Здравейте, колеги,
Предварително се извинявам ако има мнение по този модел, но не съм добър в търсенето на информация из форумите.
Питането ми е на следните въпроси.
Каква газова уредба или Газов инжекцион може да се инсталира на Golf 5 1.6 FSI BAG?
Кой е най-добрия вариант или модел?
Какви са плюсовете и минусите?
Какво може да се очаква, ако се монтира и това ще промени ли поведението на автомобила?
Къде са експерти в това или може ли да препоръчате някой?
п.с.
Технически съм слабо запознат и се извинявам предварително ако греша в нещо?
Поздрави и очаквам всякакви мнения.
Газов инжекцион Golf 5 1.6 FSI BAG
- bega4a
- Автомобил: opel_omega_b
- Двигател: X30XE_ manual
Re: Газов инжекцион Golf 5 1.6 FSI BAG
Здравей,може да се монтира газов инжекцион.Водещите марки като ланди,романо брц и др.предлагат системи за ФСИ двигателите.Цените са около 2000лв,проблеми няма ако се направи кадърно.Другото което е че има 15-20% консумация на бензин докато караш на газ.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Здравейте, предстои ми покупка на VW GOLF 1,6 FSI 2005г (6 скорости). Сега обаче разгледах мнения за двигателя 1,6 FSI и честно казано съм малко разочарован. Повечето мнения са, че не може успешно да му се сложи газов инжекцион, че не работи стабилно на газ и в същото време не е много икономичен на бензин. Понеже мненията са от 2012г и 2013г дали нещо се е променило сега? Интересното е че въпросният Голф, който ми предстои да купя е с газов BRC (газов инжекцион) не не е инсталиран?! Та ще съм много благодарен споделите дали нещо се е променило и монтирането на газово на този двигател е вече по успешно!
- bega4a
Да нещата за сега са доста по добре.Производителите на инжекциони наблегнаха на тези двигатели и автомобилите се държът адекватно.Имаш и консумация и на бензин но няма как иначе бензиновите дюзи заминават доста бързо.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Да разбирам ли, че ако му сложа газово ще работи нормално и на определен момент само ще се наложи да подменя дюзите?
Слъпи ли са тези дюзи?
Няма ли да се развали целия двигател?
Слъпи ли са тези дюзи?
Няма ли да се развали целия двигател?
- bega4a
Има няколко тестови автомобила които са над 100 000км на газ и нямат проблеми,а на двигателя му няма нищо.Дюзите не игарят а се запушват и за това се налага да пръска и бензин.Двигателя който най-често има проблем с дюзи е 3.2 фси.Но всяка кола си е различна,няма гаранция кое и след колко време ще се скапе.
- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
Останал съм с впечатление от прочетено (подчертавам дебело, а не от опит), че ако не са ти проблем парите и бензиновият разход при каране на газ си заслужава и проблем няма. Ако вече си я купил колата не ти остава друго освен да запалиш свещичка в църквата и да отидеш в някой читав сервиз да ти монтират инжекциона, който се полага на мотора ти.
-
- Автомобил:
- Двигател:
В цената на колата си влиза газовия инжекцион, въпроса е дали да го монтирам, притеснявам се да не скапе двг.
Кажете някой добър газаджия във Варна,който да монтира такива газови, че питах двама, трима и ми обясняват, че не ставало на fsi.
Кажете някой добър газаджия във Варна,който да монтира такива газови, че питах двама, трима и ми обясняват, че не ставало на fsi.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Твоят човек във Варна е Слави Сариев до новия хлебозавод.При интерес пиши да говоря с колегата и да ти дам координати.Лека вечер и успех с избора.
- petrov.yordan
- Автомобил: Passat b6 variant [3c5]
- Двигател: BVY 2006
Аз съм с Zavoli Alisei Direct на около 30 000км. от монтажа. Нямам проблеми с дюзи. Разлика в поведението на колата - двигателя НЯМА. Газовото е монтирано във Варна, сега газаджията се помещава срещу Дом на камиона. Газ там са слагали и на 2.0 TFSI.
