конкретен въпрос за HTC Desire 500 dual sim
- joro_kem
- VW експерт
- Автомобил: Octavia I Tour Octavia III FL
- Двигател: AXR DFFA
конкретен въпрос за HTC Desire 500 dual sim
здравейте, колеги! предстои ми преподписване на договор с мобилен оператор и имам бюджет за усвояване. спрял съм се на HTC Desire 500 dual sim или Samsung Galaxy Core Duos, като предпочитам първия (втория ще взема, само ако първия не поддържа двете карти едновременно). задължително условие е да е двусимов и когато някой ме търси по едната карта, докато говоря по другата, търсещият да чуе сигнал заето, а аз да получа "почукване", че някой ме търси на другата карта. нямам обаче достоверна информация дали това е възможно с HTC-то. днес го ровичках в технополис, но поради това, че е с микро-сим, нямаше как да проверя какви са опциите за свързаността на двете карти. в страницата на производителя инфото е "завоалирано", в нета има различни мнения по въпроса. в тази тема http://www.vwclub.bg/forum/viewtopic.php?f=67&t=2763&hilit=desire+500 питах преди време, но никой не писа нищо конкретно, а там са писали няколко колеги с такъв апарат. молбата ми е някой с такъв апарат да провери и да пише. наясно съм, че апарат е с един радио-модул, интересува ме дали прехвърля повикванията на другата карта в момент на разговор по първата. решението трябва да взема до утре сутрин, та ви благодаря предварително, ако драснете конкретно инфо тази вечер. 

- Pichaga
- Антиспамър №1
- Автомобил: Opel Zafira B
- Двигател: Z19DT
- Контакти:
Re: конкретен въпрос за HTC Desire 500 dual sim
http://www.androidbg.com/forum/forum182-htc-desire-500.html
е тука пита ли, чете ли?
иначе Лило е фен на хтц дано се включи
е тука пита ли, чете ли?
иначе Лило е фен на хтц дано се включи
- vwfena
- Автомобил: VW passat
- Двигател: PB 1991
- Контакти:
Здравей, имам Desire 500 dual sim преди малко го разгледах. Могат да се пренасочат картите една към друга. Настроих го, тествах го и работи без никакъв проблем.
- joro_kem
- VW експерт
Пи,писах и там,ама са бързи като в опел форума :) фауве фен,благодаря ти за инфото,дължа ти бира :)
- Winner25
- Автомобил: VW Passat B4 B6
- Двигател: ABS BKC
vwfena написа:Здравей, имам Desire 500 dual sim преди малко го разгледах. Могат да се пренасочат картите една към друга. Настроих го, тествах го и работи без никакъв проблем.
Какво имаш в предвид да се пренасочат? С пренасочване мисля че може да стане при всеки модел с две сим карти, но тогава този който те търси ще чуе сигнал "свободно" а картата която използваш ще получи обаждане от другата

