PASSAT B6 - 2006-2008 - Съвет за покупка!
- chocho1208
- Автомобил:
- Двигател:
Re: PASSAT B6 - 2006-2008 - Съвет за покупка!
Един въпрос,Голф5 или Джета с този мотор със същите проблеми ли са,или това е само при Пасата.
-
- Автомобил:
- Двигател:
ПОМОЩ КОЛЕГИ!
Имам един ден да ми дадете малко повечко инфо за автомобила зад този VIN: WWWZZZ3CZ7P037074
Също така - дали акцията за дюзите важи за него :) ?
БЛАГОДАРЯ НА ПОМОГНАЛИТЕ ! :)))
Имам един ден да ми дадете малко повечко инфо за автомобила зад този VIN: WWWZZZ3CZ7P037074
Също така - дали акцията за дюзите важи за него :) ?
БЛАГОДАРЯ НА ПОМОГНАЛИТЕ ! :)))
tdi fen написа:... са ми ясни в какво състояние са
Именно ! Според мен моделът не е толкова несполучлив, както мнозинството го изкарват, без да са имали дори досег с него, а просто в автокъщите в България се продават напудрени курници на по над 400км от италия с две гаранционни смени на маслото или тоталки сглобени от 2 коли в 1.
Ако искаш хубава кола - препоръчвам частно лице от тук(не нов внос) или дирекно от чужбина пак от частник.
-
- Автомобил: vw passat 3c2--b6
- Двигател: BKP
ЗДРАВЕЙТЕ,ВИЖДАМ ЧЕ МН.ХОРА ДАВАТ НЕГАТИВНИ МНЕНИЯ НО СЪМ СИГУРЕН,ЧЕ СА ВИЖДАЛИ ПАСАТ Б6 САМО НА СНИМКИ И НИКОГА НЕ СА СЕ КАЧВАЛИ В ТАКЪВ САМОЛЕТ 2.О ТДИ 140 КОНЯ.В БЪЛГАРИЯ ВКАРВАТ САМО КОЛИ ПО НА ПОЛОВИН МИЛИОН КМ. С ВЪРНАТИ КИЛОМЕТРАЖИ.Е КАК ТАКЪВ АВТОМОБИЛ ДА НЕ ИСКА РЕМОНТИ.АКО НА ЕДНА БАБИЧКА И СМЕНИТЕ ЕГН-то ЩЕ СТАВАЛИ КАТО ЗА ЖЕНА НА 25 ГОД. НЕ МНОГО ЯСНО ПАК САМО НА ДОКТОР ЩЕ Я ВОДИТЕ
. ТА ТАКА И С КОЛАТА
АЗ ИМАМ ПАСАТ БКП МОТОРА НА 94 ОО0 КМ. 2005 ГОДИНА СМЕНЕНА Е ПОМПАТА ЗА КАЧВАНЕ НА ГОРИВОТО И 4 ДюЗИ И СИ ГО КАРАМ И ТОВА СИ Е.ДО АВТОРА НА ТЕМАТА ГО СЪВЕТВАМ ДА ИЗЛЕЗЕ НА ВЪНКА И ДА СИ КУПИ КАКВОТО МУ Е НА СЪРЦЕТО И ДА СИ ГО ВКАРА ТОЙ ПОНЕ КМ. ЩЕ СА РЕАЛНИ.

