Летни гуми - кои според вас са най-добрите

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen

Летни гуми - кои според вас са най-добрите

Barum
4
1%
BF Goodrich
2
1%
Bridgestone
16
5%
Continental
84
25%
Debica
2
1%
Dunlop
17
5%
Falken
2
1%
Firestone
4
1%
Fulda
4
1%
Gislaved
1
0%
Good Year
23
7%
Hankook
20
6%
Kleber
3
1%
Kumho
6
2%
Michelin
64
19%
Nexen
13
4%
Nokian
7
2%
Pirelli
8
2%
Sava
2
1%
Semperit
1
0%
Toyo
5
1%
Uniroyal
27
8%
Vredestein
8
2%
Yokohama
1
0%
Други
13
4%

Общо гласове: 337
Потребителски аватар
Lookout2
Автомобил: vw mk3 gti 115h
Двигател: 2e 1992g

Re: Летни гуми - кои според вас са най-добрите

Мнениеот Lookout2 » Чет 24 апр 2014 19:10

днес и аз поръчах 2 нови UNIROYAL RainSport 3 195/50 R15 82V - дано остана и аз доволен , мотажа ще е утре и веднага ще ги тествам по завоите на искърското дефиле :smile

първи впечатления днес от тях на сухо - колата значително подобри спирачния път , и колкото и да се стремях да правя по резки спирания толкова пъти гумите удържаха и започваха да действат и амортесьорите което при зимните гуми се случваше рядко и колата ставаше шейна(даже и на сухо , на мокро да не говоря), в завоите също добре се държат макар ,че мисля че са по меки гуми , на мокро и влажно не успях да ги тествам , щото вятъра беше изсушил пътя от обедния дъжд

Последна промяна от Lookout2 на Пет 25 апр 2014 16:53, променено общо 1 път.

batVenci
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот batVenci » Чет 24 апр 2014 23:21

Унирояла си е добра гума (част от семейството на Континентал), особено с насоченост за специални възможности на мокро. Пета година карам едни унироялки "втора ръка" и за сега не мога да кажа нищо лошо за тях...

Потребителски аватар
Един
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Един » Сря 30 апр 2014 18:48

plameney написа:Един положителен глас за Fulda Ecocontrol HP 195/65R15 91H Гумите са от Медина мед.Дот 5013 произведени в Словения.В сравнение с Бриджстоун потенца,които карах на предишната ми кола,мога да кажа че са много по добре.Тихи са колата стои по стабилно в завоите.В Неделя пътувах Асеновград-Бургас-Асеновград,по магистралата 140 км/ч имаше моменти с обилен дъжд,никакви грижи.За тези пари ми се струва че са добре.В момента са на 90.75лв/1бр.

Аз имах такива и ги разтиках след 1 сезон. Едно от грозните им качества беше, че имат широк канал по средата и постоянно хваща камъчета и чатка по половин час. Отдено, че кормилото се втвърди (предполагам пак поради канала и шарката) и някакви други аномалии имаше - вече не помня. Но ми стана ясно защо цената им е сравнително ниска.

robinhostar
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот robinhostar » Чет 01 май 2014 9:09

Аз купих 4 чисто нови GoodYear Eff Grip 195/65/15 и съм много доволен. На сухо се държат изключително добре.Колата е стабилна и в завои, и при спиране.Но да си призная не предполагах как ще се държи колата с тези гуми на мокър асфалт. Е тук от 10-тина дни времето ми даде и такава възмoжност :biggrin И останах приятно изненадан.Колата е като залепена.Вчера дори я вкарах във солидно количество вода,събрала се отсрани на пътното платно, и то със скорост около 90 и колата не мръдна! Това със сигурност нямаше да е възможно със предишните ми барумки. Гумите си заслужават! GoodYear :bowdown

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Чет 01 май 2014 9:14

Колега, понеже взех същия модел и ми е любопитно при твоя размер какъв е treadwear при теб. На мен чисто субективно ми се струва, че не са толкова стабилни на дъжд, колкото описваш, но може и да греша в усещането си. Като цяло са си твърди гуми - за сравнение моите са с 340, докато Унироял Рейнексперт мисля беше моделът има 260 мисля беше и стоят доста по-меки.

Последна промяна от stefan4o на Чет 01 май 2014 9:17, променено общо 1 път.

DundyTheCroc
Автомобил:
Двигател:
Местоположение: София Nissan Primera GT, Passat 5.5 TDI, Mondeo MK4

Мнениеот DundyTheCroc » Чет 01 май 2014 9:14

Преди Великден сложих отпред две Vredestein Sportrac 5 и съм много доволен. Драстично намален спирачен път на сухо и мокро, по-комфортна возия, подобрена управляемост в завой. Със 120 на магистралата в дъжда дори не се чувства придърпване като се мине през локва. Бащата е с четири такива на Пасата и също е много доволен.

