Здравейте, колеги! Много се извинявам, ако темата, която засягам, я има вече, но имам един проблем с Поло 6N2 1.4 ТДИ 2001.От 2 години го имам, лятото го карам с джанти 15" 6j ,гуми 195/50 ЕТ 35.При навиване на волана до 1 оборот, гумата започва да опира в подкалника, който вече съм сменил с нов (ляв и десен подкалник) и е прилегнал плътно, както си му е редът.Сменил съм тампон на носач, защото беше скъсан, 2-та шарнира, от дясно-вътрешен и външен накрайник, от ляво-само вътрешен. Моля да ми обясните коя е причината гумата да опира в подкалника,като изключите варианта "челен удар".
БЛАГОДАРЯ ПРЕДВАРИТЕЛНО
Поло 6N2 1.4 ТДИ 2001. Проблем с предно окачване
- moimoimoi
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Проблем с предно окачване
ет35 е стандартно за фолксваген
гледам в един сайт го дават да е с гуми 175/65/13 а твойте са с 9мм по високи което е минимално за да оказва влияние
остава височината на окачването ти, с ниски пружини ли си
я изправи волана все едно караш направо ,слез и погледни дали и двете гуми се намират на едно и също място в калника-дали не са напред или назад
аз след един удар в бордюр с предната гума и гумата ми се измести с 2 см назад към купето
гледам в един сайт го дават да е с гуми 175/65/13 а твойте са с 9мм по високи което е минимално за да оказва влияние
остава височината на окачването ти, с ниски пружини ли си
я изправи волана все едно караш направо ,слез и погледни дали и двете гуми се намират на едно и също място в калника-дали не са напред или назад
аз след един удар в бордюр с предната гума и гумата ми се измести с 2 см назад към купето
- Glove
- Автомобил: VW Golf MK2 GTI
- Двигател: AUM
Re: Проблем с предно окачване
Ако не се вижда нищо, или поне на тебе така ти се струва, закарай колата на реглаж на преден мост за да видят дали има нередности. Разказваш им какво става и така.
А може да качиш една две снимко на положението на гумите в изправена позиция на волана, за да се разбере каква е височината на колата.
А може да качиш една две снимко на положението на гумите в изправена позиция на волана, за да се разбере каква е височината на колата.
Re: Поло 6N2 1.4 ТДИ 2001. Проблем с предно окачване
Окачването е стоково и колата е доста висока,минала е през два реглажа и положението е същото.Погледната отстрани на мен ми изглежда,че гумата е доста назад и предната част на калника ,от към бронята е отворена повече, отколкото от към задната част.За момента нямам снимка,но ще ви изпратя.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Toва ме навежда на мисълта за разменени шарнири на носача. Имаше значение кой за къде е, но немога да сетя къде го четох. Аз съм с гуми 195/50/15 ЕТ25(ако прявилно си спомням) и мойте закачаха до скоро, но от неправилен реглаж, а съм и с доста ниско окачване. При теб къде точно протрива покалника, в задната страна от към купето, отпред от към бронята, отгоре изключвам възможността щом си със сток окачване.
Закача ми откъм купето.Възможно ли е, да са ми объркали шарнирите при смяната.
Сложи си оригиналният размер и ще спре да закача. Рзмерът трябва да е 195/45 R15
Ще взема две гуми 195/45/15 и ще пробвам.Благодаря ви за съдействието
- moimoimoi
- Автомобил:
- Двигател:
и двете гуми ли са така назад и близо до калника
това ми изглежда много близо
това ми изглежда много близо
- Glove
- Автомобил: VW Golf MK2 GTI
- Двигател: AUM
Младеж това не изглежда никак добре, много е назад това колело, ако и другото е така, трбва да търсиш какво е грешно. Дали не е удряна челно и да са се мъчили да я оправят, дали носачите и тампоните им не са наред. От шарнири няма да е това. Вдигай капака и започвай да оглеждаш роговете за съмнителни гънки, залегни под колата и търси намеса от бъншни елементи.

Гумата НЕ трябва да седи толкова близо до прага на колата.Проблема е в окачването!
- samo_pechka
- Автомобил: YAMAHA Drag star 1100+XJ 900 58L
- Двигател: V-twin 2002 + R4 1989
Нещо не е наред 

-
- Автомобил:
- Двигател:
Ako си ходил в сервиз и са ти казали че всичко е наред смени сервиза.
Сложи на 45.Зимните гуми са ми на 50 и на мен ми опира а с летните проблем няма
-
- Автомобил:
- Двигател:
Сигурен съм че не е от гумите, аз карам на 195/50/15 и не ми е опирало, има нещо изместено назад но незнам от къде е.
Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”