Глицерин и парафин - къде е разликата?
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
- buFka
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Глицерин и парафин - къде е разликата?
В една тема някой беше писал, че ползва течен парафин за таблото за блясък, от който после само със суха кърпа минава и обира прахта...та питането ми е, може ли течния парафин да се замени с глицерин?
- luboveliki
- Автомобил:
- Двигател:
- georgipass
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
- oSViRePql
- Автомобил:
- Двигател:
georgipass написа:Аз ползвах около 2-3 години, течен парафин за таблото, има ефект,държи доста време..но имаше миризма на спарено в колата... и мисля ,че беше от него, защото след като спрях да го ползвам миризмата изчезнаИ си купих спрейче за 5.50 и мирише на хубаво
Аз от 4-5 месеца ползвам само течен парафин и не съм усетил миризма

- vaskoto1
- майстор Падна ли ми!
- Автомобил:
- Двигател:
не знам момци-мене адски ме дразни като ми блести таблото... по ми харесва като е равномерен мат и не се отразява по стъклото и не ми пречи да карам.
затова-препарати за кожа/пластмаса ама мат-без блясък че ми се повдига от тия таксиджийски истории...
а и парафина е магнит за прах-подлудяваш просто...
затова-препарати за кожа/пластмаса ама мат-без блясък че ми се повдига от тия таксиджийски истории...

- Милослав
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
vaskoto1 написа:не знам момци-мене адски ме дразни като ми блести таблото... по ми харесва като е равномерен мат и не се отразява по стъклото и не ми пречи да карам.
изключително много съм съгласен с теб:)
- Милослав
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
vaskoto1 написа:лично аз си ползвам за таблото една от ония гъбички за обувки-безцветна. обира прахта идеално, антистатична е и не блещи гнусно.
знам че не отговарям на въпроса така ама пробвам да дам идея за по различно от това нещо към което си се насочил.
не мисля че е добре...
Аххахаха Васе същата работа ама си имам и една от по малките за по завъртените места около ръчната примерно:)
bufka за разликата не знам каква е, ама аз не бих си сложил на таблото. звучи ми станно да го мажа с такова....
Ако ме питаш мен пробвай варианта с гъбичката - изпитан е и вероятно е новаторски:)
Много е добре - Вервай Ни:)
- Rabbit_TDI
- Автомобил: A6 C5
- Двигател: BFC
- Контакти:
До колкото знам глицерина се ползва за свързване на разни вещества в хранително вкусовата и поне на вид е различен от парафина.С гъбичките много бързо пак се праши/както и с всички готови препарати/.Иначе тва с парафина е най-доброто ,но се иска повече време щото като се направи ургулишката-блести,изпараява се парафин по стъклото вмирисва се,мърси се бързо и т.н.Най-правилното е първо да се изчисти таблото с кърпичка за табло/около 3 лв-многократна употреба/намокрена леко с вода докато спре да пуска мръсно.След това с сух парцал който не пуска влакна се слага по-малко парафин и се ВТРИВА хубаво ,а не се клапа.След тва се забърсва без парафин и тая процедура с парафина се повтаря 2-3 пъти.Направих го септември месец и от тогава само бърша прахта с парцала по време на задръствания
-а преди това сяка седмица клепах с разни спрейове
Парафина също става и да се маже уплатненията на колата зимата ама сухия му сабрат/вазелин
/е по-добър за таз цел.

- buFka
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Rabbit_TDI написа:До колкото знам глицерина се ползва за свързване на разни вещества в хранително вкусовата и поне на вид е различен от парафина.С гъбичките много бързо пак се праши/както и с всички готови препарати/.Иначе тва с парафина е най-доброто ,но се иска повече време щото като се направи ургулишката-блести,изпараява се парафин по стъклото вмирисва се,мърси се бързо и т.н.Най-правилното е първо да се изчисти таблото с кърпичка за табло/около 3 лв-многократна употреба/намокрена леко с вода докато спре да пуска мръсно.След това с сух парцал който не пуска влакна се слага по-малко парафин и се ВТРИВА хубаво ,а не се клапа.След тва се забърсва без парафин и тая процедура с парафина се повтаря 2-3 пъти.Направих го септември месец и от тогава само бърша прахта с парцала по време на задръствания-а преди това сяка седмица клепах с разни спрейове
Парафина също става и да се маже уплатненията на колата зимата ама сухия му сабрат/вазелин
/е по-добър за таз цел.
Ти ми каза за тва, ма аз пропуснах да си взема...сега само глицерин имам и затова питам.
Върни се в “ОФФ-Топик - други”