,,Stop oil Pressure Engine out owners manual,,-придружен с иконката-червената масльонка за маслото.
Светна ми този надпис на таблото,докато шофирам.Нямаше никакви други предварителни симптоми,за да ме предупреди.Колата е Passat B 6 2.0 TDI 170к.с.DSG.Двигател BMR 2006 г.
Спрях погледнах маслото/щеката я знаете,не се вижда добре /,още повече ,че беше и 0;00 ч долях 300 гр и отново тръгнах.След 3-4 мин. отново ми светна.Така изминах 8 км.Колата си влезе в авариен режим.Спрях пред нас.На сутринта отново поисках  да я запаля.Проверих маслото,беше си ,ОК,,.Исках да я пробвам,тръгнах и на 100 м изгасна.Отново светна лампата за маслото и надписа.Сякаш и ми се счу леко свищене от към двигателя.
Записал съм колата за сряда 30.04.14 г в сервиз.
Какво мога да очаквам?Благодаря предварително.

Passat B 6 Неочакван надпис на таблото
- 
				skromnia1970
- Автомобил: PASSAT B 6 Variant
- Двигател: BMR 11.2006 DSG
- lokva
- Автомобил: Passat 3c
- Двигател: CBAB 2008
Re: Passat B 6 Неочакван надпис на таблото!!!
маслена помпа

- Andonov
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
и поражения в следствие на нея

- 
				novatora
- Автомобил: vw passat b5.5
- Двигател: AVF 2001
- Контакти:
Трябвало е да не продължаваш с пътуването. Сега вероятноста за проблеми по двигатела ще в по-голям процент. Дано не си надрал нещо.

- dobrin
- Чингис хан
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Не мога да разбера как може да има хора, които при светеща червена лампа за маслото продължават да карат?!
Тя означава проблем с (липса на) налягане на маслото, което може да доведе до тотална повреда на двигателя.
И това не е нововъведение някакво, това го има в автомобилите сигурно от 30 години, може и повече.
Моли се Богу горещо да се разминеш с малко след това неглижиране на проблема.

Тя означава проблем с (липса на) налягане на маслото, което може да доведе до тотална повреда на двигателя.
И това не е нововъведение някакво, това го има в автомобилите сигурно от 30 години, може и повече.
Моли се Богу горещо да се разминеш с малко след това неглижиране на проблема.
- Zerga3GT
- Автомобил: Golf A3
- Двигател: ABU 94
- Контакти:
Пробвай я пак може и да поприлопне и после я пускай на части.
Карай на сервиз!!!
П.П.
А какво очакваш, да ти излезе гола германка и да ти каже че не качва или нямаш масло.

Карай на сервиз!!!
П.П.
Нямаше никакви други предварителни симптоми,за да ме предупреди
А какво очакваш, да ти излезе гола германка и да ти каже че не качва или нямаш масло.

Последна промяна от Zerga3GT на Пон 28 апр 2014 14:44, променено общо 1 път.

Аз си мислех че този така всеизвестен проблем на 2,0 тди е само за 140 коньовите но явно не е така, а автора на темата освен че вече ще знае че на червена лампичка не се кара ами и да си приготви една хилядарка и да се моли да му стигне защото тези маслени помпи рядко минават тънко, Нашите две шкоди няма да казвам до какви суми достигнаха ( вярно че ремонта в Еуратек, не е от евтините) за тези масленици но са няколко по хиляда

- maimo
- Автомобил: GOLF 5 GTI
- Двигател: AXX-2005
колега има толква много писано по тази тема и пак пренебрегвате просто не знам   как можеш да караш при червена светещта лампа за маслото
 как можеш да караш при червена светещта лампа за маслото  приготви едни 2500 лева това само за валовете и турбото ако има още поражения продължаваш нагоре
 приготви едни 2500 лева това само за валовете и турбото ако има още поражения продължаваш нагоре  хем си писахме на лично като беше взел колата и те предупредих
 хем си писахме на лично като беше взел колата и те предупредих 