- tdi fen
- Автомобил: Skoda Octavia 1U Renault Clio
- Двигател: TDI AGR
виждал съм нови купени от представителство с пукнати глави на под 50 хиляди км пробег някой глави се пукат съвсем леко на едно място загубата на антифриз е незначителна и само по лекото изпушването при запалване хване иначе може да минат години,да се сменят собственици преди някой да го установи
п.п иначе има и нов внос които са със сменени глави с новия модел въпроса е да се провери преди да се купува
п.п иначе има и нов внос които са със сменени глави с новия модел въпроса е да се провери преди да се купува
- momcho_bg
- Автомобил: Volkswagen Passat B5.5
- Двигател: 2.5
- Контакти:
Пасат Б6 само да ти краси алеята пред къщата си заслужава парите. Изключително красива кола. По мое скромно мнение - най-красивия външен дизайн на VW правен някога (плюс този на СС, но той все още е далеч от възможностите ни)!
-
- Автомобил: vw passat 3c2--b6
- Двигател: BKP
tdi fen ,къде може да се види номера на главата та да знам от кой тип е моята
- ssssl
- Автомобил: Волво ЕХ30 428 коня
- Двигател: CJXC
tdi fen написа:виждал съм нови купени от представителство с пукнати глави на под 50 хиляди км пробег
Е да де, ама това е било преди 5-6-7 г. Сега, 7 г. дизел, "нов внос", е на не по-малко от 300-400 000 км. Така че, каквото е имало да пука отдавна е изпукало. Кусура им е, че километрите са им много.
-
- Автомобил: PASSAT B 6 Variant
- Двигател: BMR 11.2006 DSG
Те такива коли се карат,наистина доставят удоволствие.Колегата е прав,че кола на 4-500 х.км.ще се чупи,вече и е поостаряла.Просто нашия стандарт е такъв.Въпросът е да се случи точната и читава бройка/екземпляр/.Мога да кажа,че аз поне за сега съм случил.Вече минах около 4-5000 км и нямам грижи.За сега само удоволствие.Пожелавам го от сърце на колегата.Късмет и успех.И да се похвалиш,ако стигнеш до край.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Димитров,обади се в някой от Фв представитлествата/сервизи/ за дюзите.Диктуваш им номер /май на шаси/ и след 15 сек ти отговарят.
Момчо,дай пет!
Момчо,дай пет!

- dobrin
- Чингис хан
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Не превръщайте темата в чат! 

