Препоръчайте невролог моля!

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
onion
R.I.P
Автомобил: Passat B3 1800 mono
Двигател: ABS 92

Препоръчайте невролог моля!

Мнениеот onion » Вто 15 апр 2014 12:22

Здравейте колеги,
закъсах го с кръста нещо, болка която отива и към таза и крака. Има съмнения за ишиас или дископатия.
Можете ли да ми препоръчате добър невролог в София при когото да отида и да каже точно какъв е проблема.
Някой с личен опит би ми бил най полезен , но приемам всякакви мнения.
Имам направление по НЗОК, предпочитам да опитам първо по пътеките , тъй като така или иначе плащам здравни осигуровки.

Благодаря предварително.

Поздрави,
Сава

Потребителски аватар
MITKO_DVD
Автомобил: Passat B4
Двигател: 2E 1994
Контакти:

Re: Препоръчайте невролог моля!

Мнениеот MITKO_DVD » Вто 15 апр 2014 12:38

много,ама много доволен от д-р Огнян Антов,но за съжаление не работи с НЗОК,ако се стигне до него ще ти дам кординати

Потребителски аватар
Divane777
Автомобил: Golf 5
Двигател: 1.9 TDI

Мнениеот Divane777 » Вто 15 апр 2014 13:03

Колега моля дай телефонът на този доктор ... защото аз имам същият проблем като колегата ... само дето на мене ми казаха че ме е надухало ( а ме боли от години) други казват че незнаят какво ми е дигат ръце...

Потребителски аватар
VWGT
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот VWGT » Вто 15 апр 2014 13:13

аз също мога да ти предложа вариант ... http://www.spine-center.bg/

имах подобни оплаквания, диагноза след ЯМР дископатия на два прешлена ... след като минах от там съм почти като нов. Ако те интересува повече инфо пиши. Работят с НЗОК.

Потребителски аватар
lz2aii
Автомобил: VW Passat B 5.5
Двигател: AVB 1.9 TDI 2002

Мнениеот lz2aii » Вто 15 апр 2014 13:19

Не съм компетентен по темата, но баща ми цял живот страда от дискова херния. След много ходене по доктори и всякакви други билкари и прочие, един много стар лекар, каза, че това не се лекува, а само може да се подтиска болката. До колкото ми е известно, проблема произлиза от износени прешлени, които притискат нерви - логично е, няма как да се възстановят.

Потребителски аватар
VWGT
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот VWGT » Вто 15 апр 2014 13:49

не е точно така, има оперативни методи (инвазивни и неинвазивни), които вършат работа. Разбира се всичко това след оценка на конкретното положение от специалист. 100% гаранция никой не дава.

От постоянни болки в кръстта и горната част на единият крак, диагностицирана дископатия, сега съм възстановен на 95+%. Вече 2 години така, дискомфорт чувствам само от време на време и то като се претоваря (щото забравям просто), но отминава бързо. В болница прекарах 24 часа, като на крака се изправих на 3-тия след манипулацията (просто спах след упойката :))

Потребителски аватар
onion
R.I.P

Мнениеот onion » Вто 15 апр 2014 13:54

Благодаря Ви.

При мен положението е , че още не е ясно какво е , не е диагностицирано. Търся специалист който да го направи , пък после ще мислим за лечението!

Потребителски аватар
zografski
Автомобил: Golf IV V6 4Motion
Двигател: AUE 2001

Мнениеот zografski » Вто 15 апр 2014 14:31

ЯМР и после специалист! Най-добре ходи при лични лекар да ти даде направление за невролог, а невролога да ти даде за ЯМР. Другия вариант е да си платиш 400-500лв за ЯМР и да ти го направят веднага, след което отиваш при специалист и вече ти прави диагноза какво аджеба ти има. Мен ме боли кръста от 3 месеца вече, сецнах се 2 пъти за 20 дена и от тогава си ме боли, казаха ми че било дискова херния, но без снимка не вярвам на такива диагнози, за това си чакам ЯМР и тогава поне ще се знае какво е.

Потребителски аватар
onion
R.I.P

Мнениеот onion » Вто 15 апр 2014 15:16

Имам направление, както съм писал в първия пост. Трябва ми невролог , който да ме прати на каквото трябва за да разбере какво ми е. Явно ще е ЯМР това на което ще ме изпрати. Не обичам да се диагностицирам, той ще реши какво да ме прави.

Проблемът ми е , че не искам да се озова при някой който ще ми каже "Пий Мовалис или Диклак , дай направлението , довиждане"

Потребителски аватар
zografski
Автомобил: Golf IV V6 4Motion
Двигател: AUE 2001

Мнениеот zografski » Вто 15 апр 2014 15:29

Това което ти написах е истината. Без ЯМР няма кой да ти каже точно какво ти е! Как ще ти сложи диагноза без да види за какво пее петела? По между другото може да ходиш на рехабилитация, чувал съм че помага, също така в нета има упражнения, които биха ти помогнали и отпуснали нерва. Никакво нагряване на мястото, защото може да се прекараш много лошо, къпи се с не толкова топла вода и без нагряващи възглавници или тем подобни. Щом те боли явно имаш възпаление на нерв и трябва много да го пазиш, без резки движения, без вдигане на тежко и общо взето без никакво натоварване. Спи на твърдо легло или на земята, като стойката ти трябва да е със свити крака към теб, легнал на едната страна и по възможност възглавница м/у коленете.

