Ниски стойности на MAF сензора - решено
- juli76
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Ниски стойности на MAF сензора - решено
Имам проблеми с дебитомера показва ниски стойности на диагностиката. На моменти автомобила върви доста добре има тяга и при ускорение леко припушва черно. Но в други моменти изведнъж имам спад в мощността и от там липса на каквато и да е динамика все едно нямам турбо. Възможно ли е всичко това да се дължи на дебитомера при положение че помпата и турбината са добре разните там вакуми и клапанчета си бачкат ?
-
- Автомобил: VW passat+BMW X3+Honda St1300
- Двигател: avf+m47
Re: Ниски стойности на MAF сензора
Щом ти дaвa ниски стойности,е нормaлно колaтa дa не върви..проблемa сигурно е в него!Един лог фaйл ще помогне много в случaя 

- samo_pechka
- Автомобил: YAMAHA Drag star 1100+XJ 900 58L
- Двигател: V-twin 2002 + R4 1989
Как я засякохте ,че има ниски стойности на дебитомера? В смисъл на място , на ниски , в движение с пълна газ и т.н.
- juli76
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Правих диагностика и момчето каза че всичко е ок с изключение на дебитомера. Показвал ниски стойности. Попитах го възможно ли е това да влияе на мощността и вървенето той каза че по скоро разхода щял да се увеличи малко. На моменти буса върви много но след това изведнъж мощността пада и на баирите е мъка. Забелязвам че при изкачвания и при пълна газ в равното по някога като че ли придърпва плавно все едно не му стига нафта. С горивопроводите уж всичко е наред филтъра съм го сменял преди 15хил.км.
-
- Автомобил: VW passat+BMW X3+Honda St1300
- Двигател: avf+m47
Колко ниски стойности??Може да окаже влияние над вървежа и то доста
Дръпни му кабелите и виж дали като го караш има промяна 

- juli76
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Малко под минималната допустима стойност. Беше преди доста време диагностиката върти ми се нещо от сорта на 750 единици при минимум 850. Преди време го пръсках с един спрей файда никаква. Ще издърпам кабела и ще видя дали ще има промяна това до сега не съм го правил. В крайна сметка поръчах дебитомер ще е при мен до 10 дни. Някакво мнение за китайските дебитомери ? 

- ka4o_pi4a
- Автомобил: Seat Leon
- Двигател: ASV 2002
При 750 единици едва ли проблема е там. Поне както го описваш ми се струва, че е нещо друго... То ниски стойности ще дава и ако турбото не надува както трябва. Моя така даваше около 750 - олекнах с 200 лв. и нямаше разлика във вървежа, а стойностите вече не падаха под 850 единици. На мен ми изглежда като спукан маркуч... има ли странно фучене при ускорене на свален прозорец ?
- juli76
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Маркучи вакуми всичко е наред. Турбото е ок. Пак подчертавам на моменти буса върви много добре. Забелязвам че по някога като разскача акумулатора уж да чисти грешките вървенето се оправя така кара известно време и после изведнъж пак омалява. Дебитомер поръчах в Китай 50 лв. с доставката.
Тук същите вървят по 180 лв. ще рискувам не ми се дават 300 лв. за "pierburg"

Последна промяна от juli76 на Пон 12 май 2014 9:48, променено общо 1 път.
- juli76
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Re: Ниски стойности на MAF сензора - проблема решен !
Проблема е решен оказа се наистина дебитомера. Явно и китайските вършат работа ще видим до кога. Но не ми пука особено в предвид смешната цена на която го купих.
http://www.aliexpress.com/item/UPARTS-Brand-New-OEM-Quality-Mass-Air-Flow-Meter-MAF-Sensor-For-Audi-A3-A4-A6/1647958119.html Доволен съм все едно карам нов бус. Динамиката се подобри чувствително почнах отново да чувам турбото ще видим как ще е с разхода предполагам ще се подобри малко.