здравейте,
колата ми е пасат б3 седан.Наскоро сложих по-големи гуми 15-ки.Задигнал съм задницата със втулки на амортесьорите и така на стойка колата седи добре и има достатъчно разстояние от гумите до веждите.Обаче когато е малко натоварена и мине със скорост през неравност (даже някой път без товар)гумите жулят във веждите.Искам да попитам преди да търся-пружини от пасат комби дали ще станат.Казаха ми че са със същия брой навивки но са по дебели навивките.И понеже и амортесьорите не са много добре-еднакви ли са при комби и седан и какви са вариантите за по-здрави и малко по-дълги от моите.
Б3 седан избор на задни пружини
- rayo_
- Автомобил: Passat B3 Variant
- Двигател: RP 1991
Re: Избор на задни макферсони
С каква гума си че опира дори повдигната.И аз съм с 15 с висока гума на б3-ката но дори с 5 човека и товар няма проблеми.
- К.Одаджийски
- VW експерт
- Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
- Двигател: B207L
Жули за страх особено като са омекнали пружините вече. Слагай от комби смело, стават 1:1 просто им е по дебела телта и държат на натоварване. Съвсем наскоро се сдобих с 2 чисто нови от колега от форума и съм много доволен в сравнение със старите седанови пружини с 3см втулки под чашката на амортисьора
Гумите са 195 65 15 а джантите са 6.5J ET 35
Когато не е натоварена въобще не е ниска,но както казва колегата най-вероятно са ми меки пружините.
Ще сложа пружини от комби.Колега,като си сложил такива отново си подложил втулка на амортесьора,нали?
Когато не е натоварена въобще не е ниска,но както казва колегата най-вероятно са ми меки пружините.
Ще сложа пружини от комби.Колега,като си сложил такива отново си подложил втулка на амортесьора,нали?
- К.Одаджийски
- VW експерт
Re: Б3 седан избор на задни пружини
Не я сложих втулката, с нея става много високо и на някоя бабуна или спящ полицай ще изтръгне амортисьорите, а и няма да е никак устойчиво в завой.
Височината с комби пружините без втулки под тях е точно същата като с омекналите седанови пружини с 3см втулки, просто като се натовари не кляка колкото със седановите
Височината с комби пружините без втулки под тях е точно същата като с омекналите седанови пружини с 3см втулки, просто като се натовари не кляка колкото със седановите
- Pet_rov
- Автомобил: Passat Variant B4
- Двигател: ADZ 1996
http://www.auto-parts.spb.ru/cat/au/au.mycat?SelPg&t=XlxObZJcTm3LXE5tHAYmVG8dF0sNBfU7bPNObWwDzl1eHEySvnxOJN54T3DefE7kTxMfjfn1qk1dHWfJjvvoRLRayCz86I9Nftlvi7SAJJGirJsvjNvzKbtw1_VYXSPPtkSCsZcL/E50J2VuQFZnVhAtjP88lduZrPilfTePryZDKV/bCH75Wp0y8By5sUAnJWXejfsji7HPElpJcInCxp4=
За Пасат В3
http://www.auto-parts.spb.ru/cat/au/au.mycat?SelPg&t=enMiBrZzIgbocyIGOClKP0syeyApKpYl/2EiBkosojZ6cyD5mlMiT/pXIxv6UyKPdyD2eNOJs4tqcqFLSFk5Qk4bRsFPeusCu6wFsjVIDLmYKXccY7r4j/cljgB4U2I_SD0hnVZIGId7GASoE3J08VKzyGa0AYvdGADzuuU3yULBBHeWoWKT/cXc9D5tg1KC_3BJjcNRvi4yKTPE83M=
За ПАсат В4
Сравни каталожните номера на амортисьорите и ще разбереш.
За Пасат В3
http://www.auto-parts.spb.ru/cat/au/au.mycat?SelPg&t=enMiBrZzIgbocyIGOClKP0syeyApKpYl/2EiBkosojZ6cyD5mlMiT/pXIxv6UyKPdyD2eNOJs4tqcqFLSFk5Qk4bRsFPeusCu6wFsjVIDLmYKXccY7r4j/cljgB4U2I_SD0hnVZIGId7GASoE3J08VKzyGa0AYvdGADzuuU3yULBBHeWoWKT/cXc9D5tg1KC_3BJjcNRvi4yKTPE83M=
За ПАсат В4
Сравни каталожните номера на амортисьорите и ще разбереш.
мерси...малко съм неориентиран с тия таблици...по късно от компа ще погледна пак или ако някой ми каже със сигурност ще се радвам:)
- Iezekil
- Автомобил: Passat B4 Variant
- Двигател: ABS 94
Всичко по окачването на Б3 и Б4 е еднакво.Разлика има само във височината на предните амортесьори и в тампоните им според годината.Що се отнася до пружини задни или предни,по магазините са едни боклуци.Предполагам за това Одата се е сдобил с нови,на седана носи.За комби обаче определено се търс втора ръка оригинални.
Аз сменях предни,нови взех,че коша ми е от най-леките-1,8 без екстри.Обаче витките на пружината опират една в друга,толкова са меки.Скоро ще взема от Б3 седан 2Е такива.
Аз сменях предни,нови взех,че коша ми е от най-леките-1,8 без екстри.Обаче витките на пружината опират една в друга,толкова са меки.Скоро ще взема от Б3 седан 2Е такива.
моята е седан но ще търся от комби понеже съм с 15 ки вече и то на 65....ще търся втора употреба
- К.Одаджийски
- VW експерт
Iezekil написа:Предполагам за това Одата се е сдобил с нови,на седана носи.За комби обаче определено се търс втора ръка оригинални.
Аз ги взех щото моите вече ги сгъвах без скоба на ръка когато се налагаше, просто в момента в който имах пари изпадна хубава оферта от колегата и без никакво колебание.
-
- Автомобил: Passat B4
- Двигател: ABS 1994
Според мен малко "вина" за опирането има и ЕТ-то на джантата. ЕТ 35 е по-изнесена от 38 и може заради това да жули веждата.
- nokiangage
- Автомобил: Passat B3 - 35i
- Двигател: 1.8 RP 1990 - 90 hp. LPG only
- Контакти:
Според мен не толкова разликата в тези 3мм в ЕТ-то сама по себе си, колкото комбинацията й с разликата и в ширината на джантата 6,5J спрямо фабричните 6J... 6,5J с ЕТ35 е по-излязла навън с 9мм спрямо 6J с ЕТ38 

да..малко по изнесена е.Аз това исках.Но все пак не седи ниска.Само трябва да и сложа по здрави пружини от комби.
От известно време забелязвам и че много се поклаща от неравности.Чудя се има ли вариант да е и от меки пружини...ще ми се да се успокоя с това вместо да мисля за тампони на заден мост например :)
От известно време забелязвам и че много се поклаща от неравности.Чудя се има ли вариант да е и от меки пружини...ще ми се да се успокоя с това вместо да мисля за тампони на заден мост например :)