Пасат B5.5 Бутон за вратата, Микроключета

Жици и кабели, релета и моторчета, OBD, OBD II, VAG Com и други
Потребителски аватар
Vag_activator
Автомобил:
Двигател:

Re: Пасат B5.5 Бутон за вратата, Микроключета

Мнениеот Vag_activator » Сря 26 мар 2014 10:14

matev92 написа:Колега , едно ключе струва под 1лв :)

Такава цена до сега не съм намирал за IP67 (Влаго и прахо устойчиво...)

Потребителски аватар
thewolf
Автомобил: Passat 1.9 TDI B5.5
Двигател: AVB

Мнениеот thewolf » Пет 25 апр 2014 22:06

Здравейте отново колеги. Тъкмо беше почнало всичко да се оправя и пак се появиха проблеми със плафоните и интериорното осветление. Значи на предната лява /шофьорската/ врата:

1. Не свети плафона на самата врата /на 10 пъти 1 работи/
2. Не отчита индикация на дисплея за отворена врата /от 10 пъти 1 работи/
3. Червеното диодче за оригиналната аларма не свети /преди 1 седмица светеше/
4. При отключване на вратите и при отваряне на вратата не светят лампите в купето /преди когато отворех, светеха/
5. Като отключа вратата и я отворя, ако не запаля колата до 30 секунди мисля, се заключва автоматично /може би поради това, че не отчита вратата като отворена/
6. Зумъра на фаровете при отворена врата не издава сигнал, че съм забравил фаровете включени /от 10 пъти 1 работи/

Това с предната врата почна да ми дава проблеми, когато свалих кората, за да сменям колоните. Задна лява врата по същият начин, нито плафона свети, нито отчита отворена врата на дисплея, никога не го е правила от както съм я купил, но предната шофьорската понякога си работи перфект, но в повечето случаи я няма. Прочетох абсолютно цялата тема и 41-те страници. Достигнах до заключението, че по-лесно ми е да сложа това външно ключе за 1 лв или там колко беше, просто защото е много работа за микроключетата и кое ключе къде, колко ще издържи, ако нещо не напасна както трябва, после ще свалям пак всичко. Нямам време за тия щуротии, иначе може би е по-добре с микроключета, но както беше казал един колега, не са го измислили германците, защото му се предават вибрациите от колата и за това спойката се напуква и не дава контакт.

Мисля да използвам външно ключе, идеята на Миланов, за което ще помоля за разяснение по следните въпроси.
Като си сложа външно ключе:

1. Ще отчита ли дисплея, когато вратата е отворена
2. плафона на вратата ще светва ли при отваряне на самата врата и ще загасва ли когато я затворя
3. интериорното осветление ще светва ли при отключване на колата /както е оригинално, като отключа вратата и осветлението в цялата кола светва, с изключение на лампата в багажника и на плафоните на вратите/
4. Ще свети ли лампичката на оригиналната аларма и ще функционира ли тя
5. Звука за забравени фарове или зумъра ще писка ли когато вратата е отворена, че съм забравил фаровете включени

Образувано в 1 въпрос: Ще бъдат ли функциите на колата такива, каквито са били оригинално или се губят някои функции след поставянето на такова външно ключе. Благодаря на колегата Миланов за идеята. Все пак на старите коли не случайно са слагали ключе, малко по-грозновато седи, но пък е по-практично и сигурно. Ако всичко е ток, ще прегледам схемата, пусната от Миланов пак и ще питам ако нещо не ми е ясно. Ако сложа пак тези микрета или микроключета /не знам разликата между 2-те/ не е гаранция че ще издържат много, пък и при сглобяването и обратно напасването е кофти за човек без време :).

Благодаря ви предварително!!!

Поздрави

Потребителски аватар
thewolf

Мнениеот thewolf » Пет 25 апр 2014 22:11

Забравих да попитам за мнения. Каква процедура да направя първо, за да определя откъде идва проблема, защото четох че може да идва от комфорт модула, който на пасат б5.5 доколкото разбрах се намирал под шофьорската седалка. И ако съм решил да ги слагам тея външни ключета, нужно ли е да определям от къде идва проблема или може просто да ги монтирам, без да търся проблема дали е в микроключетата или в модула и т.н.?

Потребителски аватар
dlug
Автомобил: Passat B5.5 2003 1.9 TDI

Мнениеот dlug » Съб 26 апр 2014 9:55

Лично според мен проблемите не се дължат само на ключетата. Може би и в комфорт модула. т. е. и да смениш ключетата могат пак да останат проблеми

Потребителски аватар
thewolf

Мнениеот thewolf » Съб 26 апр 2014 14:05

dlug написа:Лично според мен проблемите не се дължат само на ключетата. Може би и в комфорт модула. т. е. и да смениш ключетата могат пак да останат проблеми

благодаря колега. Днес стана и още нещо /какво му става на тоя пасат, все някакви дребни проблеми, но дразнещи/ само при мен ли ги има? Както натисках копчето, за да отворя прозореца се чу едно изкърцване като на стъкло, прозореца не искаше да се свали, после натиснах нагоре, вдигна се малко, после пак надолу и вече тотално отказа. Стъклото го вдигам с ръцете. Сега ще отварям да видя какво става, има ли възможност просто да се е откачило от щипките? и трудно ли е монтирането му обратно на повдигача?

