От коя бензиностанция зареждате нафта?

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...

От къде?

Еко
425
20%
ОМВ
457
21%
Шел
171
8%
Лукойл
514
24%
Ромпетрол
357
17%
Другаде, и напишете защо.
236
11%

Общо гласове: 2160
kossis
Автомобил:
Двигател:

Re: От коя бензиностанция зареждате нафта?

Мнениеот kossis » Чет 10 апр 2014 8:38

Бе незнам, ама като чета тия изказвания за компютъра дето се самообучава от вида на горивото и си мисля че говориме за Терминатора, които е самообучаваща се интелигентна машина. icon_idea

Все ми се струва че компютрите и на най съвременните Немски коли са далече от "Терминатора" и изобщо не могат да направят голяма разлика между горивата-какво е примерното съдържание на парафин, цетаново, октаново число и тнт. Но знае ли човек, може и да има терминатори вече сред нас ?

Едно е сигурно, като изгориш повечко резервоари с качествена нафта, системата ще се продуха по добре и единственото интелигентно нещо в колата-шофьора ще усети че това е правилното гориво. После ще започне да привиква с него въпреки по високата цена и ще се самообучи да ползва именно това гориво.

StrEagle
Автомобил: Polo 6C
Двигател: DAJA

Мнениеот StrEagle » Чет 10 апр 2014 19:28

много мислене не е полезно, да знаиш :biggrin

компютъра не му пука какво има в горивото, което сипваш - грубо казано мери детонациите и дава или отнема повече аванс колкото му е казано по едни таблици.. голямата сложнотия..

kossis
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kossis » Чет 10 апр 2014 20:13

А е точно това е ! :beer

Значи не е Терминатор !

Потребителски аватар
MAX75
Автомобил: VW Passat 1997
Двигател: AFN

Мнениеот MAX75 » Съб 10 май 2014 20:38

До сега съм зареждал предимно на Лукойл.Последните два пъти зареждах на ЕКО.Направи ми лошо впечетление и в двата случая /зареждах на различни бензиностанции/, че на касата при плащането от моя страна касиерките започваха да ми предлагат да си закупя ароматизатор,сладкиши, сокове и други подобни неща.Може да не е нещо особено, но мен лично много ме дразни и смятам ЕКО-то вече да го пропускам.
На Лукойл за 10 години и стотици зареждания това нещо не ми се е случвало нито веднъж.

bushido71
Автомобил: Skoda Superb 1.8T
Двигател: AWT 2003

Мнениеот bushido71 » Съб 10 май 2014 20:53

Какво значение има-нали зимата журналистите бяха направили експеримент с нафтата, ако си спомняте. Бяха напълнили 10 шишета с нафта и тя беше станала на боза във всички шишета при минус 10 градуса. Само не знам защо ги беше страх да кажат имената на бензиностанциите, но бас държа, че е имало поне 5 големи вериги.

Потребителски аватар
дърт милиционер
Автомобил: WV Polo 2F 1993
Двигател: 1.4 DIESEL

Мнениеот дърт милиционер » Съб 10 май 2014 21:16

Прав си че са много досадни касиерките със самопредлагането на глупави стоки.....Така правят и в Петрол. Искам да ти кажа обаче че познавам ''голям'' човек от Лукоил и от него знам че самия той си зарежда от ....Еко. Каза ми че гръцката рафинерия е много по модерна от нашата и че нафтата е на европейско ниво. Това обаче се отнасяло само за Западна България , за останалата част на страната не им било рентабилно да зареждат от Гърция и им било по близо от Лукоил. Не знам дали е така , но нафтата на Еко забелязвам че е бяла , докато от другите бензиностанции е жълта. :bishop

Потребителски аватар
lokva
Автомобил: Passat 3c
Двигател: CBAB 2008

Мнениеот lokva » Съб 10 май 2014 21:30

не бих казал че е една и съща нафтата. когато зареждам в гърция на еко колата работи една идея по добре. до колкото съм чувал еко зареждат югозападна България от базата на лукоил в Благоевград

