Голф или Сивик

Volkswagen или Audi, Golf или Passat, Bentley или Bugatti - това е мястото да питате, да споделите и да разберете
Потребителски аватар
vucata
Автомобил: Ford Mondeo MK2
Двигател: 1.8TD 2000
Контакти:

Re: Голф или Сивик

Мнениеот vucata » Съб 10 май 2014 16:10

Доста може да се спори за бензиновите двигатели на VW и Хонда....ама много

Потребителски аватар
7 speed DSG
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот 7 speed DSG » Съб 10 май 2014 17:00

Дано по-скоро авторът да си заприходи возило, че вместо "Power of Dreams", темата започва да се превръща в "The Power of Nightmares"

Потребителски аватар
hooligan_sk
Модератор
Модератор
Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
Двигател: EA113

Мнениеот hooligan_sk » Съб 10 май 2014 17:16

Темата е абсолютно несериозна, погледни заглавието, погледни първия пост. 5 неграмотно написани думи на кръст. Тук по-скоро спорим с дървените философи, за които допотопните спартански автомобили превъзхождат съвременните такива във всяко едно отношение :icon_lol

DundyTheCroc
Автомобил:
Двигател:
Местоположение: София Nissan Primera GT, Passat 5.5 TDI, Mondeo MK4

Мнениеот DundyTheCroc » Съб 10 май 2014 18:41

hooligan_sk написа:Темата е абсолютно несериозна... :icon_lol

Допотопните спартански автомобили имат няколко предимства, произтичащи точно от това, че са допотопни и спартански - опростена конструкция, малко електроника, лесна поддръжка и ниска цена на експлоатацията. За всеки влак си има пътници :wink

Потребителски аватар
hooligan_sk
Модератор
Модератор

Мнениеот hooligan_sk » Съб 10 май 2014 19:23

Ами да, за всеки влак си има пътници. Проблема явно идва от там, че не всеки си дава сметка за това :th_up

lion_heart002
Автомобил: Rio UB Corolla E110 GS450H
Двигател: D4FC 4ZZFE 2GR-FSE

Мнениеот lion_heart002 » Нед 11 май 2014 0:23

Нещо не схващам??? Голф 4 и сивик 6-а серия са допотопни а пасат 5.5 и голф 5 не са ??? Ама това насериозно ли го мислите или??? :screwy Защото то дали караш 11 годишен кош или 13 годишен такъв си е все същото откъдето и да го погледнеш с тази разлика,че единия се троши а другия не. И не знам къде намесихте ''допотопните'' автомобили,момчето пита за два конкретни автомобила. Чисто и просто и съвсем ясно! Ако може да пишат хора имали и двата автомобила(като мен примерно) така ще е най-добре,че опропастихте темата и изписахте един милион глупости. И понеже е фолксваген форум трябва ли да сме коне с капаци и да казваме на бялото черно не разбирам??? Ако питаше между голф и фиат уно,да го насочи човек към голфа,ама защо трябва да лъжем човека не разбирам??? :screwy И ако може един да се изкаже с някакво предимство на голф 4 пред хонда сивик 6-а серия,че дотук по надеждност,здравина,качество на изработка,пътно поведение,разход,пъргавина,лекота на управление,всичко е за хондата... Аз се сещам за едно предимство,предния капак на голфа има амортисиьорче докато на хондата няма и таблото с приборите е малко по-модерно при голфа,както и че голфа има стандартно извод 12 волта в багажника,уви-нещата свършват дотам!!!