Потребителски аватар
plamikcho
Автомобил: VW Passat B6
Двигател: BLS 2007

Мнениеот plamikcho » Вто 15 апр 2014 15:59

Аз също имах такива проблеми, и то дотолкова лошо стана, че трябваше да се откажа от работата си като инженер . Не е толкова зле положението, просто трябва опит и да знае какво да прави човек. Мен ме излекува и ми обясни за какво става въпрос един стар доктор, приятел на родителите ми. За съжаление вече е покойник. Ако искаш пиши на лични, пък когато имам време, ще напиша и в темата по този въпрос, че е доста дълго за обясняване.

Потребителски аватар
hooligans
Автомобил: VW Polo Harlekin 1996
Двигател: 1.6 AEE

Мнениеот hooligans » Вто 15 апр 2014 16:09

Ввче имаш и план за лечение :mhihi :mhihi :mhihi

Потребителски аватар
plamikcho
Автомобил: VW Passat B6
Двигател: BLS 2007

Мнениеот plamikcho » Вто 15 апр 2014 16:28

А - нещо много важно. Моля за извинение, ако има неточности - не съм медицинско лице. Обикновено проблема с дисковите хернии започна с т. нар. "заклещване" - пропадане на прешлен, най-често в опашната област. Може да е едностранно или двустранно. Това се усеща по разпределението на болката - ако е едностранно, пълзи по съответния крак и обикновено може да се намери комфортна позиция, при която болката да намалее. Болката идва от притискането на нерва. Ако не се оправи навреме, следва възпаление и постоянна болка. Колкото по-дълго е боляло, толкова повече време трябва да се оправи. Възможно е да се стигне и до медикаменти - инжекции, но не мога да си спомня в момента какви бяха. Аз навремето се мъчих с двустранно пропадане 1 месец, което ми коства 1 седмица на инжекции и после 1 година проблеми, докато намеря пътя. Отклещването става с една много особена хватка при легнало положение на болния. Тялото трябва да е напълно отпуснато, за да може да се възстанови положението на прешлените. Нещо като усукване, но трябва да се прави само от обучен човек, иначе е опасно. Това е или невролог, или "чекръкчия" - така им казват май на хората дето оправят кръстове :mrgreen.

Така че колега - ходи бързо да ти оправят кръста, може да се наложи и медикаментозно лечение, ако имаш възпаление. От опит мога да кажа - 1 седмица със едностранно заклещване може и без медикаменти, просто трябва да се пази човек, да не се навежда, да не вдига тежко, да не се усуква и т.н.

Профилактиката на това заболяване е да се избягват резки натоварвания, които могат да доведат то заклещване, и подходящ спорт за да се заздравят мускулите около гръбнака и да се снеме натоварването от гръбначните прешлени. Подходящи видове спорт: плуване, всякакви видове упражнения с висене (лост, успоредка, шведска стена), бягане също, но само при липса на оплаквания - болки и т.н. С всекидневни тренировки на лост, успоредка, шведска стена + бягане успях да се оправя за около година, като първите месеци бяха кошмарни - болеше ме много, но не се отказах и сега нямам никакви болки :beer Е, увреждането няма как да се оправи и ми се случва при вдигане на тежко или рязко движение пак да се заклещя, но веднага реагирам :smile

Ако не се лекува, освен болките се получава и т.нар. "петелска походка" - уврежда се някакъв нерв, които отговаря за движението на ходилото нагоре-надолу и оттам се получава този ефект.

Потребителски аватар
VWGT
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот VWGT » Вто 15 апр 2014 16:36

onion написа:Проблемът ми е , че не искам да се озова при някой който ще ми каже "Пий Мовалис или Диклак , дай направлението , довиждане"

всъщност ти търсиш невролог, който да те прати на ЯМР :)
за съжаление ако не отидеш при "заинтересован" невролог, точно това ще ти кажат! Аз го ядох това с първото направление, което ми дадоха. Без ЯМР няма смисъл от нищо.

Не знам дали има вариант, ако не искат да те пратят на ЯМР, да не им даваш направлението, а да си платиш прегледа, и след това с него да търсиш друг невролог.

Потребителски аватар
onion
R.I.P

Мнениеот onion » Вто 15 апр 2014 16:40

Благодаря колеги.

Ще търся "заинтересован" невролог , пък ще видим какво ще стане. Ще настоявам да ми направи каквото трябва за да "види" какво ми е.
Само с ЯМР ли се "вижда", примерно с рентген , скенер , нещо друго ?

Благодаря за съветите.
Ако имате още - споделяйте, темата не е изчерпана.

Върни се в “ОФФ-Топик - други”