конкретен въпрос за HTC Desire 500 dual sim

Компютри и интернет, аудио и видео, GSM, електроуреди и всяка друга техника, различна от автомобилната, обзавеждане
Потребителски аватар
joro_kem
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Octavia I Tour Octavia III FL
Двигател: AXR DFFA

конкретен въпрос за HTC Desire 500 dual sim

Мнениеот joro_kem » Нед 11 май 2014 19:02

здравейте, колеги! предстои ми преподписване на договор с мобилен оператор и имам бюджет за усвояване. спрял съм се на HTC Desire 500 dual sim или Samsung Galaxy Core Duos, като предпочитам първия (втория ще взема, само ако първия не поддържа двете карти едновременно). задължително условие е да е двусимов и когато някой ме търси по едната карта, докато говоря по другата, търсещият да чуе сигнал заето, а аз да получа "почукване", че някой ме търси на другата карта. нямам обаче достоверна информация дали това е възможно с HTC-то. днес го ровичках в технополис, но поради това, че е с микро-сим, нямаше как да проверя какви са опциите за свързаността на двете карти. в страницата на производителя инфото е "завоалирано", в нета има различни мнения по въпроса. в тази тема http://www.vwclub.bg/forum/viewtopic.php?f=67&t=2763&hilit=desire+500 питах преди време, но никой не писа нищо конкретно, а там са писали няколко колеги с такъв апарат. молбата ми е някой с такъв апарат да провери и да пише. наясно съм, че апарат е с един радио-модул, интересува ме дали прехвърля повикванията на другата карта в момент на разговор по първата. решението трябва да взема до утре сутрин, та ви благодаря предварително, ако драснете конкретно инфо тази вечер. :beer

Потребителски аватар
Pichaga
Антиспамър №1
Антиспамър №1
Автомобил: Opel Zafira B
Двигател: Z19DT
Контакти:

Re: конкретен въпрос за HTC Desire 500 dual sim

Мнениеот Pichaga » Нед 11 май 2014 20:18

http://www.androidbg.com/forum/forum182-htc-desire-500.html

е тука пита ли, чете ли?
иначе Лило е фен на хтц дано се включи

Потребителски аватар
vwfena
Автомобил: VW passat
Двигател: PB 1991
Контакти:

Мнениеот vwfena » Нед 11 май 2014 20:18

Здравей, имам Desire 500 dual sim преди малко го разгледах. Могат да се пренасочат картите една към друга. Настроих го, тествах го и работи без никакъв проблем.

Потребителски аватар
joro_kem
VW експерт
VW експерт

Мнениеот joro_kem » Нед 11 май 2014 21:14

Пи,писах и там,ама са бързи като в опел форума :) фауве фен,благодаря ти за инфото,дължа ти бира :)

Потребителски аватар
Winner25
Автомобил: VW Passat B4 B6
Двигател: ABS BKC

Мнениеот Winner25 » Нед 11 май 2014 21:41

vwfena написа:Здравей, имам Desire 500 dual sim преди малко го разгледах. Могат да се пренасочат картите една към друга. Настроих го, тествах го и работи без никакъв проблем.

Какво имаш в предвид да се пренасочат? С пренасочване мисля че може да стане при всеки модел с две сим карти, но тогава този който те търси ще чуе сигнал "свободно" а картата която използваш ще получи обаждане от другата :rolleyes

Потребителски аватар
vwfena
Автомобил: VW passat
Двигател: PB 1991
Контакти:

Мнениеот vwfena » Пон 12 май 2014 9:23

То точно за това пита колегата. Когато говори по едната другата да не дава, че е изключена и ако някой го набере на другата да го извести и ако му е важен разговора да вдигне, което го таксува съответно.

Потребителски аватар
joro_kem
VW експерт
VW експерт

Мнениеот joro_kem » Пон 12 май 2014 21:09

след още консултации днес, нещата отиват към самсунга - там поне е ясно как точно работи двусимовата функция.

