Здравейте, някой чистил ли е с Torque или някое друго приложение за Андроид някое от следните:
- гаечния ключ за извършен сервиз (например ако си е сменял сам маслото) или
- светнала лампа на въздушната възглавница;
Аз поръчах от ebay този по-голямо по размери, но пък по евтин вариант на интерфейса / донгъла / адаптора:
http://www.totalcardiagnostics.com/images/elm327_bluetooth-1.jpgПробвах с безплатната Torq (free) - но ми изписа, че не са засечени грешки.
Свързването е успешно, и информация от ECU-то например за оборотите си я получавам на телефона - например с приложение: EcoShifter - значи проблема не е в хардуера на адаптера. Колата на която пробвахме е Поло 2008.
Ако знаете други приложения, които сте ползвали, моля да споделите! Питам, преди да изтегля няколко платени версии и да се окаже, че никоя от тях не може да изчисти напомнянето за сервиз или да изгаси лампата на възглавницата. (До момента съм изтеглил от маркета още: DashCommander , iOBD2 , iOBD2-VAG , VAG-COM Faultcodes , OBD2 Egnine Fault Codes , ObdElm327 , OBD Car Doctor , Carista - някое от тези заслужава ли се да се купи за въпросната цел?)
(Страничен Въпрос - ако колата е без борд компютър - мога ли да изкарам през OBDII информация за моментен или среден разход?)