли да каже нещо по въпроса??? Дали въобще мога да сложа обикновен?
Върни се в “Дизелови агрегати”