Потребителски аватар
ping23
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ping23 » Пон 12 май 2014 21:39

А как работи точно че и мен ме вълнува този въпрос.Писна ми да говоря по телефона и след това получава 4 смс че са ме търсили на др карта и ми се налага да обяснявам на хорицата че не ми е бил изключен телефона а е с две сим карти.
Иначе самсунга е за предпочитане.

Потребителски аватар
joro_kem
VW експерт
VW експерт

Мнениеот joro_kem » Вто 13 май 2014 7:13

dual sim always on е при самсунг решението - докато говориш, чуваш, че те търсят по другата карта, а отсрещния чува заето или запис от оператора, че абонатът разговаря. оттам имаш няколко опции - задържане на първия разговор, поемане на втория, конференция (всички тези опции стават с пренасочване между двете карти и се заплащат според тарифните планове). ако продължиш разговора, без да правиш нищо от гореизброеното, пропуснатото повикване се появява в регистъра на апарата и можеш да го избереш от която карта искаш.

myrshavija
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот myrshavija » Вто 13 май 2014 8:56

По какво се различава "dual sim always on" от стандартното пренасочване на разговори от оператора?

Потребителски аватар
joro_kem
VW експерт
VW експерт

Мнениеот joro_kem » Вто 13 май 2014 20:48

По това,че няма нужда някоя карта да е извън обхват,за да бъде пренасочена

myrshavija
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот myrshavija » Вто 13 май 2014 21:24

Наречи ме тъп, ама пак не разбрах.

Днес си рових в телефона по този повод - с две карти е(минутка за реклама: http://www.citytel.bg/motorola-moto-g-16gb-dual-sim ). Намерих настройка за пренасочване, когато е офлайн и другата карта се използва активно. Цитирам:
Forward when unreachable
Forwarding to +3598......(номерът може да се напише ръчно)
(When other SIM is actively being used)

Според мен, пренасоването няма как да е фумкция на телефона, а само на оператора. Защото, когато използваш Карта1, Карта2 е офлайн и телефонът няма как да разбере, че има входящо повикване към Карта2. Вероятно различните настройки в телефоните са просто различни "дрехи" на едни и същи функционалности поддържани от оператора и СИМ-картата.

bobidi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bobidi » Сря 14 май 2014 8:15

Какво толкова спорите бре хора. Има телефони с два GSM модула при което двете карти работят независимо( не трябва пренасочване). Вторият вариант е двете карти ползват един и същ модул, тогава трябва пренасочване от едната карта към другата за да разбереш че те търсят. Колегата иска телефон с два модула за да не ползва пренасочване. Пренасочването естествено е функция на оператора, която се настройва през телефона.

Защото, когато използваш Карта1, Карта2 е офлайн и телефонът няма как да разбере, че има входящо повикване към Карта2

Не е нужно телефона да разбира нищо, когато получиш обаждане на 2, оператора вижда че 2 го няма(изключен,извън обхват) и пренасочва обждането към 1.

myrshavija
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот myrshavija » Сря 14 май 2014 8:20

Аз ли лошо обяснявам или ти не можеш да четеш ... :banghead
Написал съм същото, което и ти - пренасочването е функция на оператора, а не на апарата, както се намеква по-нагоре в темата - съответно няма никакво значение какъв точно телефон с две карти и един радио модул ще купиш, поне поред мен.
Ако греша, се наявам някой да ме поправи!

bobidi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bobidi » Сря 14 май 2014 8:46

Кое точно те наведе на мисълта че не съм прочел какво казваш :banghead . Това че пренасочването е функция на оператора го знае всяко дете, както и криене на номер, изчакващо повикване и т.н.

съответно няма никакво значение какъв точно телефон с две карти и един радио модул ще купиш

Това пък никъде не видях да го казваш до сега.
Гледам спорът ти е хоби, ама не мисля да се хабя с хора дето "Днес си рових в телефона по този повод" сега откриват топлата вода. Остани си със здраве и порови още малко в телефона може и други интересни функции да намериш, дали на телефона или оператора няма значение.

Върни се в “ОФФ-Топик - електроника, техника, обзавеждане”