ТДИ махане катализатор
- smash22
- Автомобил:
- Двигател:
Re: ТДИ махане катализатор
Не плащай в никакъв случай повече от 50 лв. щом си го прибираш , при мен момчето дето ми го свали каза струва ми 50 лв. работата , аз му казах катализатора върви около 50 в интернет няма да ти давам пари вземи го , ако му вземеш и повече пари жив и здрав да си , все пак той беше единственият който успя да ми го свали и си заслужаваше , преди това поне при 5 други майсторчета ходех ,дето само ми поумазаха гайките и никой не успя 

- the_red_camel
- Автомобил: Skoda Roomster 1.6 16V 105hp
- Двигател: BTS
Здравейте колеги, знам, че мястото ми не е тук, но няма другаде къде да разбера за какво става въпрос, та днес бях на майстор да ми махне втория(големия) катализатор, който се намира 'под мен' и на негово място сложихме права тръба.. Колата стана малко по-шумна, но като я настъпя на 1-ва май не дърпа както преди 'плътно' дали си внушавам или.. Ако ще кажете нещо за ламбда-сондата, тя не играе никаква роля за мощността и разхода. А относно катализатора който го изкарахме цял, като го погледна от тръбата виждам един отвор, който е като монета 1 стотинка-как ви се струва 

-
- Автомобил: vw passat b5.5
- Двигател: AVF 2001
- Контакти:
Изтърбуши го и пак си го монтирай. Няма да имаш проблеми
Последна промяна от novatora на Чет 17 апр 2014 14:02, променено общо 1 път.
- the_red_camel
- Автомобил: Skoda Roomster 1.6 16V 105hp
- Двигател: BTS
Не съм съгласен с теб колега, затова и писах да не се изкажат мнения за ламбда сонтада, понеже във форума има доста писано, иначе сега колата е по-добре, след няколко дена пак отидох при майстора, че ми се струваше че от някъде издиша-и така си беше..
-
- Автомобил: Golf Mk4
- Двигател: AGU
Т'ва е дизеловия раздел и в заглавите на темата даже е споменато "ТДИ" - не разводнявайте темата с информация за бензинови коли, че ще почнат хората с печки да си търсят ламбда сондите и да не ги откриват.
Моторите дето става дума тука за тях (>90% от случайте) нямат 2ри каталиатор и нямат ламбда сонда. Пробвай в бензиновия раздел и може да получиш някакъв компетентен отговор.
Моторите дето става дума тука за тях (>90% от случайте) нямат 2ри каталиатор и нямат ламбда сонда. Пробвай в бензиновия раздел и може да получиш някакъв компетентен отговор.
- stensyto
- Автомобил: VW TOURAN 1.9 DSG 2006
- Двигател: BKC
Моя вече е изтърбушен! Има един доста лек спортен звук при подаване на газ на място, който на мен ми харесва!
Последна промяна от stensyto на Чет 17 апр 2014 18:12, променено общо 1 път.
-
- Контакти:
Изтърбушваш катализатора като колегата по горе и всичко е наред. Звука се сменя не при всички. Аз не усещам разлика. Може би защото съм автомат и не се режат остро предавките.
Имах АХФ 99г. и му махнах катализатора поради едни причини...
Нищо не се получи в +
Само започнах да чувам свистенето на турбото...
Махането на катализатор за мен е пълна глупост
Махал съм и на бензинова кола и се същия...
Няма отпушване, няма повече вървеж
Даже понякога се прецаква ускорението
Нищо не се получи в +
Само започнах да чувам свистенето на турбото...
Махането на катализатор за мен е пълна глупост

Махал съм и на бензинова кола и се същия...
Няма отпушване, няма повече вървеж

Даже понякога се прецаква ускорението

- IvailoOo
- Автомобил: Audi A4 B7 Avant
- Двигател: 2.0TDI 8v 140 BPW
Я сподели как се прецаква ускорението?
-
- Контакти:
При tdi катализатора се маха не заради вървежа колега. Маха се с цел да се намали температурата на турбото за да не се прецака. Колкото по бързо излезнат отработените газове толкова по добре за турбината. Повечето хора си мислят че като се махне катализатора и ще литнат- 20 коне може да стане повече. Махането му е с превантивна цел (да отпадне мисълта и възможноста заради него да не ти изпуши турбината).
-
- Автомобил: Polo 6C
- Двигател: DAJA
Вървежа се оправя, когато катализатора е задръстен, след 200х. километра.
На нормално работещ катализатор, може и да не се усети разлика.
На нормално работещ катализатор, може и да не се усети разлика.
- dika
- Автомобил: VW Passat B8
- Двигател: 20tdi
Колеги,
На Passat 1.9 tdi AVF на кофти место ли е катализатора или е отдолу? Мисля и аз да ходя да го ликвидирам, не толкова заради вървежа, колкото да пазим двигателя и турбото...
Читав сервиз, на който да се доверя, в района на Дружба или Младост? Колко вървят цените сега, ако им го оставя катализатора?
Благодаря предварително!
На Passat 1.9 tdi AVF на кофти место ли е катализатора или е отдолу? Мисля и аз да ходя да го ликвидирам, не толкова заради вървежа, колкото да пазим двигателя и турбото...
Читав сервиз, на който да се доверя, в района на Дружба или Младост? Колко вървят цените сега, ако им го оставя катализатора?
Благодаря предварително!
Тоя катализатор не е отдолу, а е точно под кондензната тръба на климатика- след турбото. Кажи речи до мотора от дясно след гъвкавата връзка. Върви с нея мисля. Струва около 70-80 лева мисля.
- dika
- Автомобил: VW Passat B8
- Двигател: 20tdi
kossis написа:Тоя катализатор не е отдолу, а е точно под кондензната тръба на климатика- след турбото. Кажи речи до мотора от дясно след гъвкавата връзка. Върви с нея мисля. Струва около 70-80 лева мисля.
Лесно ли се сменя това или е голяма разправия? Ти махал ли си го и как? Направо да сменям цялата тръба или да го изтърбушвам?
Не е лесно- развива се от турбото - на 4 шпилки. Пада заедно с гъвкавата връзка. Маха се и филтърната кутия с вакуумите. Трябва канал.
Аз ходих в сервиз за ауспуси - оказа се че моят катализатор е преслушан вече -кух като градинарска лейка.
Та ако питаш мене - избуши го и това е -връщат ти го твоя но кух с гъвкавата. Щото иначе заваряване-рязане, тръби. После язви и ядове.
А и ще си платиш една нова гъвкава.
Незнам като се избуши така дали се изкупуват тия карантии пак ???
Аз ходих в сервиз за ауспуси - оказа се че моят катализатор е преслушан вече -кух като градинарска лейка.
Та ако питаш мене - избуши го и това е -връщат ти го твоя но кух с гъвкавата. Щото иначе заваряване-рязане, тръби. После язви и ядове.
А и ще си платиш една нова гъвкава.
Незнам като се избуши така дали се изкупуват тия карантии пак ???
Върни се в “Дизелови агрегати”