Потребителски аватар
hvp800
Автомобил: VW Bora
Двигател: ASZ

Мнениеот hvp800 » Нед 11 май 2014 2:04

Ето и малко плюсове за голфа и от мен, 1- много по модерна визия и далеч по модерната кола откъм интериор 2-специално при дизела на двата модела разликата се измерва във светлинни години 3- спирачките ,,,,,,,,, тук сивика е на нивото на костенурката 4-много, ама много по-практичната кола от двете, и за багажника, и за позицията на седене, и за частите втора употреба който се намират навсякъде и т,н, и т,н, За минусите на голфа не говоря и не е защото съм от форума а защото 6-та генерация сивик не е никакво мерило точно за 4-ката, за голф 3-ДА но за голф 4 :no Хондата не е лоша кола и в това число и сивика но пред точно този голф резултата ,,,,,,, И за да няма сърдити обещавам лично да пусна тема Honda vs Dacia, те привържениците на румънското возило едва ли ще имат някакви претенций :beer

Потребителски аватар
samo_pechka
Автомобил: YAMAHA Drag star 1100+XJ 900 58L
Двигател: V-twin 2002 + R4 1989

Мнениеот samo_pechka » Нед 11 май 2014 9:18

Dagestan написа:Най-отгоре на страницата пише с ясни и големи букви VWclub.bg. За да сме тук, ние си знаем какви боклуци и дараци караме, моля Хондаджиите да пренесат възхваляванията си в техния си форум.
И 5-та и 6-та генерация Сивик са далеч назад от Голф 4 във всяко едно отношение. Дали един модел е сполучлив или не, не се съди по коли милионници, карани без елементарна поддръжка.

Много остро изказване колега :smile В друга тема съм го споменавал , но ще го кажа и тук : ако ми се наложи да си купя бензинов автомобил ще е Хонда , а ако държа и да е 4х4 - Субару с боксер мотор, ако държа да е дизел - ще е ВАГ с роторно ГНП (TDI) или Тойота със CR-дизел мотор . С ръка на сърцето го казвам , Хонда за мен е по-добрия производител на бензинови коли от ВАГ ( говорим за сходни години ), особ. за малките моторизации си личи остро, ест има негативи , скучна пластмаса и ретро излъчване в салона , еднообразни седалки и тапицерии, тънки тенекета , по-склонност към корозия и т.н. няма идеална кола .Ако не е едното ще е другото и т.н. . Това е разбира се за коли до 2005-6-та , след тези години нямам наблюдения и мнение .
А че темата е несериозна си личи от нач. мнение , както и ,че се търси избор м/у 1.4 на Хонда и ПД 131 Голф :screwy нерде едното , нерде другото ....

DundyTheCroc
Автомобил:
Двигател:
Местоположение: София Nissan Primera GT, Passat 5.5 TDI, Mondeo MK4

Мнениеот DundyTheCroc » Нед 11 май 2014 10:34

Колега lion_heart002, нещо не сме се разбрали, това за допотопните коли го използвах като цитат, но се опитвам да кажа нещо съвсем различно. Реално в повечето време карам 16 годишната Примера от подписа си, а Пасата когато бащата ми открадне моята заради люка. Идеята ми е, че и по-старите коли, стига да са в кондиция де, си имат не малко предимства пред новите. За да не съм офф ще напиша пак мнението си от първа страница - ако се търси бензин Хонда, ако ще е дизел Голф :th_up

Потребителски аватар
FreeSoul
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот FreeSoul » Нед 11 май 2014 10:35

Бях се отказал да пиша, но видях, че има и други колеги, които виждат настрани, а именно samo_pechka, съгласен съм изцяло с него и се оказва, че и на други колеги "логиката" им е объркана според "hooligan_sk"

С колегата hvp800 също съм отчасти съгласен, освен че 6-та нямат дизелов двигател, няма как да има сравнение, но като цяло е прав, че няма сравнение между двете коли.

Не съм съгласен и с части от lion_heart002, който защитава доста интериора на Сивика, където според мен няма място за сравнение. Голфа е доста по-приятен откъм материали и визия.

И като за финал ще кажа следното:
Сивика е по-евтин като покупка и като поддръжка, малък данък, нищожно обслужване на двигател и ходова част, газифициращ се идеално, пъргава градска кола и определено надеждна.
Голфа е по-горен клас, по-скъп данък, по-скъп като покупка, по-скъп като обслужване и поддръжка дори с втора ръка части на често срещаните проблеми - турбо, маховик,съединител, които не са по 30-40лв.

