Ако вие трябва да избирате между следните три автомобила Vw Golf 5, Toyota Corolla и Mazda 3 кой бихте избрали? Ако може се обосновете и споделете наблюденията си относно често срещаните дефекти, поддръжка, разход на гориво и други разходи по колата.
Става въпрос за коли след 2004г., всички с бензинови двигатели от 1.6 нагоре, но без турбо.
Чел съм из различните форуми някои неща, но искам при така поставения въпрос да ми се отговори коя от 3-те марки бихте избрали като се оставят на страна предразсъдъците. Иначе като гледам по обявите за автомобили Тойота и Мазда с около 1500-2000лв. по евтино от един голф от същата година, но дали си заслужава?
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Може да се каже, че харесвам Голфовете, но все по-често чувам негативни коментари за петото поколение, които споменават за чести дефекти, скъпо обслужване и прекалено скъпи части. Това вярно ли е? Ако може собственици на петици и работещи в сервизи да изкажат мнение по въпроса. Иначе, ако не ме лъже паметта двигателите при Голф 5 са с верига, което все пак спестява малко от парите при обслужване. Споделете...
http://gene.snimka.bg/automobiles/moskv ... 6.33159087
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Аз съм карал няколко километра Тойота Корола като тази на снимката от линка по-долу, но дизелова (сглобена в Англия). Харесва ми возията и стабилността на пътя, но има няколко дразнещи неща като прекалено пластмасов салон, който седи долнопробно. Другото, което ме дразни е намалената видимост поради панелите/рамките на предното стъкло. (На снимката от линка съм отбелязал за кое става въпрос.
http://gene.snimka.bg/automobiles/moskv ... 6.33159097
Иначе и тук мисля, че колата е с верига на двигателя, което спестява пари. Някой ако има информация да сподели при бензиновите двигатели как върви като цяло обслужването и частите, а също така и за някои чести дефекти на vvti моторите.
Мазда 3, като горните два автомобила, изглежда доста привлекателна, а може би и с най-красив за окото салон. Мислч, че и тя е с верига. Някой ако има информация пак да сподели за поддръжка, части и обслужване...
http://gene.snimka.bg/automobiles/moskv ... 6.33159086
Избор на автомобил: VW Golf 5,Toyota Corolla или Mazda 3
-
- Автомобил:
- Двигател:
Избор на автомобил: VW Golf 5,Toyota Corolla или Mazda 3
Последна промяна от Pingvino на Пет 24 фев 2017 0:05, променено общо 1 път.
- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
Re: Избор на автомобил: VW Golf 5,Toyota Corolla или Mazda 3
Гледам, че изтъкваш веригата като предимство. Давам ти следния пример. Мой колега наскоро си взе Вектра Ц 2.2 147к.с. мисля беше. И неговата е с верига. Поради което сега трябва да смени и нея и обтегача, който я дърпа да седи изпъната. Това удоволствие като части му чини 600 лева с доставката отвън. Тук са с около 100-на лева отгоре. Честито.
- escrime
- Автомобил: X218 [ex VW137 R53 typ53i]
- Двигател: OM642
Pingvino написа:Ако вие трябва да избирате между следните три автомобила Vw Golf 5, Toyota Corolla и Mazda 3...
Иначе аз към момента имам GOLF 4 SR1.6 (AKL)101к.с. 98г...
Нито един от изброените.
След доста главоблъсканици с hooligan_sk стигнахме до това заключение.
Питай го него за мнението му по въпроса.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Детската градина - аз знам нещо, ама няма да ви кажа ... 

- escrime
- Автомобил: X218 [ex VW137 R53 typ53i]
- Двигател: OM642
Нищо не знам и не разбирам.
Подсказвам кой е играл тая врътка скоро и може да помогне с опит.

Подсказвам кой е играл тая врътка скоро и може да помогне с опит.

-
- Автомобил:
- Двигател:
stefan4o написа:Гледам, че изтъкваш веригата като предимство. Давам ти следния пример. Мой колега наскоро си взе Вектра Ц 2.2 147к.с. мисля беше. И неговата е с верига. Поради което сега трябва да смени и нея и обтегача, който я дърпа да седи изпъната. Това удоволствие като части му чини 600 лева с доставката отвън. Тук са с около 100-на лева отгоре. Честито.
Ясно ми е, че подобна смяна е много скъпа, но пък се прави сравнително рядко, а ангренажен ремък и ролки се сменят доста по-често. Първата ми кола беше с верига и ми спестяваше много пари при обслужване. Веригата така и не ми се наложи да я сменям докато въпросната кола беше моя. Както вече споменах в момента имам Голф 4, който е с ремък и смяната му ме натъжава всеки път, когато стане време за нов.

Също така ми е ясно, че при покупка на кола на старо риска е голям - като се започне от скритите дефекти, мине се през проблемите, които трябва да преглътнем, купувайки колата и след това да си ги отстраняваме сами или в сервизи, защото просто за отделените от нас пари няма да намерим по-читава кола... и накрая се стигне до пренабитите номера на рами и двигатели или застрахователните измами с коли докарани предимно от Италия, за които обикновения купувач не подозира нищо, докато в КАТ не му я конфискуват....
Колеги, идеята на темата е просто да споделите коя от 3-те коли бихте избрали като се обосновете и споелите опит.
-
- Автомобил:
- Двигател:
myrshavija написа:Детската градина - аз знам нещо, ама няма да ви кажа ...
Искрени благодарности на колеги с подобни коментари!

