Да толерираме ли неграмотността?
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
-
- Автомобил: VW Passat
- Двигател: AVF
Re: Да толерираме ли неграмотността?
В повечето какво
Аз поне си знам че съм проС

- icoico
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Днес, между другото, е празникът на Св.Св Кирил и Методий по стар стил.
Не бъркай двата щата. Има разлика между неграмотните и функционално неграмотните, каквито напоследък заливат форум/ите. А откакто учреждения от сорта на ЮЗУ и Варненския свободен бълват виШисти едно към гьотере...мани бегай...

Копирано от друг форум:
П.С. Гласувах за третата опция. ГоУфаджии сме все пак

Не бъркай двата щата. Има разлика между неграмотните и функционално неграмотните, каквито напоследък заливат форум/ите. А откакто учреждения от сорта на ЮЗУ и Варненския свободен бълват виШисти едно към гьотере...мани бегай...

Копирано от друг форум:
aivan6 написа:Здравейте! Искам да попитам да ли е нужно признаване на магистарска диплома за инжинер-химик от ХТМУ София? И да ли са достатачни само заверка от министерството, заверен превод с апостил на дипломата и приложението за започване на работа? Става въпрос за Бавария

П.С. Гласувах за третата опция. ГоУфаджии сме все пак

- doaiena
- Автомобил: Audi A3
- Двигател:
- Контакти:
Не бъркай двата щата. Има разлика между неграмотните и функционално неграмотните
Не ги бъркам, но все по често ги слагат на едно в кюпа и никой не ще да признае, че неграмотните от белия щат нарастват главоломно и се вписват все повече по знания и манталитет в черния щат!
Може ли да се приеме човек за неграмотен ако в бързината не спазва пунктуацията или пропусне някоя буква или да обърка клавиша и напише "И" вместо "О" понеже клавишите са един до друг, питам, защото има доста злобни хора във форума, които доста жестоко осъждат и такива грешки!
-
- Автомобил: Passat B5
- Двигател: AFN 1997
Ако на 200 думи са две грешки -да, ама тука някъде имаше един, който правеше по две грешки НА ДУМА!!! И се оправдаваше с това, че пишел на фонетика...
Е Айде сега на тоя ходи му обяснявай, че поне 80% от тук присъстващите пишем на фонетика, а като напишем нещо обикновено го преглеждаме и тогава го постваме 

- plamikcho
- Автомобил: VW Passat B6
- Двигател: BLS 2007
Не харесвам неграмотността. Все пак самата тя не ме дразни толкова. По-лошо, което виждам:
агресия и рязък тон, заяждане, липса на толерантност и разбиране
"присмяла се кука на криво дърво" - хора, коИто също имат пропуски, не пропускат да забележат, когато някой друг е допуснал (най-често) правописна грешка
"поглед от високо" - прекалено критичен тон от страна на някои от по-образованите потребители, който рядко има желания от тях ефект
Относно автоматичните методи за корекция - могат да помогнат до някаква степен, но за съжаление при липса на умения за правилно изразяване резултата е
Кое не ми допада: етикети "неграмотно", "някой е пропуснал първи клас", "купи си буквар", "помощ на неграмотни не оказвам" и т.н. Този стил на констатация едва ли е мотивиращ за повечето хора да си подобрят правописа.
По-добре: "Моля, пиши правилно", "Допускаш правописни, пунктуационни и т.н. грешки" + подчертаване на грешката и още по-добре правилното й (не е и-кратко, а е ударение
) изписване.
Накратко - повече толерантност, взаимопомощ и добро настроение

Относно автоматичните методи за корекция - могат да помогнат до някаква степен, но за съжаление при липса на умения за правилно изразяване резултата е

Кое не ми допада: етикети "неграмотно", "някой е пропуснал първи клас", "купи си буквар", "помощ на неграмотни не оказвам" и т.н. Този стил на констатация едва ли е мотивиращ за повечето хора да си подобрят правописа.
По-добре: "Моля, пиши правилно", "Допускаш правописни, пунктуационни и т.н. грешки" + подчертаване на грешката и още по-добре правилното й (не е и-кратко, а е ударение

