Audi a3 AHF не пали винаги; мирише на изг. газове
-
- Автомобил: audi a3
- Двигател: asz+brezel
Audi a3 AHF не пали винаги; мирише на изг. газове
Проблемите ми са 2 и дразнят доста...Първия проблем е, че колата понякога не иска да пали,когато става този проблем,свещите на таблото не светват,колкото и да въртиш не пали,трябва да заключиш и да чакаш определено време,после като завъртя ключа и свещите светват и пали от раз...Втория проблем е че когато карам на отворен прозорец ми мирише ужасно на газове в колата, катализатора май не е махан,ама не вярвам да е от него...Ако на някой са му идвали подобни проблеми да драсне 2 реда,благодаря предварително колеги..
- ka4o_pi4a
- Автомобил: Seat Leon
- Двигател: ASV 2002
Re: Audi a3 AHF дайте съвети
По първия: провери реле 109. Под волана е, често срещан проблем е. За да се убедиш, че е от него, когато не иска да запали пусни едно кабелче от плюса на акумулатора до клапанчето на ГНП към което има едно кабелче стегнато с гайка отгоре. По втория - гарнитури на изпускателния колектор, пробита мека връзка...
-
- Автомобил: vw passat b5.5
- Двигател: AVF 2001
- Контакти:
Здр колега. Щом пали при повторно даване на контакт и заключване ,отключване може да имаш проблеми с имобилайзера. Оригиналния ключ на колата ли е? Данеби и алармата нещо да не сработва от първия път?
- sartana
- Автомобил: Bora TDI
- Двигател:
Имах сходен проблем тази зима, с твоят първи. Не ми светваше лампата на подгрева и не палеше, след известно време и нерви - запали.
След това никакъв проблем... Едва след седмица се повтори. И накрая въобще отказа да светне подгрева и да пали.
Свалих корите под волана и разбутах реле 109, тогава включи подгрева за малко. След 2 часа бях с ново реле 109 и от тогава не е имало проблем.
п.с. Ако е от имобилайзера, ще му светне символа на имобилайзера на таблото.
След това никакъв проблем... Едва след седмица се повтори. И накрая въобще отказа да светне подгрева и да пали.
Свалих корите под волана и разбутах реле 109, тогава включи подгрева за малко. След 2 часа бях с ново реле 109 и от тогава не е имало проблем.
-
sartana написа:Имах сходен проблем тази зима, с твоят първи. Не ми светваше лампата на подгрева и не палеше, след известно време и нерви - запали.
Еми и при мен така, отначало се оправяше,ама сега хич не искат да светнат тия свещи...Утре ще пиша какво е станало...

-
ka4o_pi4a написа:По първия: провери реле 109. Под волана е, често срещан проблем е. За да се убедиш, че е от него, когато не иска да запали пусни едно кабелче от плюса на акумулатора до клапанчето на ГНП към което има едно кабелче стегнато с гайка отгоре. По втория - гарнитури на изпускателния колектор, пробита мека връзка...
Както казах ще проверя реле 109...Инак за миризмата на газове,гледах меката връзка,никаде не беше изцапала около нея и затова предположих че не е от нея,ще видя и гарнитурите как са ...

Върни се в “Дизелови агрегати”