смяна на адрес по лична карта...трябва ли и номера ?
- skuderiq
- Автомобил: polo 6n
- Двигател: AEV
смяна на адрес по лична карта...трябва ли и номера ?
Здравейте ! моля да ми помогнете със следния казус : при смяна на адресна регистрация по лична карта от Софийска област в София-град , трябва ли да се смени номера на колата принадлежаща на съшия човек ? Благодаря !
- Теодор
- Автомобил: Ford Fiesta 6 BMW 325XI
- Двигател:
Re: смяна на адрес по лична карта...трябва ли и номера ?
Номера не сменя се талона с актуалния адрес 
Опс не съм дочел щом е СО и номера се сменя.

Опс не съм дочел щом е СО и номера се сменя.
- skuderiq
А дали си сигурен ? Някъде виждал ли си да е пояснено че ТРЯБВА ? 

- anonym0us
- Автомобил:
- Двигател:
И за какво ти е, да сменяш настоящия адрес? Карай така докато може и това е! Няма да имаш проблеми! Само когато дойде ден да плащаш данъка на колата, ще трябва по банков път да не се разкарваш до твоята община!
Ако решиш да смениш адреса, и да сложиш настоящия, трябва пререгистрация на колата, с новата община и адрес!
Което си е 100 лева
Ако решиш да смениш адреса, и да сложиш настоящия, трябва пререгистрация на колата, с новата община и адрес!
Което си е 100 лева

- Stivi
- Автомобил:
- Двигател:
За номера не знам ,но шофьорската книжка трябва да я смени в срок от един месец,поне това ми казаха в паспортната служба като подадох заявления за нова лична карта поради смяна на постоянния адрес !
-
- Автомобил:
- Двигател:
Питай в КАТ. Оправи си нещата, недей да живееш в тресавище, което може да те погълне.
Рано или късно, ще се разбереш. Представи си, че имаш акт от камера за превишена скорост. Изпращат го по адрес на колата.
Да не влизам и в други по-отговорни филми.
И още веднъж - оправи си нещата, по легалният ред. Така ще спиш спокойно.
Рано или късно, ще се разбереш. Представи си, че имаш акт от камера за превишена скорост. Изпращат го по адрес на колата.
Да не влизам и в други по-отговорни филми.
И още веднъж - оправи си нещата, по легалният ред. Така ще спиш спокойно.
- skuderiq
Нещата стоят така : брат ми има 2 коли , до сега се водеше СО , но си смени личната карта и вече е С и живее там, едната кола си я пререгистрира а другата я карам аз (купил съм я от него, но си е на негово име) Търсиме най-евтиния вариант ... :)
-
- Автомобил: Passat B5
- Двигател: AFN 1997
Да споделя и аз. Това упражнение го играх есента на миналата година. Смяна на адрес по лична карта, смяна на СУМПС, смяна на регистрация на автомобила. Деклариране на автомобила в НАП по адрес на лична карта. Ето сайта на КАТ при СДВР описано е подробно
http://www.kat.mvr.bg/
На раздел "информация". Успех. Да добавя забавих се с декларирането и в НАП ме глобиха с фиш за 10лв.
http://www.kat.mvr.bg/
На раздел "информация". Успех. Да добавя забавих се с декларирането и в НАП ме глобиха с фиш за 10лв.
- petrov.yordan
- Автомобил: Passat b6 variant [3c5]
- Двигател: BVY 2006
МИНИСТЕРСТВО НА ВЪТРЕШНИТЕ РАБОТИ
СТОЛИЧНА ДИРЕКЦИЯ НА ВЪТРЕШНИТЕ РАБОТИ
ОТДЕЛ “ПЪТНА ПОЛИЦИЯ”
Гр. София 1113, район “Изгрев, ж.к.”Дианабад” ул. “Лъчезар Станчев” № 4
По вх. № И 1558/31.07.2013г.
