Голф или Сивик
- forski
- Автомобил: SUZUKI SX4 S-CROSS Boosterjet
- Двигател:
- Контакти:
Re: голф или хонда
Па погнийват, ама и там фактори много, ако се гледа внимателно преди покупка, и най вече ако се купи автомобил със неговите си ламарини, а не половината купе да е сглобено и напръскано в гаража с/у автокъщата няма от какво чак толкова да се притеснява!
connor cane написа:Тия монди не погнийваха ли?
Зер моя голф 1996 година няма от ляво под вратата дупка през която куче ще мине да ме ухапе ?
Всичко е според зависи.Имах Кадет на 26 години чийто кош ,под и заден мост бяха все едно току що излезли от магазина.Показвал съм го на много хора.Само вежди и прагове смених,и колата стана неразличима от нова !
Всичко гние малко или много..най малко може би на фона на останалите гният френските
- Bai Sando
- Автомобил: Audi A 3
- Двигател: 2000 TDI 2006г
Аз пък не съм.
Всички хонди са ми грозни.Приличат на настъпани жаби.Вътре всичко е от някаква шибана сива пластмаса и като седнеш на седалката и все едно сядам в щайга на земята.Голф 4-ката е сто пъти по-добър и като интериор и като екстериор.
Хубавото на хондите е бензиновите им мотори че са безпроблемни.А и гният като бясни.
Това е моето виждане по въпроса.
Всички хонди са ми грозни.Приличат на настъпани жаби.Вътре всичко е от някаква шибана сива пластмаса и като седнеш на седалката и все едно сядам в щайга на земята.Голф 4-ката е сто пъти по-добър и като интериор и като екстериор.
Хубавото на хондите е бензиновите им мотори че са безпроблемни.А и гният като бясни.
- Wrofeel_VR6
- Автомобил: Passat 3B2 1.8T 20V
- Двигател: AEB
Че коя кола стокова не е грозна(говоря от този клас)?
Мен ме кефи, като е свалена до земята и седиш все едно на земят
.
Че ръждясват да, намери си някоя Италия.Мотор се прави, купето е по-гадно за правене.
На брат ми е като нова от долу, от Италия е.
Като слизаш от бордюр може да чуеш купето как се усуква
.
При хондите ламарината е много тънка, затова и са толкова леки
Мен ме кефи, като е свалена до земята и седиш все едно на земят

Че ръждясват да, намери си някоя Италия.Мотор се прави, купето е по-гадно за правене.
На брат ми е като нова от долу, от Италия е.
Като слизаш от бордюр може да чуеш купето как се усуква

При хондите ламарината е много тънка, затова и са толкова леки
Bai Sando написа:Аз пък не съм.
... Вътре всичко е от някаква шибана сива пластмаса и като седнеш на седалката и все едно сядам в щайга на земята.Голф 4-ката е сто пъти по-добър и като интериор и като екстериор.
Само така.

-
- Автомобил: VW Golf 5
- Двигател: 1.9 TDI 2007
Друго което трябва да се вземе при избора според мен, е и това.
http://www.euroncap.com/tests/honda_civic_1998/35.aspx
http://www.euroncap.com/tests/vw_golf_1998/46.aspx
То да не се случва, ама все пак.
http://www.euroncap.com/tests/honda_civic_1998/35.aspx
http://www.euroncap.com/tests/vw_golf_1998/46.aspx
То да не се случва, ама все пак.

- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
Може, ама когато колата е нова от магазина. Като знаем новия внос в голямата си част какво представлява, такъв удар не е изключено някоя от тях вече да е регистрирала. А последващото оправяне променя доста нещата с тия зони, които си показал. С всяко оправяне на носещи части шансът да оцелееш в дадена кола намалява. Особено в желязо, което е вече близо 16 годишно.
- Bai Sando
Уважавам японците като нация техническа.Наистина бензинките им са на ниво.От нищо кубици правят много коне.При немеца е обратното
Да не ме помислете за кон с капаци,и че гледам само фолксваген
Просто не ме кефят,а това за ръждата,че всички ръждясват е така,но при някои доста по-рано.Мушил съм се под бая хонди,мазди,мицубишита и т.н. И само като им видя защита срещу корозия и се чудя къде са спали?Не се ли научиха как се прави?Пръскали само под пода и праговете,а под тунелите и разни там вдлъбнатини не.А защо?При другите коли мазали яко тука не.Айде Хорст Фукс си осъзна грешката с ръждата при голф 3 и направи 4-ката доста по добре,а тия продължават по старо му.Интересно ми е и сивата пластмаса от типа на комунистическа туба за вода...е друга нямахте ли?Нещо друг цвят,малко плюш,малко кожа?Няма братче,все едно се качвам градския транспорт с пластмасовите седалки.Поне по една тапичка да бяха сложили на корите на пластмасите им,направо се вижда кръстатото болтче тип гипсо-картон.За външния вид вече казах.Е как аджеба да ме грабне тая кола?

