най-добрата халогенна крушка?!

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
К.Одаджийски
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
Двигател: B207L

Re: най-добрата халогенна крушка?!

Мнениеот К.Одаджийски » Нед 06 апр 2014 12:19

Вземи някой приятел, на неоживена улица паркирай твоята кола с включени светлини както си караш по принцип и с на приятеля ти колата се разминете 2-3 пъти за да разбереш дали пречиш или не на насрещните.
Иначе с един дрл модул от Виктор http://drl.smartdrl.com/ става перфектно

Потребителски аватар
plamikcho
Автомобил: VW Passat B6
Двигател: BLS 2007

Мнениеот plamikcho » Нед 06 апр 2014 12:34

Колега, сложи си ДРЛ модул. На пълна мощност дългите заслепяват, особено при по-мрачен ден. Може би само лятото през деня на силно слънце не са проблем, но за пролет-есен-зима - трябва да се намали мощността задължително.

Потребителски аватар
JoroHondata
Автомобил: Honda Legend KB1 V6
Двигател: J35A8 от 2007
Контакти:

Мнениеот JoroHondata » Нед 06 апр 2014 17:08

plamikcho написа:Колега, сложи си ДРЛ модул. На пълна мощност дългите заслепяват, особено при по-мрачен ден. Може би само лятото през деня на силно слънце не са проблем, но за пролет-есен-зима - трябва да се намали мощността задължително.

Здравейте
Колеги- Благодаря за информацията- тези дни (вече направих необходимото проучване) ще си сложа такъв DRL- модул- ще ми свърши чудесна работа.
Поздрави

valiosport
Автомобил: Golf 4 1.9 TDI
Двигател:

Мнениеот valiosport » Нед 06 апр 2014 18:41

Колеги някой може ли да ми каже какви са късите и дългите като цокъл на голф 4 2002 година и мога ли да сложа по мощни крушки на дългите?
В смисъл чувал съм че компютъра не позволявал, но дали е така ? :gruebel

Потребителски аватар
TDI-RS
Автомобил: RS TDI
Двигател: V6 TDI

Мнениеот TDI-RS » Нед 06 апр 2014 18:54

къси - Н7
дълги - Н1
лупи за мъгла - Н3

за какво въобще са ти по - силни на дълги светлини

valiosport
Двигател:

Мнениеот valiosport » Нед 06 апр 2014 19:02

TDI-RS написа:къси - Н7
дълги - Н1
лупи за мъгла - Н3

за какво въобще са ти по - силни на дълги светлини

Еми например, защото ако сложа на късите както са хубави фаровете всеки втори ще ми пресветка :Mr Green Fun
Искам добра осветеност като карам по бързо през ноща :bowdown

Потребителски аватар
JoroHondata
Контакти:

Мнениеот JoroHondata » Сря 09 апр 2014 18:10

Здравейте
Колеги- вече съм с модул за дневни светлини: SmartDRL- от г-н В. Кастрев от Благоевград- поздравления за продукта, който предлага.
Доволен съм от модула- работи както трябва (и си върши работата)- и най- важното е, че е Българско производство :bgflag .
Модула фабрично беше настроен на 30%, аз редуцирам дългите светлини на 33% (максимум може до 35%)- но при необходимост ще препрограмирам модула на 30%.
Ще съм Благодарен, ако някой има отзиви и наблюдение при колко % е най- добре да го програмирам (ползвам Night Breaker Unlimited- +110% повече светлина, +20% по- бяла светлина, крушките са H4).
Поздрави
JoroHondata

Последна промяна от JoroHondata на Сря 09 апр 2014 20:57, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
plamikcho

Мнениеот plamikcho » Сря 09 апр 2014 18:59

NB Unlimited на дългите ли ползваш? Иначе за процентите е относителна работа - зависи от фара, крушката и т.н. Трябва да се експериментира и да се намери оптималния вариант - да се вижда добре и да не заслепява. На моите фарове като за зимни условия (по-тъмно през деня) подходящо се оказа 20 %. Сега съм на 30 %, като това е максимума, пробвах с повече и започва да заслепява. Пробвай различните настройки, като задължително гледай отпред да не заслепява :beer

