Polo 9NF 1.4 16V - Проблем при палене (РЕШЕНО)

Техническа и сервизна информация за Polo, Lupo, Up и Fox
S.Stoychev
Автомобил:
Двигател:

Polo 9NF 1.4 16V - Проблем при палене (РЕШЕНО)

Мнениеот S.Stoychev » Нед 13 апр 2014 11:37

Здравейте, колеги! За първи път пиша във форум и искам първо да се извиня, ако вече има такава тема!
Горд собственик съм на VW Polo 9NF 1.4 16v на газ, супер мега доволен съм от автомобила, но имам проблем при палене когато е топло навън и това е само при студен старт (първо палене за деня), след като загрее няма проблеми. Интересното е, че когато стартирам двигателя, той пали за секунда и след това гасне и така между 5-10 пъти докато влезе в ритъм, след което работи доста не равномерно, припатква когато му подам газ. С течение на времето става все по зле, вече дори да е загряла когато я карам на бензин нещо се дави, не върви добре!!!! Проблемите почнаха преди да сложа газта, смених температурният датчик, но без резултатно... Моля за помощ, до момента не съм чул адекватно решение на проблема, а ми говореха какви ли не работи... :icon_sad :icon_sad :icon_sad :icon_sad

Последна промяна от S.Stoychev на Пон 12 май 2014 10:24, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
djshomi
Автомобил:
Двигател:

Re: VW Polo 9NF 1.4 16v Проблем при палене

Мнениеот djshomi » Нед 13 апр 2014 21:07

Веднага ти помагам.Отиди на диагностика .Не знам някои от форума да е станал шаман.

S.Stoychev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот S.Stoychev » Пон 14 апр 2014 0:14

Аз не очаквам някакви божествени сили... :mhihi :mhihi :mhihi
Ходил съм на диагностика, каза че дюзите са мръсни крах на бензин + някаква мега яката добавка (уж), но безрезултатно. :( Работи на супер богата смес и не мога да разбера кое кара компа да пуска толкова много гориво?!?!?!?

Потребителски аватар
4i4o-dido
Автомобил: POLO 1.6 6N
Двигател: AEA 1995
Контакти:

Мнениеот 4i4o-dido » Пон 14 апр 2014 6:30

Мега-яка-добавка е един немски флуид при който се изключва подаването на бензин и мотора работи само с тази химия,докато си изразходи дозата.Това с добавките в бензина ,често има обратен ефект-разтваря всички отлагания в резервоара и запушва повече.Защо не свалиш дюзите и ги почистят с ултразвук?
А на диагностиката нещо за сондата казаха ли?

Последна промяна от gr_kanev на Пон 14 апр 2014 13:11, променено общо 1 път.
Причина: Не е нужно да цитираш изцяло предходното мнение. Освен бутон "цитат", има и бутон "нов отговор" - използвай го !

S.Stoychev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот S.Stoychev » Пон 14 апр 2014 10:46

Нищо не е споменавал за сонда. Интересното е, че махнах катализатора и първата седмица вс. подобри, но след това вс май се сбози повече, ще трябва да го върна на мястото му! В последствие се оказа, че е с два катализатора, може първо да пробвам да махна и другия....

Uneek
Автомобил: 1998 VW Polo Variant
Двигател: APQ

Мнениеот Uneek » Вто 15 апр 2014 0:06

При диагностиката показва ли грешки и какви? Лампа на таблото свети ли (чек енджин) / ЕПЦ свети ли ?
Не махай катализатори - ще си съсипеш колата.

Somi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Somi » Вто 15 апр 2014 9:59

Колега кои маха катализатора и как излъга ламбда сондите за да не свети чека? Сигурно някои я е закачил и е видял че няма грешки , някои гледал ли е живите данни от колата? Варянтите за много гориво и кофти стар са: ламбда сондии, мап и температурен датчик какво като е сменян, дебит на помпата, налягане, регулатор на налягането и как се разбра че че инжекторите са запушении .Да няма пикаещ инжектор и да пълни цилиндър ?.Щом си ходил на диагностика и всичко е ок не знам . Дросела чистен ли е ? Свещи кабели как са?
За най-сигурно отиди на майстор за да провери всичките тези работи а сигурно съм пропуснал и още.

S.Stoychev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот S.Stoychev » Съб 19 апр 2014 12:41

Тези дни ще вкарам колата в бокса и ще пиша какво е станало!

Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”