ДО
ЙОРДАН ПЕТРОВ
< petrov.yordan@ >
ДО
ОДМВР ВАРНА
ДО
< priemna@ombudsman.bg >
Във връзка с Ваше писмо вх. № И 1558/31.07.2013г. по описа на отдел „Пътна полиция” при Столична дирекция на вътрешните работи, Ви уведомяваме, че съгласно чл.2, от Наредба І-45/2000г. на МВР, моторните превозни средства и ремаркетата, предназначени за движение по пътищата, отворени за обществено ползване, задължително се представят за регистриране от структорното звено “Пътна полиция” при Столична дирекция на вътрешните работи или областните дирекции на МВР по постоянен адрес на собственика.
В допълнение Ви информираме, че съобразно чл. 24, ал. 2 от същата наредба, буквеният код за месторегистрация и използваните серии се определят от Главна дирекция “Национална полиция”.
From: Yordan Petrov [mailto:petrov.yordan@ ]
Sent: Tuesday, July 30, 2013 11:01 AM
To: ODMVR Varna; Traffic police SDVR; priemna@ombudsman.bg
Subject: На вниманието на Сектор “Пътна полиция” / входящ номер
В "НАРЕДБА № I-45 от 24.03.2000 г. за регистриране, отчет, пускане в движение и спиране от движение на моторните превозни средства и ремаркета, теглени от тях, и реда за предоставяне на данни за регистрираните пътни превозни средства (Загл. изм. и доп. - ДВ, бр. 105 от 2002 г., изм., бр. 67 от 2012 г.)"
При промяна собствеността на регистрирано превозно средствона превозни средства, когато приобретателят е с адресна регистрация различна от тази на праводателят по областен град, необходима ли е промяна на регистрационните табели?
В чл. 2 на наредбата се изисква представяне на превозното средство за регистрация от звената на " Пътна полиция" по постояннен адрес на собственика, в случая приобретателят.
В чл. 17 е разписано, че регистрационните табели се подменят по желание на собственика.
Регистрационните табели не се ли променят при промяна собствеността на регистрирано превозно средство само в разписаният в чл.17 ал.2 случай: "чл.17 (2) При промяна на собствеността задължително се представят за подмяна регистрационните табели, които не отговарят на действащия към датата на промяната БДС."
Ако е необходима промяната на регистрационните табели на регистрирано превозно средство при промяна собствеността, с кой нормативен документ се урежда редът за това, кой член, алинея? Моля цитирайте ги.
Моля запитването ми бъде официално входирано с входящ номер и той ми бъде изпратен за да следя развитието на запитването ми.
Благодаря предварително
С уважение,
Йордан Петров
СТОЛИЧНА ДИРЕКЦИЯ НА ВЪТРЕШНИТЕ РАБОТИ
ОТДЕЛ “ПЪТНА ПОЛИЦИЯ”
Гр. София 1113, район “Изгрев, ж.к.”Дианабад” ул. “Лъчезар Станчев” № 4
По вх. № И 1558/31.07.2013г.
ДО
ЙОРДАН ПЕТРОВ
< petrov.yordan@ >
ДО
ОДМВР ВАРНА
ДО
< priemna@ombudsman.bg >
Във връзка с Ваше писмо вх. № И 1558/31.07.2013г. по описа на отдел „Пътна полиция” при Столична дирекция на вътрешните работи, Ви уведомяваме, че съгласно чл.2, от Наредба І-45/2000г. на МВР, моторните превозни средства и ремаркетата, предназначени за движение по пътищата, отворени за обществено ползване, задължително се представят за регистриране от структорното звено “Пътна полиция” при Столична дирекция на вътрешните работи или областните дирекции на МВР по постоянен адрес на собственика.
В допълнение Ви информираме, че съобразно чл. 24, ал. 2 от същата наредба, буквеният код за месторегистрация и използваните серии се определят от Главна дирекция “Национална полиция”.
From: Yordan Petrov [mailto:petrov.yordan@ ]
Sent: Tuesday, July 30, 2013 11:01 AM
To: ODMVR Varna; Traffic police SDVR; priemna@ombudsman.bg
Subject: На вниманието на Сектор “Пътна полиция” / входящ номер
В "НАРЕДБА № I-45 от 24.03.2000 г. за регистриране, отчет, пускане в движение и спиране от движение на моторните превозни средства и ремаркета, теглени от тях, и реда за предоставяне на данни за регистрираните пътни превозни средства (Загл. изм. и доп. - ДВ, бр. 105 от 2002 г., изм., бр. 67 от 2012 г.)"