Все пак бях помолил за съвет от хора, които са имали опит с подобни коли или работят в сервизи и имат преки наблюдения върху тях. Мисли и страсти, изказвани в кръчмата пред блока и коментари от сорта "Аз не съм карал такава, ама въпреки това подобна кола е боклук"... не благодаря!
- hooligan_sk
- Модератор
- Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
- Двигател: EA113
При Мазда 3 няма избор, но пък има ръжда и относително по-скъпа поддръжка при равни условия. Королата е вариант, ако нямаш никакви претенции към автомобила който шофираш. Голф 5 е чудесен, но гредата там е най-голяма - море от убити и мърляви бараки, дори на цени над 10 000лв. За мен беше невъзможно да намеря приличен екземпляр с ясна история и пробег.
Извода е че е доста трудно да си купиш истински компактен хечбек в рамките на 8-10 000лв. Това до което стигахме отново и отново, като най-читаво решение е Астра H с 5 врати или GTC.
Извода е че е доста трудно да си купиш истински компактен хечбек в рамките на 8-10 000лв. Това до което стигахме отново и отново, като най-читаво решение е Астра H с 5 врати или GTC.

-
- Автомобил: VW Golf 5
- Двигател: 1.9 TDI 2007
Аз пък минах от точно, абселютно същия голф 4 на 5, само че 5-цата е 1.9 TDI. Колебанието ми включваше и посочените 2 коли + още няколко. Както и да е, аз бензинова петица не бих езел поради простата причина, че разхода ти ще е колкото на 4 - ката, ако вземеш 116 коня мотора и газ трудно се слага - теми затова бол, а и невървят повече от 4-ката. Плюсове друг външен вид, и определено по - приятното окачване и чувство при каране, по - добър конфорт като цяло и особенно на задните седалки, някоя друга екстра повече като най - вече ASR/ESP, хладилна жабка - дребна екстра, която ми държа колата и водата студена по време на 4 часови пътувания, и ако избегнеш климатика, а вземеш климатроник - абе гъдел си е вместо ръчките за климатика имаш много приятно управление на климатроника. Да 5-цата е по - хубава, ама като цяло не бих си взел точно тези бензини, които си харесал.
За маздата, по - евтина е, дават я като доста здрава и надежна, но мен лично нещо не ми допадна по интериор, изпълнение и прочие. Може би е чисто субективно, но не ми допадна. Като возия и поведение на пътя, също голфа ми допадна повече. Отделно пак няма кой знае каква пъргавина и разхода на бензинките не е много по нисък от сегашната ти. За гас - порови се дали може. Определено си заслужава да помислиш над този вариант, а и цената не е от без значение.
Тойотата, определено ми се стори по - тясна и неприятна, като интериор изобщо не ми допадна, но дакажем тук е субективно. Возията и динамиката нищо особенно, дизайна не ми допадна - отново субективно. Да не говорим, че дори фаровете на повечето са се матирали, докато на твоята 4-ка, която е 6 години по - стара, са си като нови предполагам.
Та това ми бяха мотивите да взема 5-цата, дизеларка. Много ме изкушиха TSI - ките на 5-ците - покарах такава и бях впечатлен, но много негативни мнения за тях, по същата причина се отказах от 2.0 дизелите. Много ми допаднаха Хонда Акорд - по - голяма е, ама вътре голям кеф, ама неможах да намеря читава. Джетите също са много приятни, но и много редки.
За разходи още нищо конкретно немога да кажа - колата ми е още на 3 месеца.
Толкова от мен, дано съм бил полезен.
П.С. Към колегата над мен, търсих читава 5-ца 5 месеца
. И още несъм напълно сигурен дали съм оцелил такава, след още 10 - 15К километра, ще кажа. Астрите ми се сториха хубави на дизайн, приличен интериор, но много тесни отзад. Ако няма да возиш пътници често са ок, но иначе ... това ме отказа от тях + още няколко фактора - малко по -приятно поведение на пътя и други субективни фактори, от които няма смисал да споделям.
За маздата, по - евтина е, дават я като доста здрава и надежна, но мен лично нещо не ми допадна по интериор, изпълнение и прочие. Може би е чисто субективно, но не ми допадна. Като возия и поведение на пътя, също голфа ми допадна повече. Отделно пак няма кой знае каква пъргавина и разхода на бензинките не е много по нисък от сегашната ти. За гас - порови се дали може. Определено си заслужава да помислиш над този вариант, а и цената не е от без значение.
Тойотата, определено ми се стори по - тясна и неприятна, като интериор изобщо не ми допадна, но дакажем тук е субективно. Возията и динамиката нищо особенно, дизайна не ми допадна - отново субективно. Да не говорим, че дори фаровете на повечето са се матирали, докато на твоята 4-ка, която е 6 години по - стара, са си като нови предполагам.
Та това ми бяха мотивите да взема 5-цата, дизеларка. Много ме изкушиха TSI - ките на 5-ците - покарах такава и бях впечатлен, но много негативни мнения за тях, по същата причина се отказах от 2.0 дизелите. Много ми допаднаха Хонда Акорд - по - голяма е, ама вътре голям кеф, ама неможах да намеря читава. Джетите също са много приятни, но и много редки.
За разходи още нищо конкретно немога да кажа - колата ми е още на 3 месеца.
Толкова от мен, дано съм бил полезен.
П.С. Към колегата над мен, търсих читава 5-ца 5 месеца

Ако имаш сериозен интерес към този модел Мазда можеш да ми пишеш да ти обясня почти всичко за този мотор.Достоверно и без лукуми и слухове от тук от там.... 

Върни се в “Избор и покупка на автомобил”