Още по-просто казано Сивика е кола за 3000лв - готова за каране, Голфа е поне 5000-5500 готов, в това влиза регистрация, обслужване, ГО и отстраняване на разни проблеми.

Разликата е ясна, пък всеки сам да преценява.
Пълно щастие няма
:lock

П.С - Абе, не че нещо, ама я вижте първата страница и мненията за и против Сивик/Голф :mhihi

Последна промяна от FreeSoul на Пон 12 май 2014 8:55, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
batkotivalio
Автомобил: VW Golf TDI
Двигател: AJM
Контакти:

Мнениеот batkotivalio » Нед 11 май 2014 11:08

Колега, направи си експеримент. Просто задай същия въпрос в хонда форума да видим там какви отзиви ще получиш.

Потребителски аватар
vucata
Автомобил: Ford Mondeo MK2
Двигател: 1.8TD 2000
Контакти:

Мнениеот vucata » Нед 11 май 2014 15:30

Интериора на Голфа е по-хубав само от гледна точка на гледане, но от към здравина не искам да коментирам.... Знаем всички за болежките на корите на вратите, разлепените тавани, тапицерията на корите....счупени дръжки където е модула за ел.стъклата и огледалата....все малки и досадни проблеми. Таблото примерно на Хонда с малка игра става чудесно...Корите също. На Голфа също, всеки знае как стои с Бора духалки, R32 панелче и така нататък...
Към автора.
Взимай Хонда :dummy

3115
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот 3115 » Пон 12 май 2014 7:54

lion_heart002 написа:Нещо не схващам??? Голф 4 и сивик 6-а серия са допотопни а пасат 5.5 и голф 5 не са ??? Ама това насериозно ли го мислите или??? :screwy Защото то дали караш 11 годишен кош или 13 годишен такъв си е все същото откъдето и да го погледнеш с тази разлика,че единия се троши а другия не. И не знам къде намесихте ''допотопните'' автомобили,момчето пита за два конкретни автомобила. Чисто и просто и съвсем ясно! Ако може да пишат хора имали и двата автомобила(като мен примерно) така ще е най-добре,че опропастихте темата и изписахте един милион глупости. И понеже е фолксваген форум трябва ли да сме коне с капаци и да казваме на бялото черно не разбирам??? Ако питаше между голф и фиат уно,да го насочи човек към голфа,ама защо трябва да лъжем човека не разбирам??? :screwy И ако може един да се изкаже с някакво предимство на голф 4 пред хонда сивик 6-а серия,че дотук по надеждност,здравина,качество на изработка,пътно поведение,разход,пъргавина,лекота на управление,всичко е за хондата... Аз се сещам за едно предимство,предния капак на голфа има амортисиьорче докато на хондата няма и таблото с приборите е малко по-модерно при голфа,както и че голфа има стандартно извод 12 волта в багажника,уви-нещата свършват дотам!!!

Един от малкото обективни отговори :drunk

Потребителски аватар
hooligan_sk
Модератор
Модератор

Мнениеот hooligan_sk » Пон 12 май 2014 8:41

Невероятни неща могат да се научат от лъвското сърце. 6та генерация се кара по-леко и по-комфортна от голф 4... който използва техника разработена изцяло от Ауди, с избирачите на скоростите от Ауди, с поцинкованото купе от Ауди... Адски обективно, признавам. :th_up

Мисля да прекратя четенето на тази тема:

Изображение

3115
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот 3115 » Пон 12 май 2014 9:30

Колегата си мисли че заводите на хонда са от Каменната Ера-без технологии.Жалко за него.Аз лично не бих си купил никога повече VAG+шкода,сеат и тем подобни.Достатъчно мъки брах последните 6 години-вместо да си пътувам с кеф и усмивка на лицето!

Върни се в “Избор и покупка на автомобил”