като карах учебния форд, пича ми каза че компютъра се настройва в зависимост от водача - ако го кара някой голфаджия върви много и лапа много, ако го кара пенсионер върви малко и харчи малко, само че му трябват няколко километра да натрупа данни.
Въпроса:
Кои модели ФВ имат такова нещо, как се разбира дали имат, пише ли го това в някой каталози и колко КМ трябват с какви обороти за да се пусне по-спортен режим? И това значи ли че ако е пуснат пенсионерския, не караш максимума брой коне ?

Адаптивен режим на компютъра на колата
- lyubobg
- Автомобил:
- Двигател:
сега се разрових във форд форума и в момента чета тази тема! http://www.clubford.org/forum/viewtopic ... 8%E2%E5%ED
-
- Автомобил:
- Двигател:
Че се препрограмира,препрограмира се,но не по вида на водача.Ееех и аз имах Форд,1.4CVH Mi.Та в книжката му пишеше,като се сменя акумулатор или се откача букса;при последващото палене трябва да се изчака колата да загрее на свободен ход,след което да се изминат 8км и тогава да се гаси.Тогава компирът се обучавал и т.н.
- vaskoto1
- майстор Падна ли ми!
- Автомобил:
- Двигател:
ми то и с нашите е така... аз закво съм толкова против тия смотани релета дето газаджиите ги слагат да "чистели" грешките на компира.след такова чистене той поне 10 мин. не знае кой е и за кво се бори (някои хора им се налага дори и по кратко да карат) и таман си намери пак целта в живота и фръс-айде в изходно положение...
и после алеле майкоооо ама тя защо така прави на бензин...
и после алеле майкоооо ама тя защо така прави на бензин...

- luboveliki
- Автомобил:
- Двигател:
- luboveliki
- Автомобил:
- Двигател:
- Vlad777
- King of the Road
- Автомобил: Passat B8 BiTDI 4m CUAA
- Двигател: MK2 RP+PG+PB Jetta Coupe+T-Roc
- Контакти:
lyubobg написа:сега се разрових във форд форума и в момента чета тази тема! http://www.clubford.org/forum/viewtopic ... 8%E2%E5%ED
Това е за един друг тип возила... при автомобилите го няма!

Това обучение на компютъра обаче не се отнася до стила на шофиране, а до образуване и изгаряне на сместа.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”