Просто не ме кефят,а това за ръждата,че всички ръждясват е така,но при някои доста по-рано.Мушил съм се под бая хонди,мазди,мицубишита и т.н. И само като им видя защита срещу корозия и се чудя къде са спали?Не се ли научиха как се прави?Пръскали само под пода и праговете,а под тунелите и разни там вдлъбнатини не.А защо?При другите коли мазали яко тука не.Айде Хорст Фукс си осъзна грешката с ръждата при голф 3 и направи 4-ката доста по добре,а тия продължават по старо му.Интересно ми е и сивата пластмаса от типа на комунистическа туба за вода...е друга нямахте ли?Нещо друг цвят,малко плюш,малко кожа?Няма братче,все едно се качвам градския транспорт с пластмасовите седалки.Поне по една тапичка да бяха сложили на корите на пластмасите им,направо се вижда кръстатото болтче тип гипсо-картон.За външния вид вече казах.Е как аджеба да ме грабне тая кола?
мдааа-ами карай си голфа-супер лукс и супер качество-а корозия ама абсолютно никаква!!!Никакви ремонти!!!3-ма ми викаха-2 год нииищо не съм барал-купи си голф.Вече 6-та година робувам на колата си и не мога да излезна извънградско заради уникалното управляние и скоростна кутия.Просто уникат-даже се чудя как не са изкупили всички VW и още се продават-толкова са добри.
До автора- тези колеги за мен не са обективни!!!!
- Bai Sando
Да и като вземе онда и забравя за сервизи...занааам,това е вълшебната кола дето гори 4-5 градско и не се чупи
И аз робувам на моя гоУф,не мога да му смогна на скъпи части...мамицата му,един ден като се разделим и аз ще си взема от тая чудната кола

И аз робувам на моя гоУф,не мога да му смогна на скъпи части...мамицата му,един ден като се разделим и аз ще си взема от тая чудната кола

- connor cane
- Автомобил:
- Двигател:
@ 3115 - ако си се набил на някой тотализиран гроб на "подпазарна" цена, кой ти е виноват?
С колата на старо, еле на 12-13++++ години гаранция няма де, но все пак може да се огледат някой неща при покупката, а не да скачаш на сляпо.
Твърде спартански са ми мондите от това поколение.
Вече следващите, дето мязат на космически кораб по-ми напомнят на кола.

С колата на старо, еле на 12-13++++ години гаранция няма де, но все пак може да се огледат някой неща при покупката, а не да скачаш на сляпо.
Твърде спартански са ми мондите от това поколение.
Вече следващите, дето мязат на космически кораб по-ми напомнят на кола.

-
- Автомобил: VW Golf 5
- Двигател: 1.9 TDI 2007
3115 написа:мдааа-ами карай си голфа-супер лукс и супер качество-а корозия ама абсолютно никаква!!!Никакви ремонти!!!3-ма ми викаха-2 год нииищо не съм барал-купи си голф.Вече 6-та година робувам на колата си и не мога да излезна извънградско заради уникалното управляние и скоростна кутия.Просто уникат-даже се чудя как не са изкупили всички VW и още се продават-толкова са добри.
Неразбирам защо ако колата ти прави проблеми 6 години, все още я караш. За пристрастност, колкото и да се опитва, почти никой неможе да бъде напълно безпристрастен, а и все пак всеки си има вкус, един копува VW, друг Honda, трети Renault. Всеки е намерил нещо положително в колата, която си е купил. А и винаги можеш да изтеглиш къса клечка от който и да е модел кола. Това неозначава, че модела като цяло е зле. Просто на някой марки и модели късите клечки са повече от други - това вече говори за кофти марки и модели.
Искрено пожелавам на автора да си купи не само хонда-ами каквато и да е друга кола различна от VW!!!
От сърце-животът е кратък прави си кефа с двигателите на хонда,бмв,а не с 1.8 75 кс или 2.0 150кс(все не вървяла-можела още)
От сърце-животът е кратък прави си кефа с двигателите на хонда,бмв,а не с 1.8 75 кс или 2.0 150кс(все не вървяла-можела още)
gugun4u написа:3115 написа:мдааа-ами карай си голфа-супер лукс и супер качество-а корозия ама абсолютно никаква!!!Никакви ремонти!!!3-ма ми викаха-2 год нииищо не съм барал-купи си голф.Вече 6-та година робувам на колата си и не мога да излезна извънградско заради уникалното управляние и скоростна кутия.Просто уникат-даже се чудя как не са изкупили всички VW и още се продават-толкова са добри.
Неразбирам защо ако колата ти прави проблеми 6 години, все още я караш. За пристрастност, колкото и да се опитва, почти никой неможе да бъде напълно безпристрастен, а и все пак всеки си има вкус, един копува VW, друг Honda, трети Renault. Всеки е намерил нещо положително в колата, която си е купил. А и винаги можеш да изтеглиш къса клечка от който и да е модел кола. Това неозначава, че модела като цяло е зле. Просто на някой марки и модели късите клечки са повече от други - това вече говори за кофти марки и модели.
Съгласен съм колега с теб!Но мисля че тук няма и един обективен отговор,именно защото 90% от колегите не са карали хонда!
Върни се в “Избор и покупка на автомобил”