Здравейте
Става дума за Голф 4, 2001 година, 1.9 TDI, 130 коня, автоматик
Преди няколко дена на магистралата забелязах проблем. Колата не може да вдигне повече от 100-110 километра в час?! И няма никакво ускорение, трябва ми сума ти време за да изпреваря някой ТИР.
Не знам откога се е появил тоя проблем, в града не съм го забелязал, но там се движа с далеч по-малка скорост и не се налага да изпреварвам почти. Скоростите се превключват нормално, не индикира проблеми по таблото, не чувам странни шумове, разхода на компютъра изглежда нормален, но колата не ще да върви когато скоростта е по-висока. Най-ясно проблема се вижда при рязко натискане на педала на газта - просто почти нищо не се случва. При плавно натискане, като че ли има малко по-добро ускорение, но пак е много далеч от нормалното.
На какво би могъл да се дължи подобен проблем?
Мерси предварително
Golf 4, TDI, 1.9 - не ускорява
Re: Golf 4, TDI, 1.9 - не ускорява
Трябва да идеш на диагностика за да разбереш какво се случва, А иначе насоките са няколко и съм 99% сигурен, че ще е едно от тях, Дебитомер,Запекла геометрия, N75, пробив по вакумите, Заседнал EGR,,,,, закачи и един VAG-Com и нещата ще добият далеч по-ясна представа
- cancro
- Автомобил: VW Golf IV 1.9 TDI
- Двигател: AJM 1999
- Контакти:
Най вероятно е геометрията на турбото.
Последна промяна от cancro на Вто 31 мар 2015 20:38, променено общо 1 път.
-
- Автомобил: vw passat b5.5
- Двигател: AVF 2001
- Контакти:
Колегата hpv800 ти е изброил основните причини за невървежа. Елиминирай ги една по една и ще се оправят нещата. Задължително и ваг ком за да се види точно какво е положението.
Мерси много за мненията.
Оказа се, че е прецакан някакъв клапан преди турбото. Като го смениха, се оправи :)
Оказа се, че е прецакан някакъв клапан преди турбото. Като го смениха, се оправи :)
- lz2aii
- Автомобил: VW Passat B 5.5
- Двигател: AVB 1.9 TDI 2002
Тава ще да е N75. Как откриха, че не работи?
-
- Автомобил: vw passat b5.5
- Двигател: AVF 2001
- Контакти:
Проба грешка са правили 100%.
Върни се в “Дизелови агрегати”