Здравейте,
от около месец - два ми се появи много неприятен проблем с колата - сутрин докато е студена придърпва ужасно. След като температурата стигне около 70 градуса се оправя и няма грижи. Преди седмица обаче на магистралата ми го направи след като вече беше загряла ( но температурата пак беше под 70 - може би от скороста се охлажда двигателя).
Моля ако може да ме насочите какво може да е ?

Проблем с Голф 3 - придърпване
-
- Автомобил:
- Двигател:
-
- Автомобил:
- Двигател:
-
- Автомобил:
- Двигател:
Имам същия двигател и .. същия проблем - на 80-90 градуса като настъпя газта рязко до дупка почва да вибрира все едно свършва горивото и не набира мощност. 10-15 секунди не отпускам газта и тогава почва да се усещта че набирам скорост. С енда дума - нямам ряз. На студен двигател май е нормално
. Проблема го имам го на газ и на бензин, но на газ се усеща повече. В събота сменях термостата, щото ми загряваше в градското каране - температурата заспа на 90 но проблема остана.
п.с Термостата го сменях в сервиз - 20 лева труд и 16лв мат'рял

п.с Термостата го сменях в сервиз - 20 лева труд и 16лв мат'рял

- joker
- Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
- Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF
Re: Проблем с Голф 3 - придърпване
ubersoldat написа:Здравейте,
от около месец - два ми се появи много неприятен проблем с колата - сутрин докато е студена придърпва ужасно. След като температурата стигне около 70 градуса се оправя и няма грижи. Преди седмица обаче на магистралата ми го направи след като вече беше загряла ( но температурата пак беше под 70 - може би от скороста се охлажда двигателя).
Моля ако може да ме насочите какво може да е ?
Провери си внимателно снопа кабели който върви край капака на клапаните и отива към инжекциона!!!ТЕ НАГАРЯТ ЧЕСТО И ТОГАВА КАБЕЛЪТ ЗА УПРАВЛЕНИЕ НА ДРОСЕЛА ДАВА НА МАСА-ПОЛУЧАВА СЕ СТРАХОТНО ПРИДРЪПВАНЕ ЗАЩОТО ДРОСЕЛА ПОЧВА ДА ИГРАЕ НЕЗАВИСИМО КОЛКО НАТИСКАШ ПЕДАЛА НА ГАЗТА!!!ИМАХ ТОЗИ ПРОБЛЕМ И 2 МЕСЕЦА СИ СКЪСАХ НЕРВИТЕ ДОКАТО ОТКРИЯ ЧЕ ИМАМ ОГОЛЕНО КАБЕЛЧЕ!
- K22
- Автомобил: НИСАН Х ТРЕЙЛ
- Двигател: 2200 Д 2005
lemonj написа:Имам същия двигател и .. същия проблем - на 80-90 градуса като настъпя газта рязко до дупка почва да вибрира все едно свършва горивото и не набира мощност. 10-15 секунди не отпускам газта и тогава почва да се усещта че набирам скорост. С енда дума - нямам ряз. На студен двигател май е нормално. Проблема го имам го на газ и на бензин, но на газ се усеща повече. В събота сменях термостата, щото ми загряваше в градското каране - температурата заспа на 90 но проблема остана.
Този проблем с липсата на мощност при натиснат педал до дупка на газ го дискутирахме през лятото.
Вече имам логично обяснение! Обикновенно газаджиите за да направят по-икономичен двигателя скопяват АГУ-то.Те затварят голямата врътка на маркучите и когато си натиснал педала до долу количеството газ е недостатъчно, за това като отпуснеш малко педала колата дръпва.Ако всичко друго ти е наред, като развиеш врътката този проблем ще изчезне , ама ще ти се вдигни разхода

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”