Отностно активният ми проблем с ремъка!
- Koksan
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Отностно активният ми проблем с ремъка!
Колеги! Понеже ме мъчи Половерчето да стой на паркинга и да немога да го карам от страх! Днес си поиграх да видя как стоят нещата около ремъка като отстраних най-горната капачка,която го крие! Установих че маркерите на зъбните колела на двата разпределителни вала се разминават някаде с около 1 зъб! Вижда ми се по-малко но като се замисля няма как да стане с Половин зъб ... затова казвам с един! Какво може да му стане на двигателчето от това! Мисълта ми е ... понеже маисторът ми каза,само да му я закарам и ще я оправим но се намира на 170км! Ще мога ли да стигна или по добре да жертвам малко средства и да отида при наще "форумски" майстори да го оправим набързо проблема с изминати само 10км внесто 170?
- Koksan
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
как мога да го разбера това? Значи според мен по това което гледах! Вторият вал ... който е към предницата на колата според мен закъснява с един зъб спрямо вала който отговаря за паленето ... на който е закачена дистрибуторната капачка!Първо минава неговият маркер после минава другия! ДАНО НЕ СЪМ ИЗКРИВИЛ НЯКОЙ КЛАПАН че си е .... майката тогава!

- Koksan
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Абе значи като го слагаше майстора аз гледах естествено! Напаснахме белега долу и напаснахме и ролките горе! Обаче се получи много интересно че долу ремъкът седеше супер опънат а горе беше съвсем леко мек! И той вика ... стандартна процедура като го врътнеш един пат да заработи двигатела и то ще се изравни натягането! и аз гоп врътнах и той поработи малко и уж всичко ОК колата е добре и аз си тръгнах към София и я усети на извънградско че малко и се губи от мощността! Все още върви обаче не е толкова пъргава и днеска като свалих горния капак за да гледам пак белезите и видях това което съм описдал горе!
Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”