- vucata
- Автомобил: Ford Mondeo MK2
- Двигател: 1.8TD 2000
- Контакти:
http://www.vwclub.bg/forum/viewtopic.php?f=52&t=418237
http://www.vwclub.bg/forum/viewtopic.php?f=53&t=418283
P/s
Гласувах с "Не съм съгласен с нито едно от двете" . Аз също не съм толкова грамотен, но гледам да се старая като пиша горе долу разбираемо за всички!
http://www.vwclub.bg/forum/viewtopic.php?f=53&t=418283
P/s
Гласувах с "Не съм съгласен с нито едно от двете" . Аз също не съм толкова грамотен, но гледам да се старая като пиша горе долу разбираемо за всички!
- anonym0us
- Автомобил:
- Двигател:
Колега, plamikcho евала ти правим баце! Единственото правилно мнение в тази тема!
Много добре написано, и казано! И аз съм на твоето мнение!
А доста неща които спомена в мнението си, доста напомнят на стила на писане от автора на темата!

Много добре написано, и казано! И аз съм на твоето мнение!
А доста неща които спомена в мнението си, доста напомнят на стила на писане от автора на темата!

И аз не пиша в неграмотно написани теми, както и не купувам от неграмотни потребители нищо.
А да сте се замисляли,че има хора които сега "откриват" компютъра и например бъркат копчетата на Ш и Щ и т.н.
-
- Автомобил: Passat B5
- Двигател: AFN 1997
А тия дето сега са го "открили" трябва ли да пишат "ШТ" вместо "Щ" навсякъде?! Все пак където е едното, там е и другото, независимо от страндарта на клавиатурата... Your argument is Invalid!!!
Аз още не знам цифрите 4 и 6 да са станали част от азбуката ни ама с това ниво на "култура" не бих се учудил ако е така и съм назад с модата...
. А технически погледнато и аз спадам към това цяло "поколение" (набор 92, 93, 94 и следващите, като с всяка следваща година нещата стават все по-зле, за съжаление)
Аз още не знам цифрите 4 и 6 да са станали част от азбуката ни ама с това ниво на "култура" не бих се учудил ако е така и съм назад с модата...

Ти пък нищо не каза ... набор 55-65 да не да знаят изобщо къде е Щ ? То на мен ми требваше време да свикна къде са В,Ч и Ж ,а все още се чуда къде е Ю !
- ivkata
- Автомобил:
- Двигател:
Не трябва да има никаква толерантност за неграмотността,нещата вече много ескалират!
Даже хора с висше образование допускат елементарни грешки.
Даже хора с висше образование допускат елементарни грешки.

- Pichaga
- Антиспамър №1
- Автомобил: Opel Zafira B
- Двигател: Z19DT
- Контакти:
не се толерира, видно е от правилата, както и от опитите ни да ги спазваме и налагаме
-
- Автомобил: Opel Vectra
- Двигател: 22ZE 2009
- Контакти:
plamikcho написа:Не харесвам неграмотността. Все пак самата тя не ме дразни толкова. По-лошо, което виждам:
агресия и рязък тон, заяждане, липса на толерантност и разбиране
"присмяла се кука на криво дърво" - хора, коИто също имат пропуски, не пропускат да забележат, когато някой друг е допуснал (най-често) правописна грешка
"поглед от високо" - прекалено критичен тон от страна на някои от по-образованите потребители, който рядко има желания от тях ефект
По-добре: "Моля, пиши правилно", "Допускаш правописни, пунктуационни и т.н. грешки" + подчертаване на грешката и още по-добре правилното й (не е и-кратко, а е ударение) изписване.
Не мога да го напиша по-добре - затова цитирам
- sportul
- Автомобил: Passat B5 Peugeot 407 RHR BVM6
- Двигател: RHR Delphi DCM
На @plamikcho искам да кажа едно нещо.
Висше образование - може да забравиш всичко веднага.
от 8ми до 12ти клас - помниш 10,15,20г.
от 1ви до 8ми клас ще помниш наученото цял живот.
На 45 годишен чичо да му казваш "Извинявай, ако обичаш ,прощавай ,удобно ли е да ти направя забележка...."
думата "Аз" нямаш извинение да я пишеш със "С".
Висше образование - може да забравиш всичко веднага.
от 8ми до 12ти клас - помниш 10,15,20г.
от 1ви до 8ми клас ще помниш наученото цял живот.
На 45 годишен чичо да му казваш "Извинявай, ако обичаш ,прощавай ,удобно ли е да ти направя забележка...."

Последна промяна от sportul на Нед 11 май 2014 21:31, променено общо 1 път.
Върни се в “ОФФ-Топик - други”