vw пасат б-5.5 обучаване на дистанционното на ключа
-
- Автомобил: vw passat b5.5
- Двигател: AVF 2001
- Контакти:
vw пасат б-5.5 обучаване на дистанционното на ключа
VW Пасат б-5.5 обучаване на ключ как става? Смених батерията и сега не иска да заключва и отключва от дистанционното на ключа. Какво трябва да направя. Нямам ваг ком а без него ще стане ли? Или да ходя на някой майстор ключар?
Re: vw пасат б-5.5 обучаване на дистанционното на ключа
http://seat-bg.com/viewtopic.php?t=11150&sid=506548c97d3dbb66464d83d643a1eaca я виж това дали ще ти свърши работа
Колега, при смяна на батерия е напълно в реда на нещата колата и ключа да се "забравят". Просто заключи колата ръчно с ключа и докато ключа е в ключалката, натисни някой от бутоните за отключване/заключване!
-
- Контакти:
Отидох на ключар. За да се обучи ключа отново трябват 2 ключа. Аз бях само с тоя, друг нямам. Направих си още един ключ и посредством вак ком човека обучи нещата. Мисля че и по имобилайзера ровичка с ваг кома. След това сложи единия на таблото а другия в ключалката на вратата. И натисна ключа оригиналния. Не стана нищо. След това размени местата тоя оригиналния сложи на таблото а другия до него. Натисна пак и оригиналния светна няколко пъти. След това вече започна да работи нормално. Сега поне си имам 2 работещи ключа. Така няма да страдам някаде на път ако се самозаключи , че и този номер ми е правила. Иначе аз ровичках всякак и на контакт и във вратата нищо не стана. 1 час се мъчих с разни комбинации от форума но не стана. Трябват 2 ключа.
Колега, според мен нещо сте се попрестарали с този втори ключ, но както и да е - свършено е вече! Два ключа са необходими при първоначално обучаване, не за инициализиране, а при смяна на батерията ключът се нуждае точно от инициализиране...
-
- Контакти:
Преди да направим втория ключ доста се повъчихме да стане само с моя но нямаше ефект. Затова се принудих за втори ключ така и така нямах а е желателно да си имаш. Явно ключара не е толкоз в час щом е ставало и с един. Късмет.
- lz2aii
- Автомобил: VW Passat B 5.5
- Двигател: AVB 1.9 TDI 2002
Скоро и аз сменях батерията на ключа, но подобни проблеми не съм имал. Веднага си заработи, без да са нужни тези гимнастики с обучение или инициализиране.
-
- Контакти:
Аз направих една грешка. Трябваше да подместя колата и я палнах с разглобен ключ без батерия. Мислех че няма да запали но запали. След 30 мин като сложих батерията веча не роботеше дистанционното. Нещо се е бъгнало тогава.
Колега, батерията в ключа няма нищо общо с това, дали колата ще запали или не. Транспондерът (чипът) в ключа е енергонезависима памет и се захранва на принципа на електро-магнитната индукция - антената (гривната на контактния патрон) излъчва сигнал, който се приема от транспондера, малка бобинка вградена в него преобразува този сигнал в електрическо напрежение и оттам нататък транспондерът и имобилайзерът си "казват", каквото имат да си кажат един на друг. Батерията захранва само и единствено платката за дистанционно управление.
П. С. Следващият път, като извадиш батерията не ходи при същия ключар, че току-виж поискал и трети ключ да ти направи...
!
П. С. Следващият път, като извадиш батерията не ходи при същия ключар, че току-виж поискал и трети ключ да ти направи...

-
- Контакти:
Благодаря колега. Борбата е била за нов ключ явно. Всеки гледа да изкара на гърба на другия нещо в БГ. Затова сме и на това положение.
-
- Автомобил: VW Passat B5.5 1.9TDI
- Двигател: AVF - 2002
Колега аз скоро сменях батериите и на двата ключа на мойта кола тъй като мислех че ако ги сменя ще започне да лови от по далече но явно това са им възможностите. След смяната на батерията нищо не съм правил. Работят си без никакви допълнителни настройки.
-
- Контакти:
2012 като взех колата смених батерията и нямах проблеми. Сега като я сменях се наложи да запаля без батерия с разглобен ключ. И след като сложих батерията ключа не реагираше. Пробвах какво ли не. На контакт с натискане, там разни комбинации дето бях чел. С 2ри ключ стана за 15 секунди обучението. Може да има тънкост и ключаря да ме е метнал за да си направи оборот. Но аз така и така нямам друг ключ, сега ще ми е по спокойно защото и веднъж ми се самозаключи колата и там брах ядове.