При промяна собствеността на регистрирано превозно средствона превозни средства, когато приобретателят е с адресна регистрация различна от тази на праводателят по областен град, необходима ли е промяна на регистрационните табели?
В чл. 2 на наредбата се изисква представяне на превозното средство за регистрация от звената на " Пътна полиция" по постояннен адрес на собственика, в случая приобретателят.
В чл. 17 е разписано, че регистрационните табели се подменят по желание на собственика.
Регистрационните табели не се ли променят при промяна собствеността на регистрирано превозно средство само в разписаният в чл.17 ал.2 случай: "чл.17 (2) При промяна на собствеността задължително се представят за подмяна регистрационните табели, които не отговарят на действащия към датата на промяната БДС."
Ако е необходима промяната на регистрационните табели на регистрирано превозно средство при промяна собствеността, с кой нормативен документ се урежда редът за това, кой член, алинея? Моля цитирайте ги.
Моля запитването ми бъде официално входирано с входящ номер и той ми бъде изпратен за да следя развитието на запитването ми.
Благодаря предварително
С уважение,
Йордан Петров
- skuderiq
сигурно съм тъп , но не разбрах конкретно за моя казус ...
Е те са ти го написали хората, кое не разбра,
Ако ( както е в твоя случай) си сменил местожителството и новото е в друга административна област, тогава трябва да смениш и регистрацията на автомобила, както и да не забравиш данъчните, Ако и сега не разбра 

- vasstop
- Гадфадъ'
- Автомобил: Golf 2 syncro
- Двигател: 1P 1990
- Контакти:
В цитираните по-горе наредби е задължителна смяната на ДКН само при промяна на собствеността.
При промяна на местожителството на собственика не видях никъде да е задължително да променяш и ДКН на МПС-то.
Аз на моята кола не съм сменял ДКН, независимо, че от 2010г. не се водя по местожителство в същата община, където е регистриран автомобилът.
При промяна на местожителството на собственика не видях никъде да е задължително да променяш и ДКН на МПС-то.
Аз на моята кола не съм сменял ДКН, независимо, че от 2010г. не се водя по местожителство в същата община, където е регистриран автомобилът.
- Теодор
- Автомобил: Ford Fiesta 6 BMW 325XI
- Двигател:
Васе и ДКН не се сменя ако собствениците са от една и съща община/визирам София град/. Като купих Полото смених само талоните на мое име защото номерата си бяха софийски.
- petrov.yordan
- Автомобил: Passat b6 variant [3c5]
- Двигател: BVY 2006
Ако бяхте прочели отговорът на пътна полиция, който ви споделих щяхте да сте разбрали. При промяна на местоживеене - месторегистрацията на притежателя на МПС с населено място с друг областен град, то той е задължен да приведе притежаваното от него МПС в съответствие с Наредба І-45/2000г. Т.е. табелите на МПС-то да отговарят - "буквеният код за месторегистрация". Ако някои иска да оспори мога да споделя с вас отговорите освен на ПП - София, също така на ПП - Варна и Омбудсман на Република България. Отговорите се препокриват по дначение.
П.С. Никъде в наредбата ДОСЛОВНО не е написано, че трябва да се прави в един ред, една точка. Трябва да се чете като цяло. А сега въпросът колко от колите в БГ при промяна на месторегистрация на собственика са с променени табели, не го коментирам, и да нарушение е и се подлежи на санкция ако проверяващият орган е по бдителен.
П.С. Никъде в наредбата ДОСЛОВНО не е написано, че трябва да се прави в един ред, една точка. Трябва да се чете като цяло. А сега въпросът колко от колите в БГ при промяна на месторегистрация на собственика са с променени табели, не го коментирам, и да нарушение е и се подлежи на санкция ако проверяващият орган е по бдителен.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Писмата на който и да е представител на Пътна Полиция не са задължителни за изпълнение от гражданите. Ако имаш по-сериозни доводи, давай ги!petrov.yordan написа:... Ако някои иска да оспори мога да споделя с вас отговорите освен на ПП - София, също така на ПП - Варна и Омбудсман на Република България. ...
Върни се в “Общи автомобилни дискусии”