- vwfena
- Автомобил: VW passat
- Двигател: PB 1991
- Контакти:
То точно за това пита колегата. Когато говори по едната другата да не дава, че е изключена и ако някой го набере на другата да го извести и ако му е важен разговора да вдигне, което го таксува съответно.
- joro_kem
- VW експерт
след още консултации днес, нещата отиват към самсунга - там поне е ясно как точно работи двусимовата функция.
А как работи точно че и мен ме вълнува този въпрос.Писна ми да говоря по телефона и след това получава 4 смс че са ме търсили на др карта и ми се налага да обяснявам на хорицата че не ми е бил изключен телефона а е с две сим карти.
Иначе самсунга е за предпочитане.
Иначе самсунга е за предпочитане.
- joro_kem
- VW експерт
dual sim always on е при самсунг решението - докато говориш, чуваш, че те търсят по другата карта, а отсрещния чува заето или запис от оператора, че абонатът разговаря. оттам имаш няколко опции - задържане на първия разговор, поемане на втория, конференция (всички тези опции стават с пренасочване между двете карти и се заплащат според тарифните планове). ако продължиш разговора, без да правиш нищо от гореизброеното, пропуснатото повикване се появява в регистъра на апарата и можеш да го избереш от която карта искаш.
-
- Автомобил:
- Двигател:
По какво се различава "dual sim always on" от стандартното пренасочване на разговори от оператора?
- joro_kem
- VW експерт
По това,че няма нужда някоя карта да е извън обхват,за да бъде пренасочена
-
- Автомобил:
- Двигател:
Наречи ме тъп, ама пак не разбрах.
Днес си рових в телефона по този повод - с две карти е(минутка за реклама: http://www.citytel.bg/motorola-moto-g-16gb-dual-sim ). Намерих настройка за пренасочване, когато е офлайн и другата карта се използва активно. Цитирам:
Forward when unreachable
Forwarding to +3598......(номерът може да се напише ръчно)
(When other SIM is actively being used)
Според мен, пренасоването няма как да е фумкция на телефона, а само на оператора. Защото, когато използваш Карта1, Карта2 е офлайн и телефонът няма как да разбере, че има входящо повикване към Карта2. Вероятно различните настройки в телефоните са просто различни "дрехи" на едни и същи функционалности поддържани от оператора и СИМ-картата.
Днес си рових в телефона по този повод - с две карти е(минутка за реклама: http://www.citytel.bg/motorola-moto-g-16gb-dual-sim ). Намерих настройка за пренасочване, когато е офлайн и другата карта се използва активно. Цитирам:
Forward when unreachable
Forwarding to +3598......(номерът може да се напише ръчно)
(When other SIM is actively being used)
Според мен, пренасоването няма как да е фумкция на телефона, а само на оператора. Защото, когато използваш Карта1, Карта2 е офлайн и телефонът няма как да разбере, че има входящо повикване към Карта2. Вероятно различните настройки в телефоните са просто различни "дрехи" на едни и същи функционалности поддържани от оператора и СИМ-картата.
Какво толкова спорите бре хора. Има телефони с два GSM модула при което двете карти работят независимо( не трябва пренасочване). Вторият вариант е двете карти ползват един и същ модул, тогава трябва пренасочване от едната карта към другата за да разбереш че те търсят. Колегата иска телефон с два модула за да не ползва пренасочване. Пренасочването естествено е функция на оператора, която се настройва през телефона.
Не е нужно телефона да разбира нищо, когато получиш обаждане на 2, оператора вижда че 2 го няма(изключен,извън обхват) и пренасочва обждането към 1.
Защото, когато използваш Карта1, Карта2 е офлайн и телефонът няма как да разбере, че има входящо повикване към Карта2
Не е нужно телефона да разбира нищо, когато получиш обаждане на 2, оператора вижда че 2 го няма(изключен,извън обхват) и пренасочва обждането към 1.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Аз ли лошо обяснявам или ти не можеш да четеш ... 
Написал съм същото, което и ти - пренасочването е функция на оператора, а не на апарата, както се намеква по-нагоре в темата - съответно няма никакво значение какъв точно телефон с две карти и един радио модул ще купиш, поне поред мен.
Ако греша, се наявам някой да ме поправи!

Написал съм същото, което и ти - пренасочването е функция на оператора, а не на апарата, както се намеква по-нагоре в темата - съответно няма никакво значение какъв точно телефон с две карти и един радио модул ще купиш, поне поред мен.
Ако греша, се наявам някой да ме поправи!
Кое точно те наведе на мисълта че не съм прочел какво казваш
. Това че пренасочването е функция на оператора го знае всяко дете, както и криене на номер, изчакващо повикване и т.н.
Това пък никъде не видях да го казваш до сега.
Гледам спорът ти е хоби, ама не мисля да се хабя с хора дето "Днес си рових в телефона по този повод" сега откриват топлата вода. Остани си със здраве и порови още малко в телефона може и други интересни функции да намериш, дали на телефона или оператора няма значение.

съответно няма никакво значение какъв точно телефон с две карти и един радио модул ще купиш
Това пък никъде не видях да го казваш до сега.
Гледам спорът ти е хоби, ама не мисля да се хабя с хора дето "Днес си рових в телефона по този повод" сега откриват топлата вода. Остани си със здраве и порови още малко в телефона може и други интересни функции да намериш, дали на телефона или оператора няма значение.
Върни се в “ОФФ-Топик - електроника, техника, обзавеждане”