Поло 6N - прокъсан маркуч под филтърната кутия
- Shanovec
- Автомобил: WV POLO 6N1 Golf mk4
- Двигател: AEX 1997 AKL 1999
Поло 6N - прокъсан маркуч под филтърната кутия
Отскоро дочух едно съскане при угасянето на колата и след краткотраен оглед видях, че има един прокъсан маркуч. Намира се от долната страна на кутията за въздушния филтър, откъм купето в ляво. Той за какво е и възможно ли е оттам да ми дава по-висок разход
- Shanovec
Re: 6N1 - прокъсан маркуч под филтърната кутия
Някой нещо?
Колега да не сме ясновидци с какъв двигател си ? Под ляво имаш предвид страна на шофиора ли? Направи си труда да направиш една снимка!
- vezo
- Автомобил: Polo 6N
- Двигател: 1043cm3 AEV 1996
Възможно е маркуча за картерните газове
- zografski
- Автомобил: Golf IV V6 4Motion
- Двигател: AUE 2001
Може би някакъв вакуум.
- Shanovec
Колега Somi:
1: както ясно пише в профила, колата е поло, с код на двг-то AEX. Ако искаш - мога да ти дам и номер на двигател и VIN за да си по-сигурен в предположенията си.
2: пада се отляво като застанеш пред колата (тук може би аз не съм се пояснил точно
)
3: едва ли има нужда от снимков материал, понеже има само 2 маркуча, които са свързани с кутията на възд. филтър - единят е пластмасов (от полипропилен или ABS, не съм много сигурен, макар че всеки ден работя с тези материали, но това сега не е от значение), който се намира отгоре и е ясно видим, а другия е гумен и се намира от долната страна на кутията (като застанеш до десния калник и с малко гъзурчене се вижда).
Така, сега по темата - съмнява ме да е някакъв вакуум, по достоверно ми се вижда да е за картерните газове, както отбеляза колегата Vezo. Възможно ли е оттам да се вдига разхода?
1: както ясно пише в профила, колата е поло, с код на двг-то AEX. Ако искаш - мога да ти дам и номер на двигател и VIN за да си по-сигурен в предположенията си.
2: пада се отляво като застанеш пред колата (тук може би аз не съм се пояснил точно

3: едва ли има нужда от снимков материал, понеже има само 2 маркуча, които са свързани с кутията на възд. филтър - единят е пластмасов (от полипропилен или ABS, не съм много сигурен, макар че всеки ден работя с тези материали, но това сега не е от значение), който се намира отгоре и е ясно видим, а другия е гумен и се намира от долната страна на кутията (като застанеш до десния калник и с малко гъзурчене се вижда).
Така, сега по темата - съмнява ме да е някакъв вакуум, по достоверно ми се вижда да е за картерните газове, както отбеляза колегата Vezo. Възможно ли е оттам да се вдига разхода?
Би трябвало да имаш 3 маркуча:един е за бензиновите пари около 10мм, вакум за клапата за топло/студено 3ммм, вентилация на картерните газовев към 16мм.Така както обясняваш най-вероятно е този за картерните газове .Разход няма да качи но си пълниш двигателя с прах.
- Shanovec
Ами колега колкото и да го гледам само два са - този отгоре пластмасовия големия и въпросния гумен който се намира отдолу. А това за разхода си мисля че щом смуче въздух оттам значи вкарва повече въздух, следователно вкарва и повече гориво. Поне така си мисля, или не?
Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”