Омаслен тампон под моното
- MobilLife
- Автомобил: Wv golf 5 +
- Двигател:
- Контакти:
Вчера забелязах че е омаслено около тампона на моното откъм двигатела - не е друго а масло. Та питането ми е от каде е дошло - тампона е сменян скоро и е здрав?Възможно ли е да е от мъркуча за газовете от двигатела и откъде ще излезе да омасли моторчето и тампона - не е много ама...... ?
- Dpop
- Автомобил: VW
- Двигател:
Колега и при мене леко си омаслява на мястото за което си писал. Сменял съм този тампон когато ми поставиха газовата уредба и бях си почистил добре всичко наоколо, но след не повече от месец ми се получи същото.
Карай си колата и ако мотора не ти гори масло не се тревожи.
- Plumber
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Омаслен тампон под моното
dpp написа:Колега и при мене леко си омаслява на мястото за което си писал. Сменял съм този тампон когато ми поставиха газовата уредба и бях си почистил добре всичко наоколо, но след не повече от месец ми се получи същото.
А ако гори масълце и омаслява там,кво?Проблем ли е?.Питам щот и моя е така а си лапа малко масло.
- mafiota
- Автомобил: Audi A6 C5
- Двигател: APU
Ами колега според мен не трябва да те притеснява, че тампона е омаслен, и при мен е така а колата върви без проблем. Мисля че е нормално при топъл двигател да има някакви изпарения на маслото,и разбира се тези изпарения през мъркуча се отвеждат към моноинжекцията, и дори се посмазват вътре "карантииките"
)

- Dpop
- Автомобил: VW
- Двигател:
Re: Омаслен тампон под моното
faf4o написа:dpp написа:Колега и при мене леко си омаслява на мястото за което си писал. Сменял съм този тампон когато ми поставиха газовата уредба и бях си почистил добре всичко наоколо, но след не повече от месец ми се получи същото.
А ако гори масълце и омаслява там,кво?Проблем ли е?.Питам щот и моя е така а си лапа малко масло.
Здравей faf4o. Позволявам си да напиша тук тези редове, защото са във връзка с темата.
В контекста на това което са написали колегите по-горе само ще допълня, че моят разход на масло за 11 000 км. е ок. 2 л. За момента автомобила ми се държи доста прилично като ускорение, макс. скорост и разход на гориво, така че само се замислям за евентуална ревизия на главата, но за по-нататък. А иначе в двигателният отсек според мен винаги има поне малко маслени изпарения.
Ако имаш финансова възможност и много те дразни това омасляване и искаш всичко да е ОК(ако знаеш добър сервиз)може да отвориш главата и да смениш гумички на клапаните, водачи на клапаните, самите клапани и да ги припаснеш, гарнитура на главата към двигателя, гарнитура на капака на клапаните, болтове които държат главата към двиг. блок, а и гарнитурата към изпускателният колектор.
Лек ден на всички.
- alien1
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
И моята моноинжекция е леко омаслена,но това въобще не ме притеснява. Така си беше още като я купих и досега около 20 000 км не се е променило положението. Сменял съм гарнитура на главата и гумички на клапаните и пак колата си гълта около 1л масълце от смяна до смяна. За кола 1991 смятам това за напълно нормално.
Така, че колега ако ти върви колата, има си нормално ускорение, имаш нормален разход на гориво и не ти харчи повече от 1-1,5л масълце от смяна до смяна си свиркай и си карай.
Иначе приготви около 1000 лв за основен ремонт и търси кадърен майстор и читави части.
Успех!
Така, че колега ако ти върви колата, има си нормално ускорение, имаш нормален разход на гориво и не ти харчи повече от 1-1,5л масълце от смяна до смяна си свиркай и си карай.
Иначе приготви около 1000 лв за основен ремонт и търси кадърен майстор и читави части.
Успех!