как можеш да караш при червена светещта лампа за маслото
 как можеш да караш при червена светещта лампа за маслото  приготви едни 2500 лева това само за валовете и турбото ако има още поражения продължаваш нагоре
 приготви едни 2500 лева това само за валовете и турбото ако има още поражения продължаваш нагоре  хем си писахме на лично като беше взел колата и те предупредих
 хем си писахме на лично като беше взел колата и те предупредих 
- 
				phantom_
- Автомобил: VW passat+BMW X3+Honda St1300
- Двигател: avf+m47
Все пак колеги ,и сервизите трябва да имат работа  

- 
				манол
- Автомобил: Фв туран
- Двигател: BMN 2007 г
 Явно от превъртял шестограм колегата ще има малко ремонт по маслена помпа, много ремонт по балансиращи валове и турбото и малко почистване на всмукателни и изпускателни системи.
 Явно от превъртял шестограм колегата ще има малко ремонт по маслена помпа, много ремонт по балансиращи валове и турбото и малко почистване на всмукателни и изпускателни системи. 
- StS
- Автомобил: Golf VI
- Двигател:
- Контакти:
Ми колега напиши резулатата, може да е малкия дявол?

- 
				Zhivko Zhelev
- Автомобил: VW GOLF
- Двигател: TSI 2017 DSG
Колега, преди да ти се случи това, би трябвало да се чува нещо като ромолене или като цяло неестествен шум от доста време.

- znainainai
- Автомобил: Golf4
- Двигател: MK 4 98 AHF
Другият път като светне лампата на аладин пак карай. А за сега поразпитай къде е пещерата на али баба съдържанието и може и да покрие ремонта. Ти като кара курсовете не ти ли казаха че като светне червена лампа се спира? Направо върви си върни книжката и си вземи телето от кат.
Ако си убил мотора сега ще платиш един голф 4-ка като пари за ремонта. Колкото е по-нова колата толкова е по-голяма цифроманията.

Ако си убил мотора сега ще платиш един голф 4-ка като пари за ремонта. Колкото е по-нова колата толкова е по-голяма цифроманията.
- 
				skromnia1970
- Автомобил: PASSAT B 6 Variant
- Двигател: BMR 11.2006 DSG
Благодаря на отзовалите се,просто си промених виждането от подобни форуми.Имал съм си причините и съм продължил да карам,а що се отнася до последния пост за ,,телето и книжката,,наистина мина всичко като очакване.Не съм си мислил че ще събера пари за ремонт от тук като пусна тая тема,но и не съм си мислил за толкова негативни мнения и оплювания.Каквото съм си надрубил,ще си го сърбам.Не търся оправдания с цел облекчение,но точно преди месец ми смениха шестограма,ревизираха всичко по двигател,ходова част.Напълно обслужен мотор./така,че  си имам и своя коз,ако излезе от шестограма/.Сега трябваше да сменя маслото на DSG-то.Съдба.Прибирахме се от ....бяхме с детето и ....не съм длъжен да се обяснявам с подробности.Така,че в името на детето съм преценил,че трябва да се прибера.
Ще пиша какво ми е коствало като труд ,проблеми,главоболия и да не се заричам-това ще ми е последното споделяне.
Почуствах се като .....,бе нямам думи,а бях откровен и искрен.
Лека вечер на всички и още веднъж благодаря на позитивно отзовалите се.

Ще пиша какво ми е коствало като труд ,проблеми,главоболия и да не се заричам-това ще ми е последното споделяне.
Почуствах се като .....,бе нямам думи,а бях откровен и искрен.
Лека вечер на всички и още веднъж благодаря на позитивно отзовалите се.
- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
Надробил си доста интересна попара с колата си. Не виждам причина да се сърдиш на колегите, които са ти писали в темата и недоумяват как може човек да има подобно отношение спрямо автомобила си. Никой от пишещите в темата не е виновен за ситуацията, в която сам си се вкарал. Отделно няма как да се знае какви са пораженията и да се задават такива въпроси е най-малкото неуместно. Ако търсиш състрадание - мисля, че в случая няма кой да сподели тъгата ти. Стискай зъби и си плащай ремонта ако прецениш, че ще я караш тази кола и толкоз. Едва ли на някой му пука колко пари ще ти излезе щото това няма да стопли никого по никакъв начин  

Последна промяна от stefan4o на Пон 28 апр 2014 22:36, променено общо 1 път.

Върни се в “Дизелови агрегати”