-
- Автомобил:
- Двигател:
Благодаря на всички колеги участвали по темата :) (въпреки че бая народ се отклони от нея) - Задължен съм ви! Утре е денят - то ще се чуе!!! :) Ако имам късмет - на следващото клубно събиране идвам с уискито :D
-
- Автомобил:
- Двигател:
НИКОЙ - НИКОГА - И ПО НИКАКЪВ ПОВОД ДА НЕ ПОСЕЩАВА ТАЗИ АВТОКЪЩА И ОСОБЕНО ТОЗИ АВТОМОБИЛ:
http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?topmenu=1&act=4&adv=11394737186067348&f1=details&slink=6882uo
Направо ми е трудно да опиша колко съм вбесен от тази моя разходка - и като цяло колко разочарован и потресен си тръгнах от прословутата автокъща.
Нека започна с описание на приключението. В 11:00ч. вече сме с мой приятел в Пловдив пред автокъщата (идвайки от Варна). Автокъщата празна - звъня на собственика :
-(той) "В чужбина съм.. трябваше да ме предупредиш, че ще идвам.."
-(аз) Добре, да кажем че не бях сигурен дали ще бъде днес или утре.
-(той) "Ок.. ще пратя едно момче.. ама то не го знам кога ще дойде.. ай ще видим.."
.. След час пристига въпросното момче с автовоз.
Огледа започва (както и някакви абсурдни изречения от "момчето" - които доказват че ГРАМ не е запознат с автомобила като цяло).. след 10 минутен оглед момчето започва да припира и намеква за някакви задачи които го били чакали. Същевременно външната опаковка на колата адски много ми харесва и звъня на собственика (който е в Германия уж) - договаряме 12,800 за колата ако всичко е ОК с нея. - и аз си искам огледа във HAAS (VW Plovdiv) за да съм сигурен за това което купувам. И получавам следният отговор:
-(той) "Не стига че и цена ти направих - незнам к'во ме бавиш.. момчето (с автовоза) си има работа.. или я вземай или да приключваме.. че огледи във VW..че чудо"
-(аз) Виж кво пичага - уговорили сме се да я видя тази кола във VW (аз вече я искам адски много) и ако всичко е ОК ти я взимам.
-(той) Знайш ли кво - направо я забрави тая кола човек.. 50лв. роуминг навъртях с тебе (говори ми гневен) - къде сега ще занимаваме момчето да носи колата, да я качва.. че до VW - че после до "Счетоводството" (защото имало други хора които се занимавали с документите - БАСИ АБСУРДА!!!).. аз имам купувач за нея - направо я забрави и да приключваме!.
В този момент не мога да взема решение какво се случва. Аз ли съм клиента, който трябва да бъде предразположен да си даде 13-те хиляди.. или някакси се получава че трябва да се моля на тоя капут да ми направи "услугата" да ми продаде курника си?! Както и да е.. аз вече съм адски афектиран - и все още я искам колата - а авера който е с мен, започва да вижда на къде отиват работите и чак ми се чуди защо още се мъча да я купя тази кола.. Решавам да му звънна и да прежаля отстъпката (все пак за мен ВСЕ ОЩЕ този автомобил си струва - въпреки че ми се иска да смажа мутрата на продавача).
-(аз) Добре, забрави отстъпката ти - 13,200 е отново цената и ще си платя автовоза до VW. Така ОК ли е?
-(той) ОК, да знаеш че автовоза взима по 40лв. в посока (И в този момент съм почти на прага си
.. HAAS е на 2km. от къщата по околовръстно шосе).
- Викам му: ОК.. така да бъде!
Отиваме в HAAS.. и жална ми майка.. 4 неща ми каза този боклук за колата и 4-те далеч от истината:
- 141 000 РЕАЛНИ (това ми беше толкова ясно, че няма как да стане..) - 241 000 от резултата;
- Оригинална боя - Нтцк. - цялостно пребоядисвана;
- 2007-ма година - Нтцк. - 2006г.
- И Германия се оказа Австрия (но това за мен не беше особен проблем); Горе описаните неща не ме притесняваха особено, но като се замислих КАКЪВ идиот трябва да си че така да си омажеш обявата, че грам истина да няма в нея. А ДА - и може ли да върнеш таблото на 141 000, и да оставиш сервизна книжка на която има още 4-5 обслужвания в Сервиз на VW с километри до 230 000.. Да си мошенник също се иска и малко акъл... а моя човек дори за това не струваше!
И сега приятните новини: докато и търсеше кусурите момчето от HAAS - с едно завъртане на задна дясна гума - Апарата затегна.. ма така се вкочани, че ако при съвсем леко чукване на магистралата това ми се беше случило, сега нямаше да четете това.. ЦЕНА ЗА РЕМОНТА МУ: 1200 лв.
Счупен компресор на климатик: 2200+лв цена за ремонта;
Изпуснат ляв амортисьор (всички знаем че като дойде време се купуват по 2) - 800лв. Тампони и биалети (100лв МИН.)
Свършили предни дискове + накладки - 500лв.
Теч от картер + липсващи болтове.. слагане на силикон за да се оправи - неизвестна цена.
Премахнат софтуерно DPF - но не и хардуерно - та пуши да си е*е; ...
ОБЩА ЦЕНА ЗА РЕМОНТА (ДО МОМЕНТА!!!!) : 6к
Давам му 80лв на говедото - и да си прибира кенефа.. пия един аналгин.. и обратно към Варна..
Та пичове.. ако огледам още 2-3 от тем подобни такива екземпляри - ще си купя едно колело и да ми е мирна главата.. и да ви кажа честно - мисля че се отказах от ходене по "мъките".. а автокъщите имах предвид.. !!
Продължавам да търся - дано излезе мечтаната за мен машинка.. НО КОЛЕГИ - НАПРАВЕТЕ СИ УСЛУГА - НЕ СТЪПВАЙТЕ В ТАЗИ АВТОКЪЩА!!! ОТ ГЛАД ДА УМРЕ ГОВЕДОТО ДАНО!
http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?topmenu=1&act=4&adv=11394737186067348&f1=details&slink=6882uo
Направо ми е трудно да опиша колко съм вбесен от тази моя разходка - и като цяло колко разочарован и потресен си тръгнах от прословутата автокъща.
Нека започна с описание на приключението. В 11:00ч. вече сме с мой приятел в Пловдив пред автокъщата (идвайки от Варна). Автокъщата празна - звъня на собственика :
-(той) "В чужбина съм.. трябваше да ме предупредиш, че ще идвам.."
-(аз) Добре, да кажем че не бях сигурен дали ще бъде днес или утре.
-(той) "Ок.. ще пратя едно момче.. ама то не го знам кога ще дойде.. ай ще видим.."
.. След час пристига въпросното момче с автовоз.
Огледа започва (както и някакви абсурдни изречения от "момчето" - които доказват че ГРАМ не е запознат с автомобила като цяло).. след 10 минутен оглед момчето започва да припира и намеква за някакви задачи които го били чакали. Същевременно външната опаковка на колата адски много ми харесва и звъня на собственика (който е в Германия уж) - договаряме 12,800 за колата ако всичко е ОК с нея. - и аз си искам огледа във HAAS (VW Plovdiv) за да съм сигурен за това което купувам. И получавам следният отговор:
-(той) "Не стига че и цена ти направих - незнам к'во ме бавиш.. момчето (с автовоза) си има работа.. или я вземай или да приключваме.. че огледи във VW..че чудо"
-(аз) Виж кво пичага - уговорили сме се да я видя тази кола във VW (аз вече я искам адски много) и ако всичко е ОК ти я взимам.
-(той) Знайш ли кво - направо я забрави тая кола човек.. 50лв. роуминг навъртях с тебе (говори ми гневен) - къде сега ще занимаваме момчето да носи колата, да я качва.. че до VW - че после до "Счетоводството" (защото имало други хора които се занимавали с документите - БАСИ АБСУРДА!!!).. аз имам купувач за нея - направо я забрави и да приключваме!.
В този момент не мога да взема решение какво се случва. Аз ли съм клиента, който трябва да бъде предразположен да си даде 13-те хиляди.. или някакси се получава че трябва да се моля на тоя капут да ми направи "услугата" да ми продаде курника си?! Както и да е.. аз вече съм адски афектиран - и все още я искам колата - а авера който е с мен, започва да вижда на къде отиват работите и чак ми се чуди защо още се мъча да я купя тази кола.. Решавам да му звънна и да прежаля отстъпката (все пак за мен ВСЕ ОЩЕ този автомобил си струва - въпреки че ми се иска да смажа мутрата на продавача).
-(аз) Добре, забрави отстъпката ти - 13,200 е отново цената и ще си платя автовоза до VW. Така ОК ли е?
-(той) ОК, да знаеш че автовоза взима по 40лв. в посока (И в този момент съм почти на прага си

