г4 въпрос относно моторно масло

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
ozon-t
Автомобил:
Двигател:

г4 въпрос относно моторно масло

Мнениеот ozon-t » Съб 19 апр 2014 17:45

Колеги здравейте.Понеже търсих отговор на моя въпрос но нищо не открих реших да пиша тук.Карам голф 4 110к.с. ахф. и ми прави впечатление че сутрин като я запаля чукат повдигачите около 10 секунди някъде което е поносимо.нещото което ме повече дразни е че навън дори да е +20,+25 градуса и да си е загряла 90 градуса оставя ли я за 30 минути после като запаля пак причукат за около 3-5 секунди което за мен не е нормално толкова бързо да изпуска маслото при положение че навън е яко жега и тя е напълно загряла.Явно съм за нови повдигачи.Но искам да попитам кое масло е по добре в този случай 5w40 или 10w40 защото нямам все още възможност да и правя ремонт и затова питам.В момента я карам с Castrol edge 5w40.Но дали няма да е по добре да мина на 10w40 и ако да споделете каква марка да е!!!Моля за мнения.

Потребителски аватар
achodemo
Автомобил: GOLF IV
Двигател: AHF ASZ

Re: Въпрос относно моторно масло г4

Мнениеот achodemo » Съб 19 апр 2014 20:06

Не , няма да е по добре да минеш на 10W40 , що се отнася за здравето на мотора и Турбината .
10сек. е съвсем нормално да пречукат сутрин , но щом и на загряла значи са за смяна ! :th_up
Сам си стигнал до извода ,че изхода е смяната на повдигачите . Решението съвсем не е по гъстото масло :no

ozon-t
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ozon-t » Съб 19 апр 2014 20:38

Благодаря ти за мнението колега.А да сменя ли кастрола с друго масло че чувам че били фалшиви.защото там където сменям маслото има само 4 вида пълна синтетика.тотал,арал,репсол и кастрола ама кое е по добро незнам.иначе другия вариянт е да купя фукс от аутоплюс ама тряба да си платя понеже не го купувам от масларната.Въпроса ми е кое от тези масла да избера някой ако има наблюдения над тях нека пише.Поздрави

Потребителски аватар
achodemo

Мнениеот achodemo » Съб 19 апр 2014 20:54

Аз съм със същия мотор като твоя , Castrol 5w40 ми го гореше , след това съм доволен от Yacco VH600 5W40 , сега смятам да пробвам Motul от форумния магазин . Вземи от там ,ако искаш , поне е Истинско .

http://fanshop.vwclub.bg/motul-8100-x-cess-5w40-5l

ozon-t
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ozon-t » Съб 19 апр 2014 21:22

Ок мерси колега.Ами мисля и аз да си поръчам от форума както казваш ти поне е истинско,а пък и маслото е хубаво като марка.

xxx_man
Двигател: AHF

Мнениеот xxx_man » Нед 20 апр 2014 11:14

Колега не ги слушай!Вземай си 10W40 няма да имаш никакви проблеми!Нашите мотори са на много над 100к. и отдавна не са в състоянито за тънко масло!аз в началото бях с 5В40 кастрол и колата го ядеше а и двигателя си беше доста шумен,разкарах го след 5к. км и си сложих BARDAL 10В40 и съм много доволен след сутришното чукане/5-10 сек/ мотора отихва и стана много по тих!!имам и други мои приятели карат същото масло на 2 голфа и 2 тойоти и нямат никакви проблеми!преди караха с motul но и те минаха на BARDAL полусинтетика!Каквото и да говортя в форума че 10-40 било гъсто вредяло на турбото и мотора за мен лично са глупости!!!Да не забравяме че колите ни не са излези току-що от завода,нормално е да са се появили луфтове и хлабини ,в който и сервиз да попиташ всеки ще ти каже че за мотори над 100 - 150 к. се кара с полусинтетика!

Потребителски аватар
achodemo

Мнениеот achodemo » Нед 20 апр 2014 13:09

Теми за масла има доста тук. Няма нужда от още. Който го интересува с какво и как да си съсипва мотора може да намери. Маслото което е подходящо за дадения мотор е само и единствено това предписано от производителя без оглед на пробега . В България обаче Ганьо е по хитър и пресметлив, като си спестява парите за ремонт и ги влага по гъсто масло. Сиромах човек жив дявол е казал поета :)

Ако си сипиш 15W40 минерално, още по евтино ще минеш и мотора скоро ще утихне още повече за Винаги.

Весел празник.

Потребителски аватар
Vlad777
King of the Road
King of the Road
Автомобил: Passat B8 BiTDI 4m CUAA
Двигател: MK2 RP+PG+PB Jetta Coupe+T-Roc
Контакти:

Мнениеот Vlad777 » Нед 20 апр 2014 13:13

1. Има достатъчно теми за масла.

2. Нарушен шаблон за заглавията: http://www.vwclub.bg/forum/viewtopic.php?f=24&t=352518

:lock

Върни се в “Дизелови агрегати”