Глицерин и парафин - къде е разликата?

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
buFka
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Глицерин и парафин - къде е разликата?

Мнениеот buFka » Нед 07 яну 2007 12:00

В една тема някой беше писал, че ползва течен парафин за таблото за блясък, от който после само със суха кърпа минава и обира прахта...та питането ми е, може ли течния парафин да се замени с глицерин?

Потребителски аватар
luboveliki
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот luboveliki » Нед 07 яну 2007 12:08

не ползваи такива работи.има си флакони за табло.много добри и евтини,те са антистатични и траини. :D :D

Потребителски аватар
georgipass
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот georgipass » Нед 07 яну 2007 12:17

Аз ползвах около 2-3 години, течен парафин за таблото, има ефект,държи доста време..но имаше миризма на спарено в колата... и мисля ,че беше от него, защото след като спрях да го ползвам миризмата изчезна :idea: И си купих спрейче за 5.50 и мирише на хубаво :wink:

Потребителски аватар
oSViRePql
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот oSViRePql » Нед 07 яну 2007 12:19

georgipass написа:Аз ползвах около 2-3 години, течен парафин за таблото, има ефект,държи доста време..но имаше миризма на спарено в колата... и мисля ,че беше от него, защото след като спрях да го ползвам миризмата изчезна :idea: И си купих спрейче за 5.50 и мирише на хубаво :wink:

Аз от 4-5 месеца ползвам само течен парафин и не съм усетил миризма :roll: Иначе е много добро и блясъка остава доста време :да:

Потребителски аватар
chefito
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот chefito » Нед 07 яну 2007 12:24

С тоа течен парафин не става ли едно такова прекалено мазно селско?

Потребителски аватар
oSViRePql
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот oSViRePql » Нед 07 яну 2007 12:40

chefito написа:С тоа течен парафин не става ли едно такова прекалено мазно селско?

Става прекалено мазно ако сложиш много ;) Първия път като сложих(колкото ми сърце дава :lol: ) карах известно време срещу слънцето и спрях да го избърша :lol: Но като се слага равномерно и по малко е супер 8)

Потребителски аватар
chefito
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот chefito » Нед 07 яну 2007 12:43

Аз лично ползвам някакви с мирис на ябълка флакони за табло по 1лв парчето. Стигат ми за поне 3-4 месеца. Мирише хубаво и придава свеж вид.

Потребителски аватар
vaskoto1
майстор Падна ли ми!
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vaskoto1 » Нед 07 яну 2007 12:45

не знам момци-мене адски ме дразни като ми блести таблото... по ми харесва като е равномерен мат и не се отразява по стъклото и не ми пречи да карам.
затова-препарати за кожа/пластмаса ама мат-без блясък че ми се повдига от тия таксиджийски истории... :?
а и парафина е магнит за прах-подлудяваш просто...

Потребителски аватар
tyo
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот tyo » Нед 07 яну 2007 14:46

vaskoto1 написа:...

:да:

Потребителски аватар
Милослав
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Милослав » Нед 07 яну 2007 14:51

vaskoto1 написа:не знам момци-мене адски ме дразни като ми блести таблото... по ми харесва като е равномерен мат и не се отразява по стъклото и не ми пречи да карам.
затова-препарати за кожа/пластмаса ама мат-без блясък че ми се повдига от тия таксиджийски истории... :?
а и парафина е магнит за прах-подлудяваш просто...

изключително много съм съгласен с теб:)

Потребителски аватар
buFka
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот buFka » Нед 07 яну 2007 15:00

Всичко е много хубаво, ама аз не питам кой как си харесва таблото, а ква е разликата между глицерин и течен парафин...та ако някой може да каже, ще съм му благодарен.

ПС. А съм ползвал и други продукти, но не съм доволен, затова сега съм решил да пробам с глицерин.

Потребителски аватар
vaskoto1
майстор Падна ли ми!
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vaskoto1 » Нед 07 яну 2007 15:02

лично аз си ползвам за таблото една от ония гъбички за обувки-безцветна. обира прахта идеално, антистатична е и не блещи гнусно.
знам че не отговарям на въпроса така ама пробвам да дам идея за по различно от това нещо към което си се насочил.
не мисля че е добре... :?

Потребителски аватар
Милослав
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Милослав » Нед 07 яну 2007 15:07

vaskoto1 написа:лично аз си ползвам за таблото една от ония гъбички за обувки-безцветна. обира прахта идеално, антистатична е и не блещи гнусно.
знам че не отговарям на въпроса така ама пробвам да дам идея за по различно от това нещо към което си се насочил.
не мисля че е добре... :?

Аххахаха Васе същата работа ама си имам и една от по малките за по завъртените места около ръчната примерно:)
bufka за разликата не знам каква е, ама аз не бих си сложил на таблото. звучи ми станно да го мажа с такова....
Ако ме питаш мен пробвай варианта с гъбичката - изпитан е и вероятно е новаторски:)
Много е добре - Вервай Ни:)

Потребителски аватар
Rabbit_TDI
Автомобил: A6 C5
Двигател: BFC
Контакти:

Мнениеот Rabbit_TDI » Нед 07 яну 2007 21:35

До колкото знам глицерина се ползва за свързване на разни вещества в хранително вкусовата и поне на вид е различен от парафина.С гъбичките много бързо пак се праши/както и с всички готови препарати/.Иначе тва с парафина е най-доброто ,но се иска повече време щото като се направи ургулишката-блести,изпараява се парафин по стъклото вмирисва се,мърси се бързо и т.н.Най-правилното е първо да се изчисти таблото с кърпичка за табло/около 3 лв-многократна употреба/намокрена леко с вода докато спре да пуска мръсно.След това с сух парцал който не пуска влакна се слага по-малко парафин и се ВТРИВА хубаво ,а не се клапа.След тва се забърсва без парафин и тая процедура с парафина се повтаря 2-3 пъти.Направих го септември месец и от тогава само бърша прахта с парцала по време на задръствания :lol: -а преди това сяка седмица клепах с разни спрейове :cry: Парафина също става и да се маже уплатненията на колата зимата ама сухия му сабрат/вазелин :lol: /е по-добър за таз цел.

Потребителски аватар
buFka
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот buFka » Нед 07 яну 2007 21:39

Rabbit_TDI написа:До колкото знам глицерина се ползва за свързване на разни вещества в хранително вкусовата и поне на вид е различен от парафина.С гъбичките много бързо пак се праши/както и с всички готови препарати/.Иначе тва с парафина е най-доброто ,но се иска повече време щото като се направи ургулишката-блести,изпараява се парафин по стъклото вмирисва се,мърси се бързо и т.н.Най-правилното е първо да се изчисти таблото с кърпичка за табло/около 3 лв-многократна употреба/намокрена леко с вода докато спре да пуска мръсно.След това с сух парцал който не пуска влакна се слага по-малко парафин и се ВТРИВА хубаво ,а не се клапа.След тва се забърсва без парафин и тая процедура с парафина се повтаря 2-3 пъти.Направих го септември месец и от тогава само бърша прахта с парцала по време на задръствания :lol: -а преди това сяка седмица клепах с разни спрейове :cry: Парафина също става и да се маже уплатненията на колата зимата ама сухия му сабрат/вазелин :lol: /е по-добър за таз цел.

Ти ми каза за тва, ма аз пропуснах да си взема...сега само глицерин имам и затова питам.

Върни се в “ОФФ-Топик - други”