- Викам му: ОК.. така да бъде!
Отиваме в HAAS.. и жална ми майка.. 4 неща ми каза този боклук за колата и 4-те далеч от истината:
- 141 000 РЕАЛНИ (това ми беше толкова ясно, че няма как да стане..) - 241 000 от резултата;
- Оригинална боя - Нтцк. - цялостно пребоядисвана;
- 2007-ма година - Нтцк. - 2006г.
- И Германия се оказа Австрия (но това за мен не беше особен проблем); Горе описаните неща не ме притесняваха особено, но като се замислих КАКЪВ идиот трябва да си че така да си омажеш обявата, че грам истина да няма в нея. А ДА - и може ли да върнеш таблото на 141 000, и да оставиш сервизна книжка на която има още 4-5 обслужвания в Сервиз на VW с километри до 230 000.. Да си мошенник също се иска и малко акъл... а моя човек дори за това не струваше!
И сега приятните новини: докато и търсеше кусурите момчето от HAAS - с едно завъртане на задна дясна гума - Апарата затегна.. ма така се вкочани, че ако при съвсем леко чукване на магистралата това ми се беше случило, сега нямаше да четете това.. ЦЕНА ЗА РЕМОНТА МУ: 1200 лв.
Счупен компресор на климатик: 2200+лв цена за ремонта;
Изпуснат ляв амортисьор (всички знаем че като дойде време се купуват по 2) - 800лв. Тампони и биалети (100лв МИН.)
Свършили предни дискове + накладки - 500лв.
Теч от картер + липсващи болтове.. слагане на силикон за да се оправи - неизвестна цена.
Премахнат софтуерно DPF - но не и хардуерно - та пуши да си е*е; ...
ОБЩА ЦЕНА ЗА РЕМОНТА (ДО МОМЕНТА!!!!) : 6к

Давам му 80лв на говедото - и да си прибира кенефа.. пия един аналгин.. и обратно към Варна..
Та пичове.. ако огледам още 2-3 от тем подобни такива екземпляри - ще си купя едно колело и да ми е мирна главата.. и да ви кажа честно - мисля че се отказах от ходене по "мъките".. а автокъщите имах предвид.. !!

Продължавам да търся - дано излезе мечтаната за мен машинка.. НО КОЛЕГИ - НАПРАВЕТЕ СИ УСЛУГА - НЕ СТЪПВАЙТЕ В ТАЗИ АВТОКЪЩА!!! ОТ ГЛАД ДА УМРЕ ГОВЕДОТО ДАНО!
- plamen-roni
- Автомобил: SEAT EXEO TDI
- Двигател: CAGC-2010

- dobrin
- Чингис хан
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
80 лева са доста по-малко от 6000. С две думи бъди доволен. А иначе аз щях да се откажа още на първия разговор с "търговеца".
Върни се в “Избор и покупка на автомобил”