Колеги имам следния казус: на новата ми кола една от предните гуми е спаднала до дупка. Като я напомпихме на място се видя една доста малка дупка на страничния борд на гумата. Няма балон около мястото на пробива. По скоро е зачекната на нещо остро и явно се е пробила(зачекнатото място е не по-голямо от 1 см.). Гумата е Пирели Р6000 и е 205/50/17. Дадох я на доверен гумаджия и той ми обеща да я направи като нова че дори нямало да има проблем да я карам предна.
Аз лично до сега не съм правил странично гума и се притеснявам малко. Гумата е с дот от средата на 2006 година и е чисто нова и доста скъпа, затова реших да я правя.
Въпросът е дали някой има опит с подобно наранена гума и каква е сигурността ми ако е направена добре да я карам като предна или като задна. Абе въобще да се занимавам ли?

Странично вулканизиране (възстановяване) на гума!
- svetlin
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Колега аз имах такъв случай преди и я занесох да я ренегерират. Сложих я пак за предна и след време влязох в една огромна дупка с висока скорост и гумата гръмна но на друго място а не там където беше регенерирана така че ако е добре направена мисля че няма проблем да я караш предна, но все пак ако имаш възможност я сложи за задна че знае ли се 

- radotom
- Модератор
- Автомобил: Passat B6
- Двигател: CBBB
dxd написа:Ми с вътрешна лепенка и ще заспиНяма да имаш грижи,но за твое е спокойствие я сложи задна барабар с другата предна,а двете задни сложи отпред,за да има равномерно износване-поне така процедират повечето гумаджии
Май сме били при един и същ гумаджия!
От началото, та до края на лятото: никви грижи!
- NovobranecGT
- Автомобил:
- Двигател:
Ами колега, не знам какво да ти кажа, аз съм карал гума със същото спукване острани като предна дори и по магистралата със 180 и уж няма проблеми(все още се търкаля из София), за всеки случай ще я сложиш задна, както казват колегите
При мен обаче в самата дупка бяха вкарали нещо(между арматурата и протектора, сигурно е имало и лепенка от вътрешната страна)

Колеги, извинявам се че възраждам стара тема, но моят случай е подобен на описания. Преди месец някой ми надупчи (или поне така си мисля) едната предна и едната задна гума с нещо тънко и остро. В резултат от това на предната гума имам 1 малка дупчица отстрани на борда, а на задната - 3 такива дупчици. Предната гума я залепиха, а в задната временно сложиха вътрешна, защото не можело да се залепи.
Сега понеже ми предстои пътуване, смятам малко да пооправя нещата и съответно да ви питам - ако успеят да залепят тази с 3-те дупки, това сигурно е по-добре отколкото да карам с вътрешна?
И ако трябва да сложа двете залепени отзад, това означава да местя едната задна (здравата) отпред...
Сега понеже ми предстои пътуване, смятам малко да пооправя нещата и съответно да ви питам - ако успеят да залепят тази с 3-те дупки, това сигурно е по-добре отколкото да карам с вътрешна?
И ако трябва да сложа двете залепени отзад, това означава да местя едната задна (здравата) отпред...

- Малко_Направен
- Автомобил: Mercedes W203
- Двигател: 270 CDI
Върни се в “Общи автомобилни дискусии”