1.9TDI 90кс AGR - махане на катализатор?
- minkov89
- Автомобил: Octavia
- Двигател: TDI
1.9TDI 90кс AGR - махане на катализатор?
Колеги, имам въпрос относно този мотор 1.9TDI 90кс AGR - има ли някакъв проблем да махна катализатора? Доколкото съм запознат ефекта може да е само положителен или греша? В най-лошия случай нищо няма да се промени, но все пак става дума за 15 годишна кола, едва ли катализатора е като нов и не е леко запушен. Също така ме интересува кое е по-добре да сложа права тръба или резонатор?
-
- Автомобил: Seat Toledo 2 1M2
- Двигател: AHF 2000
Re: 1.9TDI 90кс AGR - махане на катализатор?
Сваляй брат! Моя Сеат със същия двигател даже като го свалих вътре беше кух(някой го беше изръчкал преди мен). 40 хил. километра откакто е при мен колата никакъв проблем. Така че преди да ти го свалят най-добре една малка дупка да му направят да видят дали е там керамиката, ако я няма - няма смисъл да се реже. Иначе тръба, не виждам смисъл да се дават пари за гърне
-
- Автомобил: vw passat b5.5
- Двигател: AVF 2001
- Контакти:
Катализатора има същата функция като на въздушния филтър. Можеш ли да искара колата един цял живот с този въздушен филтър? Същото е с катализатора. Дават до 200 000 км. най много. След това не си върши работата даже започва да вреди. Той е разположен близо до турбината. След като се позапуши газовете излизат по-бавно и се повишава не кой знае колко температурата на турбината но достатъчно за да почне по бързо износване. Катализатора се маха с превантивна цел за да отпадне тази мисъл че може да умъртви турбината. Аз не намирам разлика с премахването му. Звука не ми се смени. На прегледа когато колата е загряла дава същите стойности на апарата за газовете както преди.
- jabre
- Автомобил: vw passat 35i vw golf mk1 1979
- Двигател: AAZ 1992
Re: Одг: 1.9TDI 90кс AGR - махане на катализатор?
Аз съм свалил катализатора, сега сам карал около 150 иляди км после това и няма проблем :grin:
Послато са GT-S7562 користећи Тапаток 2
Послато са GT-S7562 користећи Тапаток 2
- forski
- Автомобил: SUZUKI SX4 S-CROSS Boosterjet
- Двигател:
- Контакти:
Едно от първите неща които направих след като си купих Голфа (със същия двигател) беше да махна катализатора!
Свалихме гърнето, изтърбушихме го, върнахме го на мястото му, и така две години карах колата без абсолютно никакви проблеми
Свалихме гърнето, изтърбушихме го, върнахме го на мястото му, и така две години карах колата без абсолютно никакви проблеми

- blade84
- Автомобил: Vento
- Двигател: AAZ
Права тръба слагай няма да промени звука. Иначе катализатора не ти пречи, много трудно може да се запуши ако караш с нафта. На моето венто си е още цял и не ми пречи.
- donvesss
- Автомобил: VW Golf 4 1.9 PD 116
- Двигател: AJM
Не ти трябва тоя катализатор, най-добрия вариант е да се изреже дупка, да се извади керамиката и да се завари отрязаното парче.

- nasko1978
- Автомобил:
- Двигател:
3115 написа::th_up Да супер е!Всяка година по 10 лв за дозаваряване си приготви!Не пипай нищо!
Колега това пък откъде го измисли?

Седем години карам с изтърбушен като консерва катализатор и не е мръднал,мога да го докажа и със снимки.
Един задръстен катализатор създава само проблеми,ако е нов може.
Еми значи то си е до майстора.Аз си изпатих и сажалих че го махнах.
-
- Автомобил: vw passat b5.5
- Двигател: AVF 2001
- Контакти:
Добре защо ги режете? Сваля се катализатора от колата с кривката, с една щанга се раздробява керамиката, след това на компресор продухваш мизерията и монтираш. Така стана при мен.
Извинявам се че пиша след толкова време в този пост.
Та въпроса ми е след махане на катализатор са ми сложили по-малък диаметър тръба на негово място. Това би ли създало някакъв проблем, защото я измерих и е ф45.
Та въпроса ми е след махане на катализатор са ми сложили по-малък диаметър тръба на негово място. Това би ли създало някакъв проблем, защото я измерих и е ф45.
- Водния дух1
- Автомобил: Golf 3 variant
- Двигател: 1Z
Не, и аз съм с такава тръба-вече 4 г. Няма проблем. Възможно е да чуваш по-отчетливо турбината.
Върни се в “Дизелови агрегати”