Нов велосипед от Kитай vs. втора употреба от Германия?
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
-
- Автомобил:
- Двигател:
- Местоположение: София Nissan Primera GT, Passat 5.5 TDI, Mondeo MK4
Re: Нов велосипед от Kитай vs. втора употреба от Германия?
Дискови спирачки за града не са необходими, а за спускане по чукарите само читави хидравлични такива.
- onion
- R.I.P
- Автомобил: Passat B3 1800 mono
- Двигател: ABS 92
Много зависи колко килограма си. Ако си 54 с в-брейкове ще спираш добре , ама я пробвай да спреш 90 кг за кратко растояние с подобни, още повече пък ако в-брейка е мокър. Аз бях на в-брейк с брейк бустери и сложих дискова отпред в последствие. Е родих се.
А за чукарите читави хидравлични - пак зависи какъв стил караш. Аз го катеря и в планината с механична дискова отпред и в-брейк отзад, но карам XC
отплеснахме се , извинявам се
А за чукарите читави хидравлични - пак зависи какъв стил караш. Аз го катеря и в планината с механична дискова отпред и в-брейк отзад, но карам XC
отплеснахме се , извинявам се
- dlug
- Автомобил: Passat B5.5 2003 1.9 TDI
- Двигател: AVB
Аз съм 80 кг. и с ви-брейка се изправям на предна гума. Говорим за ви-брейк шимано. За града дисковете са абсолютно напълни излишни. За планината е друг въпрос.
- AmW
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Ако ще даваме примери аз съм 95кг и също с ви брейка се изправям на предна гума...
п.п. Пак за шимано става въпрос.
п.п.2 Проблем при мокро време не съм имал...
п.п. Пак за шимано става въпрос.
п.п.2 Проблем при мокро време не съм имал...
- onion
- R.I.P
Всеки знае за себе си. Аз предпочетох да спирам по-добре и го направих. Карал съм и с в-брейк и с диск , определено с диска е по-добре.
Идеята не е да те изправи на предна гума , защото с изправяне на педали и аз мога на предна гума. Говорим за спиране. Изнасяш тежестта назад и спираш, ама наистина , за кратко време и разстояние.
Всичко зависи за какво се ползва колелото. Ако се ходи на работа , с бавно темпо или в парка в-брейка си е ок от всякъде , но аз карам малко ... хм , да речем бързичко и дисковата спирачка ме е спасявала от отваряне на врата на кола например.
Да , там където няма велоалеи карам по улицата , както и всички останали участници в движението и спазвам правилата.
Това само при положение, че съм сам де, с детето в столчето карам бавно и по-тротоара.
Това е лично мнение и не ангажирам никой с това да е съгласен с него.
Идеята не е да те изправи на предна гума , защото с изправяне на педали и аз мога на предна гума. Говорим за спиране. Изнасяш тежестта назад и спираш, ама наистина , за кратко време и разстояние.
Всичко зависи за какво се ползва колелото. Ако се ходи на работа , с бавно темпо или в парка в-брейка си е ок от всякъде , но аз карам малко ... хм , да речем бързичко и дисковата спирачка ме е спасявала от отваряне на врата на кола например.
Да , там където няма велоалеи карам по улицата , както и всички останали участници в движението и спазвам правилата.
Това само при положение, че съм сам де, с детето в столчето карам бавно и по-тротоара.
Това е лично мнение и не ангажирам никой с това да е съгласен с него.
- Bai Sando
- Автомобил: Audi A 3
- Двигател: 2000 TDI 2006г
Така и така захванахте темата със спирачките,та я кажете с кои "гумички" дето се слагат на в-брейка се спира най-добре.Намерих един стар крос 26-ца и той е със такъв тип спирачки.Обаче от 10 и повече години не съм се занимавал с колелета и не съм в час кои са стока.Та искам да си го постегна до колкото може и да му сложа по-качествени "гумички"че сегашните са станали много твърди и хич не спира.
Кое е най-добро и като цена и като качество?
Кое е най-добро и като цена и като качество?
- mariovasi
- Автомобил: Skoda scala 110kw DSG 2020
- Двигател: TSI
Bai Sando написа: я кажете с кои "гумички" дето се слагат на в-брейка се спира най-добре като цена и като качество?
http://screambikes.eu/bg/kolodki-mtb/6595-kolodki-rhino-z-709.html
http://screambikes.eu/bg/kolodki-mtb/1455-kolodki-rhino-z-769.html
гледам че целите колодки в момента ги нямат налични,но ги има в още доста велоонлайнмагазини.
С тези ще спираш по добре в пъти от някой бюджетни дискови.
- onion
- R.I.P
Зависи от марката на самата спирачка. Ако е шимано слагай гумички на шимано и така. За съжаление и аз не съм много в час точно с колодките, предполагам в някой магазин биха ти дали по-компетентен съвет от моя.
Има колодки със сменяеми пера. После само сменяш самата гумичка с каквато искаш, но това е само ако караш доста и ще ги търкаш яко.
Предполагам , че ако е възможно да ги пипнеш логичното е да избереш по-меките. Трият се по-бързо , но спират по-добре.
Успех.
Има колодки със сменяеми пера. После само сменяш самата гумичка с каквато искаш, но това е само ако караш доста и ще ги търкаш яко.
Предполагам , че ако е възможно да ги пипнеш логичното е да избереш по-меките. Трият се по-бързо , но спират по-добре.
Успех.
- brabus
- R-циклопедист на VW
- Автомобил: Golf II GTI PB A4 Avant 1.8 TQ
- Двигател: 1991 2003
- Контакти:
http://www.chainreactioncycles.com/bg/en/brake-pads?f=2258&sort=pricelow
Разгледай добре и на Чейнреакшън. Цените винаги съм и абсолютно конкурентни, шипват до Бг, като не взимат скъпо. Ако си направиш по-голяма поръчка с някой друг или ще разделите разхода по транспортирането ѝ до Бг или може да надхвърлите 100 евро и тогава шипинга е безплатен.
Разгледай добре и на Чейнреакшън. Цените винаги съм и абсолютно конкурентни, шипват до Бг, като не взимат скъпо. Ако си направиш по-голяма поръчка с някой друг или ще разделите разхода по транспортирането ѝ до Бг или може да надхвърлите 100 евро и тогава шипинга е безплатен.
- onion
- R.I.P
Лично за мен ако ще са само колодките е неоправдано. Ако ще се купуват и още части може би има някакъв смисъл. Обикновено да се поръчва от такива сайтове има смисъл при скъпите компоненти , където разликите в цените спрямо тука са големи.
- AmW
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Абе тема за колелета нямаме ли си? Че ми стана интересно кое, как и защо...
- Bai Sando
- Автомобил: Audi A 3
- Двигател: 2000 TDI 2006г
Има няколко разпокъсани,крайно време е да има една за всичко свързано с тях 

- hooligans
- Автомобил: VW Polo Harlekin 1996
- Двигател: 1.6 AEE
Аз след дълго мислене днес си взех кулло
Врътнах час в парка и съм много доволен

Врътнах час в парка и съм много доволен

Върни се в “ОФФ-Топик - други”