Потребителски аватар
Stivi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Stivi » Чет 01 май 2014 9:58

stefan4o написа:Колега, понеже взех същия модел и ми е любопитно при твоя размер какъв е treadwear при теб. На мен чисто субективно ми се струва, че не са толкова стабилни на дъжд, колкото описваш, но може и да греша в усещането си. Като цяло са си твърди гуми - за сравнение моите са с 340, докато Унироял Рейнексперт мисля беше моделът има 260 мисля беше и стоят доста по-меки.

Такъв си е treadwear-340 /преди 2-3 страници пак беше писано за него/ ,вчера по Тракия на идване от Бургас към София на места валеше порой и с такива гудиарки със 130 си карах като на сухо :th_up

kiril_bulgaria
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kiril_bulgaria » Чет 01 май 2014 12:56

Мишелина, продаван в БГ - къде се произвежда?

Потребителски аватар
buller
Автомобил: VW Passat B5_5 Exclusive
Двигател: 1_8T AWT

Мнениеот buller » Чет 01 май 2014 13:06

kiril_bulgaria написа:Мишелина, продаван в БГ - къде се произвежда?

Където имат заводи :c020
Дори еднакви по размер и модел гуми могат да идват от различни заводи.
Пример със зимните ми COntinental - моите са от Германия, на един приятел от Португалия, а на друг - Румъния.
Въпрос е на партида и значението къде е направена не е голямо. Смеските са идентични.

gushev
Автомобил: VW Passat
Двигател: 1.9tdi 2003

Мнениеот gushev » Пет 02 май 2014 22:53

От днес и за съм с нови летни гуми.Взех си Michelin Primacy 205/55/16.Някой дали е карал с тях и има ли наблюдения.Надявам се че не съм сгрешил в избора.

Потребителски аватар
GuLiVeR
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот GuLiVeR » Пет 02 май 2014 23:22

Търсих си fulda carat progresso , защото съм карал и др. път с накива и най-накрая взех 4 бр. На сухо и на мокро се държат перфектно,това е единственната лятна гума за мен,карал съм с какви ли ни ,барум бравурис е най-скапаната гума ,а на мокро я няма никаква все едно си на излъскан лед,даже и dunlop fast response неможе да се мери с тази фулда,нищо че е на трето място в тестовете на адак миналата или по миналата година.И с др.марки съм карал и с др. Модел на фулда също ,но тази е най добрата лятна гума за мен

andro_
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот andro_ » Нед 04 май 2014 8:36

Да споделя:
Нови BF Goodrich profiler g-force 195/50R15, закупени преди точно 5 години, на около 30 хил.км са, в момента имат достатъчна дълбочина на протектора (поне 2-3 мм до индикаторите) вече започнаха да шумят и да нямат сцепление.
И в този ред на мисли за моя начин на шофиране и моята немощна сапунерка сякаш е по-добре на 3 години нови гуми, макар и най-нисък клас, но поне тихи и със сцепление. Като под нови разбирам европейски бранд,без значение къде е правен; китайшъни - не.

Потребителски аватар
krisbul
Автомобил: VW Golf 4
Двигател: BCB
Контакти:

Мнениеот krisbul » Нед 04 май 2014 17:00

gushev написа:От днес и за съм с нови летни гуми.Взех си Michelin Primacy 205/55/16.Някой дали е карал с тях и има ли наблюдения.Надявам се че не съм сгрешил в избора.

Карал съм един сезон с такива и впечатлението ми бе че е много добра гума! :th_up

Потребителски аватар
moimoimoi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот moimoimoi » Пон 05 май 2014 18:42

За тези които се интерисуват от индекса treadwear на гумите
http://www.tiretab.com/
от марковите гуми се откроява Bridgestone Potenza RE050A с treadwear 140 което е характерно за полусликовете .
bridgestone potenza re002 c treadwear 220

petar_a
Автомобил: VW BORA 2.0 115
Двигател: AQY 1999

Мнениеот petar_a » Пон 05 май 2014 19:56

krisbul написа:
gushev написа:От днес и за съм с нови летни гуми.Взех си Michelin Primacy 205/55/16.Някой дали е карал с тях и има ли наблюдения.Надявам се че не съм сгрешил в избора.

Карал съм един сезон с такива и впечатлението ми бе че е много добра гума! :th_up

Карам такива и също мисля,че са много добри !

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”