Потребителски аватар
dancing_niki
Скиора
Автомобил: VW Touareg V6 TDI Individual
Двигател: CASA

Мнениеот dancing_niki » Съб 26 апр 2014 14:18

Обикновено щипките заминават. Продават се, но не мога да намеря темата къде.

Потребителски аватар
thewolf

Мнениеот thewolf » Съб 26 апр 2014 17:04

така и така съм свалил всичко на вратата, ще отворя да видя какво представляват тия микроключета и ще ги почистя, ако това епроблема. Жилото на механизма за прозореца е скъсано, продават ли се отделно жило или трябва целият механизъм да купя?

Тук продават цял механизъм и са по 250 лв. Какви са тия цени?

Потребителски аватар
Комшията
Автомобил: Passat B5.5
Двигател:

Мнениеот Комшията » Съб 26 апр 2014 17:56

Как точно се чистят тези микроключета?

Потребителски аватар
MICA
Автомобил: VW PASSAT VARIANT
Двигател: AFN 1999

Мнениеот MICA » Нед 27 апр 2014 14:38

Зд,Колеги минах през всички тия проблеми с ключалките то не бяха микро ключета то какво ли не беше,

Проблема се реши много лесно 85лв в продавалник чисто нови каквито свалих такива качих само дето няма емблема VW

Потребителски аватар
MICA
Автомобил: VW PASSAT VARIANT
Двигател: AFN 1999

Мнениеот MICA » Съб 03 май 2014 8:59

thewolf написа:така и така съм свалил всичко на вратата, ще отворя да видя какво представляват тия микроключета и ще ги почистя, ако това епроблема. Жилото на механизма за прозореца е скъсано, продават ли се отделно жило или трябва целият механизъм да купя?

Тук продават цял механизъм и са по 250 лв. Какви са тия цени?

Последно цените на целия механизъм с ламарината беше 120лв а без ламарината 80лв
За предните врати това бяха цените с няква отстъпка

Потребителски аватар
thewolf

Мнениеот thewolf » Съб 03 май 2014 13:04

ОФФТОПИК: Благодаря колега, поръчах вече от ибей. Жилото струва около 50 лв с доставката. Ето линк, ако на някой му потрябва: http://www.ebay.co.uk/itm/220685514215?ssPageName=STRK:MEWNX:IT&_trksid=p3984.m1439.l2649

Микроключетата как се почистват? ВД40 върши ли работа? Някой от колегите, който вече ги е свалял? Има 3 болта торкс дето държат бравата, единият го превъртях и сега торкс-а е разбит, няма как да сваля бравата. :help

Потребителски аватар
dlug
Автомобил: Passat B5.5 2003 1.9 TDI

Мнениеот dlug » Пон 05 май 2014 13:28

Микроключетата не се почистват, ако има проблем в тях решението е да се сменят

deju
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот deju » Съб 10 май 2014 13:22

Здравейте, колеги,

ще използвам темата, тъй като и аз имам проблеми с микроключе на моята Bora. Поръчах си целият моул за заключване, който е във вратата. Може ли да ми дадете координати на сервиз, колега в София (може и на лично), който прави процедурата по смяна. Аз лично не се наемам :)

Благодаря!

Потребителски аватар
dancing_niki
Скиора
Автомобил: VW Touareg V6 TDI Individual
Двигател: CASA

Мнениеот dancing_niki » Съб 10 май 2014 13:37

Потребителски аватар
thewolf

Мнениеот thewolf » Нед 11 май 2014 11:14

Колеги, някой може ли да сподели мнение със сменена цяла брава, четох някъде, че колега си купил цялата брава китайска за около 80 лв. Може ли да споделите мнение, дали държат или са като всичко китайско, за да няма после :banghead .

Отварянето и смяната не е трудна. Вчера свалих всичко и смених самото жило на механизма за прозорците, че беше скъсан. лесно е и не отнема много време, самото напасване на жилото обаче е трудно :). Четох много за тея микроключета, но всичките с различни размери, пренаправяния и т.н., нямам време за това. Метода на Миланов ще остане като 2-ри вариант, просто защото съм решил да купя цяла брава, да видим какво ще стане, но китайска. Някой може ли също да каже повече за този комфорт модул /един колега каза, че може и от там да е проблема, та искам да го отворя/ под седалката на шофьора се намира нали? И като го отворя, за какво точно трябва да гледам? Тея норвежци използват гумени стелки и пода беше мокър през цялото време, може ли влагата да е причинила някакви проблеми?

Благодаря предварително!

Върни се в “Автоелектроника и автодиагностика”