С какво масло карате дизелите си?
- radi_nrj
- Автомобил: Audi A6 C4 Quattro Golf 4 TDI
- Двигател: AEL ALH
Re: С какво масло карате дизелите си?
На моя AAZ слагах 5W-30 и разхода ми беше под 1 литър на 15'000km
- jabre
- Автомобил: vw passat 35i vw golf mk1 1979
- Двигател: AAZ 1992
Re: Одг: С какво масло карате дизелите си?
На мене турбото не е в перфектно стойанйе, като карам на помалко обороти, харчи помалко масло, ама аз ги карам за всички пари :grin:
Колко пари е ремонтоване на турбо при вас, на мой реон нямя сервиса, има в Ужице(320km от мен), цената е 270евро... има ли в София и да е сща цена, аз съм на 140км от София, и харесвам града :grin:
Извинявайте за офтопик :roll:
Послато са GT-S7562 користећи Тапаток 2
Колко пари е ремонтоване на турбо при вас, на мой реон нямя сервиса, има в Ужице(320km от мен), цената е 270евро... има ли в София и да е сща цена, аз съм на 140км от София, и харесвам града :grin:
- hooligan_sk
- Модератор
- Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
- Двигател: EA113
Цената за рециклирине започва от 500лв и стига до 800лв. За тези коли е по-изгодно да се потърси употребявана турбина в добро състояние.
- feikot
- Автомобил: Passat B5
- Двигател: AFN AVG
Re: Одг: С какво масло карате дизелите си?
jabre написа:На мене турбото не е в перфектно стойанйе, като карам на помалко обороти, харчи помалко масло, ама аз ги карам за всички пари :grin:
По-добре виж в mobile.bg или olx.bg за турбинка втора употреба (или рециклирана) за да ти е мирна главата :)
- dispatch
- Автомобил: Passat В6 HighLine 2010
- Двигател: CBBB DSG6 02Е
hooligan_sk написа:Цената за рециклирине започва от 500лв и стига до 800лв. За тези коли е по-изгодно да се потърси употребявана турбина в добро състояние.
На мен ми обявиха 980 лева... така че зависи от повредите по турбото и частите за подмяна.
Също така зависи и какви части се използват за рециклирането... всмисъл дали са турски, китайски или немски
- hooligan_sk
- Модератор
- Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
- Двигател: EA113
Твоята е с променлива геометрия и е по-скъпа за цялостно рециклиране. 980лв е тавана междудругото, направо ще ти сглобят друга за тези пари.
-
- Автомобил: GOLF IV
- Двигател: AHF
Колега защо не потърсиш в e bay цените там са от 200-400$ както и да го гледам си е далеч от въпросните 900 лв. а и говорим за ново турбо!
- dispatch
- Автомобил: Passat В6 HighLine 2010
- Двигател: CBBB DSG6 02Е
Малко става разговора извън темата де... ама да отговоря, че ме питате...:
И на мен ми се стори страшно много и за това вземах втора употреба (от морга) в 'добро' състояние за 450 лева, смених масла, филтри, монтирах и бууст-метър да ми е мирна главата, сложих VW Specific 5W-40 505.01 масло и до сега вече над 1000км. няма забележки.
Маслото ония ден го гледах - ако е мръднало, то е незабележимо, а преди имах около 150 - 200 грама загуба за този пробег.
Имам чувството, че стана една идея по-шумна работата на мотора... може и да си внушавам...
Преди беше с масло ENEOS 5W-40 505.00. Знам че не е по спецификация за PD, но не знаех, че моя майстор не го знае това, а беше купено вече...
Иначе за e-bay: излизаше около 800 лева с доставката рециклирана от германска фирма, но не ми се стоеше толкова време без кола...
И на мен ми се стори страшно много и за това вземах втора употреба (от морга) в 'добро' състояние за 450 лева, смених масла, филтри, монтирах и бууст-метър да ми е мирна главата, сложих VW Specific 5W-40 505.01 масло и до сега вече над 1000км. няма забележки.
Маслото ония ден го гледах - ако е мръднало, то е незабележимо, а преди имах около 150 - 200 грама загуба за този пробег.
Имам чувството, че стана една идея по-шумна работата на мотора... може и да си внушавам...
Преди беше с масло ENEOS 5W-40 505.00. Знам че не е по спецификация за PD, но не знаех, че моя майстор не го знае това, а беше купено вече...
Иначе за e-bay: излизаше около 800 лева с доставката рециклирана от германска фирма, но не ми се стоеше толкова време без кола...
- rokera671
- Автомобил:
- Двигател:
IRRITATING написа:Не се сменява а дори да го смениш никаква разлика няма да има
Грешка !!А по темата пак сипах Яко -5в 40 .Доволен .
-
- Автомобил: VW Passat
- Двигател: AVF
Карам в момента с Арал 5W40
Доволен съм и от цената и от качеството
Доволен съм и от цената и от качеството
Последна промяна от IRRITATING на Сря 11 юни 2014 19:19, променено общо 1 път.
-
- Автомобил:
- Двигател:
За втори път налях ИГОЛ наливно 10W40, от изминатите 9000км с него съм страшно доволен, долял съм половин литър!
- 7 speed DSG
- Автомобил:
- Двигател:
Имате ли вече отзиви за новия Castrol

Пробвал съм повечето масла от по-известните ( комерсиални ) производители, но с най-добри впечатления останах от Yacco Lube F.
- kn9453
- Автомобил:
- Двигател: AHF 99
Bobi85 написа:Пробвал съм повечето масла от по-известните ( комерсиални ) производители, но с най-добри впечатления останах от Yacco Lube F.
А погледна ли етикета на опаковката?

Щото на опаковката която купих нямаше!!!
- hristodj
- Автомобил: golf 3 kombi
- Двигател: AHU 97
- Контакти:
Дай те мнение за маслата на Шампион.По специално за тези в Тех-ко.Те са вносители.
Върни се в “Дизелови агрегати”