Потребителски аватар
JoroHondata
Контакти:

Мнениеот JoroHondata » Сря 09 апр 2014 21:01

Здравейте
Да- крушките са NB Unlimited- H4. На този етап не мога да проверя дали заслепяват или не, но ще настроя модула на 30%, и така ще го ползвам. Ако някога имам проблеми с КАТ (слаби светлини)- едва тогава ще увелича на 33% или 35% (максимална препоръчителна стойност за дълги светлини според производителя).
Поздрави

brum
Автомобил: Golf Mk4
Двигател: AGU

Мнениеот brum » Чет 10 апр 2014 8:36

За DRL-а на дългите - и аз така бях, докато не ми се заядоха веднъж. Минах метър тогава, ама после го преместих на късите.

Потребителски аватар
w_smith
Автомобил: Golf 3_Volvo XC70
Двигател: AHU 1997_D5244T10_2010
Контакти:

Мнениеот w_smith » Чет 10 апр 2014 9:37

Може да се заядат на двусекционен фар, на едносекционен няма за какво.

Потребителски аватар
plamikcho

Мнениеот plamikcho » Чет 10 апр 2014 9:46

ДРЛ на късите няма смисъл, освен да пуска автоматично. За да се пазят крушките и фаровете, трябва да се намали значително мощността (примерно 50 %), което намалява осветеността. В комбинация с ниското светене се получава едно голямо нищо - мижави светлини, които не изпълняват своето предназначение. Аз избрах ДРЛ на дългите по 2 причини: защото искам да имам здрави и силни къси, когато ми потрябват, а не да ги прецаквам през деня; с подходяща настройка дългите са много по-добри през деня и се виждат по-добре от другите. Така че, в името на безопасността, ще преживея някое друго заяждане или дори акт и ще си карам така :mrgreen

Между другото почти всеки ден минавам покрай КАТ-аджии по няколко пъти и досега не са се заяли (почти 2 месеца съм с ДРЛ на дългите).

Потребителски аватар
К.Одаджийски
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
Двигател: B207L

Мнениеот К.Одаджийски » Чет 10 апр 2014 10:19

Същия ДРЛ от Виктор 30% на дългите, за около 4 години никакви проблеми нито с полицаи нито ми е присветнал някой че го заслепявам

Потребителски аватар
plamikcho

Мнениеот plamikcho » Чет 10 апр 2014 10:42

Оффтопик: Откакто станаха задължителни дневните светлини целогодишно, се нагледах на какви ли не изпълнения по труд и творчество. Ето няколко от тях:
1. С използване на фаровете на автомобила:
- каране на габарит
- някакви сини/бели/бембени малко по-силни крушки на мястото на габарита, като ефекта се вижда отблизо и е повече шарения, отколкото да върши работа
- намалени (слаби) къси светлини - малко по-добре от габарит, ама не много
- на един бус сигурно след наполовина успешен опит за монтиране на ДРЛ модул светеха слабо една къса и една дълга :mhihi

2. Отделни дневни - те тука се почва истинското "творене":
- евтини долнопробни китайчета със слаба светлина + различна светлина от всеки светодиод. Много често срещам и с изгорели секции или само единия да се опитва да свети
- монтирани подобни китайчета вътре във фара - личи си отдалече, че са насаждани и изглеждат смешно
- неправилно монтирани светлини - или близо до номера от двете му страни, или съвсем на края на бронята
- на камионите - свободни съчинения, украшения тип "коледна елха". Но определено си изпълняват функцията - вижда се отдалече, така че за мен е ОК

Според мен с читаво решение за дневни не би трябвало да се заяждат (правилно монтирани достатъчно ярки светодиоди, подходящо димирани дълги или къси).

valiosport
Двигател:

Мнениеот valiosport » Пет 18 апр 2014 12:21

Колеги решил съм да пробвам Оsram Cool Blue Hyper 5000K а късите на голф 4, някой пробвал ли ги е и да изкаже мнение за тях?
Също ме интересува че масово на тройките слагат релета на фаровете, на голф 4 има ли си релета на фаровете или и аз трябва да слагам ? :bowdown

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”