Здравейте колеги. Карам Пасат Б5 сив металик и искам да направя и лайсните по вратите и броните същият цвят, като колата, но ме притеснява това, че те са от пластмаса и мисля, че няма да хванат боя, а дори и да се боядисат, то имам съмнения, че няма да стои дълго тази боя. Може ли някой компетентен, който се занимава с това да ми помогне и да ми каже по какъв начин да ги направя с цвета на колата?
Качвам и снимка, на която с червено съм посочила, точно кои лайсни искам да оеднаквя с цвета на колата.

Б5 боядисване на лайстните по вратите и броните. Как става?
-
- Автомобил: Passat B5 AFN Synhro
- Двигател:
Re: Боядисване на лайсните по вратите и броните. Как става?
Колега има специялен грунд преди боята.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Лесно ли става? И остава ли за дълго боята по лайсната? Има ли някой идеа ориентировъчно, колко би струвало да ми ги боядисат в сервиз?
-
- Автомобил: Passat B5 AFN Synhro
- Двигател:
Не е трудно,чистат се хубаво пластмасите и се пръскат с грунда,след това боя,лак и готово.Цена зависи от каде си и кой ти го прави.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Благодаря много, колега. Ще видя какво мога да направя собственоръчно и ако евентуално нещо оплескам - на майстор.
- Pet_rov
- Автомобил: Passat Variant B4
- Двигател: ADZ 1996
Не съм точно много компетентен, но ще се опитам да помогна.
1. Хубаво е лайстните да се свалят предварително.
2. Изшкурява се с шкурка повърхността - примерно шкурка 300 - идеята е да се заличат леки драскотини и вдлъбнатини, ако има такива по детайлите.
3. Следва изшкуряване с водна шкурка - 600, после примерно 800. Пръска се с вода и се шкури
4. Пръска се с т.нар. пластификатор - специално за пластмасови детайли.
5. Боядисването - има вариант да се направи съответната боя на спрей, да се пръсне поне 2 ръце и след това се нанася лак, 2 или 3 ръце.
6. Цената за малък детайл - калник, част от врата, може да е от 50 до 80 лв. Големите детайли - капак, таван, от 100 лв нагоре. Включват труда и материалите. Не претендирам за точност на цените.
7. Добре е да го направи човек, боядисващ пластмасови детайли и знаещ за какво става дума. Успех!
1. Хубаво е лайстните да се свалят предварително.
2. Изшкурява се с шкурка повърхността - примерно шкурка 300 - идеята е да се заличат леки драскотини и вдлъбнатини, ако има такива по детайлите.
3. Следва изшкуряване с водна шкурка - 600, после примерно 800. Пръска се с вода и се шкури
4. Пръска се с т.нар. пластификатор - специално за пластмасови детайли.
5. Боядисването - има вариант да се направи съответната боя на спрей, да се пръсне поне 2 ръце и след това се нанася лак, 2 или 3 ръце.
6. Цената за малък детайл - калник, част от врата, може да е от 50 до 80 лв. Големите детайли - капак, таван, от 100 лв нагоре. Включват труда и материалите. Не претендирам за точност на цените.
7. Добре е да го направи човек, боядисващ пластмасови детайли и знаещ за какво става дума. Успех!
- dj_beat_boxer
- Автомобил: GOLF MK4 2.3 V5
- Двигател: AGZ
Колега остави ги черни 100 пъти по хубаво е, но ти си решаваш. Ако си решил да ги пръскаш ги свали и ги занеси на професионалист да тиги направи изцяло, че ако ги пръснеш така както са си на колата бързо ще стане на люспи. Успех и дано достигнеш желания ефект.