- Vlad777
- King of the Road
- Автомобил: Passat B8 BiTDI 4m CUAA
- Двигател: MK2 RP+PG+PB Jetta Coupe+T-Roc
- Контакти:
На автосалона миналата година си говорих с представител на Еуратек. Те си имат договор с BRC и като си поръчаш нова Шкода FSI, можеш да си доплатиш да ти сложат газ от BRC. Въпреки монтажа на ГИ, Шкода си поемат гаранцията и всичко си е наред. Според мен ако имаше сериозен риск за двигателя, това нямаше да се предлага от официалния дилър, който ще търпи загуби при проблеми.
На автосалона присъстваха и представители на BRC, с които също говорих. Като цяло няма проблем с ГИ. Въпросът е, че на празен ход автомобилът работи почти само на бензин, а през останалото време харчи до 30% бензин.
Ако например имаме разход 10/100 градско (25 лв/100), след поставянето на ГИ ще има 8/100 газ и 3/100 бензин (17 лв/100). Т.е. икономия от 8 лв на 100 км. при цена на газовия инжекцион от около 2300 лв, това означава, че реалната икономия ще започне след около 30'000 км.
Ако изминаваш много километри на година си заслужава, но обикновено хората, които минават много километри си купуват TDI-та.
На автосалона присъстваха и представители на BRC, с които също говорих. Като цяло няма проблем с ГИ. Въпросът е, че на празен ход автомобилът работи почти само на бензин, а през останалото време харчи до 30% бензин.
Ако например имаме разход 10/100 градско (25 лв/100), след поставянето на ГИ ще има 8/100 газ и 3/100 бензин (17 лв/100). Т.е. икономия от 8 лв на 100 км. при цена на газовия инжекцион от около 2300 лв, това означава, че реалната икономия ще започне след около 30'000 км.
Ако изминаваш много километри на година си заслужава, но обикновено хората, които минават много километри си купуват TDI-та.
Откога е тази оферта на Еуратек
питам защото ми се налага няколко пъти годишно да посещавам сервиза им в Надежда и досега не съм виждал Шкода, гаранционна със газ

Щом е на газ колата,Шкода не дава гаранция за бензиновите дюзи.
- Vlad777
- King of the Road
- Автомобил: Passat B8 BiTDI 4m CUAA
- Двигател: MK2 RP+PG+PB Jetta Coupe+T-Roc
- Контакти:
Не зная от кога е. Аз си говорих с техен представител по време на автосалона през юни 2013 г. Отделно и BRC имаха щанд.
За гаранцията да отпада при монтаж на газ не са ми споменавали.
Ето ценовата листа на Рапид: http://www.skoda-auto.bg/SiteCollectionDocuments/Price%20lists%202014/30042014/Rapid_30042014.pdf
Предлага се: LPG*, TSI / 63 kW / 86 к.c., 5M
Записана е гаранцията от 5 г. и не пише нищо за газта и отпадането й.
За гаранцията да отпада при монтаж на газ не са ми споменавали.
Ето ценовата листа на Рапид: http://www.skoda-auto.bg/SiteCollectionDocuments/Price%20lists%202014/30042014/Rapid_30042014.pdf
Предлага се: LPG*, TSI / 63 kW / 86 к.c., 5M
Записана е гаранцията от 5 г. и не пише нищо за газта и отпадането й.
- KKamenov
- Автомобил: Golf MK5
- Двигател: 1.6 FSI
На мен ми препоръчаха Antonio Romano
http://www.romanoautogasbg.com/product/montage-warranty/montage-4cyl-direct
Все още не съм го сложил и немога да дам обективно мнение как е. Като цяло колата ми дава среден разход в София 7.6-8/100, което е ок. С газ мисля, че за 1 година инвестицията ще е покрита.
http://www.romanoautogasbg.com/product/montage-warranty/montage-4cyl-direct
Все още не съм го сложил и немога да дам обективно мнение как е. Като цяло колата ми дава среден разход в София 7.6-8/100, което е ок. С газ мисля, че за 1 година инвестицията ще е покрита.
Върни се в “Автогазови уредби”