Последна промяна от lokva на Нед 11 май 2014 17:42, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
kn9453
Автомобил:
Двигател: AHF 99

Мнениеот kn9453 » Нед 11 май 2014 17:36

lokva написа: до колкото съм чувал еко зареждат югозападна България от базата на лукоил в Благоевград

:th_up

Потребителски аватар
веселин
Автомобил: SkodaFabia 1 sedan
Двигател: BNM 1.4 TDI-PD 2007
Контакти:

Мнениеот веселин » Пон 12 май 2014 0:42

От мои мнения знаете че доста голям фен бях на Ромпетрол , но откак три резервоара изфуках с omv maxx motion diesel мисля да продължа с него - днес заредих - след 300 км. градско из София ще пиша какъв е разхода

novatora
Автомобил: vw passat b5.5
Двигател: AVF 2001
Контакти:

Мнениеот novatora » Пон 12 май 2014 13:21

От няколко месеца не съм доволен от еко нафтата економи. Колата ми е по спъната и шумна. Сега 4-ти резервоар харча от ОМВ max motion-дадоха ми и карта с 8 стотинки отстъпка на литър. Засега горивото е добре, вървежа приличен, няма пушаци. Ще слагам от него докато не го прецакат и това гориво.

IRRITATING
Автомобил: VW Passat
Двигател: AVF

Мнениеот IRRITATING » Пон 12 май 2014 13:25

Разликата на макс-моушън и обикновенна нафта е само цената

xxx_man
Автомобил: GOLF IV
Двигател: AHF

Мнениеот xxx_man » Пон 12 май 2014 14:14

винаги съм се чудил какво значение има от къде зареждаме,като рафинерията в България е една и невярвам че някоя верига си позволява лукса да внася горива от другаде, при условие че няма как да им излезне рентабилно!Просто всяка верига кръщава една и съща нафта по различен начин!

Потребителски аватар
веселин
Автомобил: SkodaFabia 1 sedan
Двигател: BNM 1.4 TDI-PD 2007
Контакти:

Мнениеот веселин » Пон 12 май 2014 16:29

IRRITATING написа:Разликата на макс-моушън и обикновенна нафта е само цената

:mhihi

Потребителски аватар
Pagemakerboy
Автомобил: 2025 Q8
Двигател:

Мнениеот Pagemakerboy » Пон 12 май 2014 18:36

Каква е тази карта 8 ст. на литър или дава толкова само на Максмоушъна?
Аз имам SAVE and DRIVE, те май всичките са им такива, и ми дават 3 (в момента 6 ст.май все още), но зареждам обикновения дизел на ОМВ, не виждам разлика с Максмоушъна, не е като да не съм пробвал.

Потребителски аватар
eminem94
Автомобил: Audi A4 B5 Avant
Двигател: AVG
Контакти:

Мнениеот eminem94 » Пон 12 май 2014 20:47

Докато карах Дизел зареждах предимно Еко,ОМВ и най-вече КРУИЗ .Нафтата от Круиз я сипах преди Узана 2013 на връщане колата беше тоталка (не беше размазана )5 месеца по-късно източих нафтата от резервоара и беше също толкова бистра колкото я бях сипал . От източник съм дочувал,че нафтата на КРУИЗ е същата като на Еко без добавките ,рафинерията е някъде около Нови искър .Само да добавя още едно нещо като не искам да се счита за реклама: Колата ми харчеше с до половин литър по-малко нафта в града като зареждах от Круиз в сравнение с ЕКО и ОМВ(обикновенната) . 2 зими колата се караше и дори при най-големите студове от -20 (да не кажа и повече ) нафтата не е замръзвала никога .Ако някой зареди скоро там нека си каже мнението аз не съм зареждал от 8-9 месеца за жалост .

Върни се в “Дизелови агрегати”