голф 3 1.6 моно ABU проблем при включване на задна

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
my heart iS iCe
Автомобил:
Двигател:

Re: голф 3 1.6 моно ABU проблем при включване на задна

Мнениеот my heart iS iCe » Вто 30 юли 2013 17:12

pecata12310 написа: Оказа се тампона между лоста от скоростната кутия и хамута на щангата от лоста в купето - скъсан едностранно и по тази причина не може да се намести в съответната вилка.

Колега, може ли снимка на въпросния тампон и къде се намира, защото вчера гледах струвах и не загрях къде е :banghead :gruebel

Потребителски аватар
pecata12310
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот pecata12310 » Вто 30 юли 2013 17:19

Поместих схемата преди малко. Като застанеш отпред и погледнеш към жилото на съединителя се вижда отляво. При мен е така. Тампона комплект с привода нов изглежда така:

Изображение

Следващата снимка е на привода(щангата) след като гумения тампон се е разкъсал и паднал:

Изображение

На долната снимка е показано временно решение, което е изпълнено от три броя пластмасови тръби с различни диаметри напъхани една в друга. Първата е с вътрешен диаметър ф12mm, а последната външния диаметър е ф32mm. Всичките са с дължина 23mm. Това временно решение е използвано за придвижване на колата на собствен ход до сервиза. Според монтьорите може да изкара и повече километри.

Изображение

Потребителски аватар
my heart iS iCe
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот my heart iS iCe » Сря 31 юли 2013 19:18

Ходих днес на майсор, и го накарах да погледне лостовата система, и тампона си е цял, не е напукан (скъсан) и според майстора, проблема не е в лостовата система! Или е в съединителя, или не съм вкарвал правилно скоростите а именно задна, а понекога и 1-ва и 2-ра не влизат! Не знам какво да правя :banghead
Не го прави всеки път, но когато го прави със сила трябва да вкарвам предавките :neutral

Потребителски аватар
pecata12310
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот pecata12310 » Вто 06 авг 2013 12:18

В инструкцията за експлоатация при смяна на лоста предупреждава да се бележи позицията му преди да се разглоби. Идеята е да се запази центровката. При нарушаването се губят скорости или както е при теб трудно включване. Майстора да огледа внимателно и да направи прецентровка. Същия проблем имах, когато се разкапа нацяло. Трудно намирах задна, 1 и 2 скорост затова се наложи да експериментирам с по метода на трите тръби. Нямах проблеми с включването на 3, 4 и 5 скорости. Даже ги използвах за ориентиране на лоста преди да включа на 1, 2 или задна.

Потребителски аватар
GL 1.6
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот GL 1.6 » Нед 22 дек 2013 11:46

Колеги много се извинявам,но не намирам нищо за моя проблем.Та ще се съм ви благодарен ако ми кажете какво да правя.Щом премина на задна предавка колата Гошето тръгва на пред!

Потребителски аватар
vaiper 1
Неграмотен
Автомобил: Pasat
Двигател:

Мнениеот vaiper 1 » Нед 22 дек 2013 16:25

Тия тампони добре но има избирач скоростната кутия хм там може да е проблема а е скъпоооооооооо :biggrin

batmusorat
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот batmusorat » Вто 24 дек 2013 8:58

и при мен е така,имам затруднения и с 5та предавка.момчето което ми я продаде каза,че е сменял при един майстор някаква пластмаса на скоростите.Забелязвам,че имам голям луфт на ск.лост в неутрална позиция не само странично,ани напред и назад също.Мисълта ми досега беше,понеже и работя шофъор,че просто така са им скоростите на тези коли.Инъче и аз изпадам в комични ситуаций случва се като чакам на сфетофара и светне зелено вместо 1-ва ми влиза задна и хуубаво че потеглям плавно и се усещам.Досега си мислех че просто на голф 3 са така и трябва да ги вкарваш в точните обороти тия скорости,но на 5та и в точните обороти пак отива на 3та.Получава се от 2-3 опит и то с мазното загребване на дясно и леко вдолу преди да влезе на 5та.Понеже познавам ония "кавали" от сервиза където е правена ме съмнява че са се окензали както винаги.Мисълта ми е трябва ли да има такива луфтове при скоростният лост,и как да оправя проблема с 5тата предавка?А инъче според мен тва за първа и задна си е въпрос на тренинг донякъде;)Просто като искам първа вкарвам я право напред без да отклонявам вляво лоста и милиметър,инъче задна влиза и то без натискане надолу :)

Потребителски аватар
karam golf 3
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот karam golf 3 » Чет 13 фев 2014 17:11

моят беше така с маркуч и ме изкара година и половина и сега го направих както трябва ;)

Потребителски аватар
pecata12310
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот pecata12310 » Вто 13 май 2014 13:04

Трябва да се центрова щангата на скоростният лост към палеца на скоростната кутия, но преди това да се провери дали не е развалена резбата на фиксиращия болт.

Потребителски аватар
pecata12310
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот pecata12310 » Вто 13 май 2014 13:06

batmusorat написа:и при мен е така,имам затруднения и с 5та предавка.момчето което ми я продаде каза,че е сменял при един майстор някаква пластмаса на скоростите.Забелязвам,че имам голям луфт на ск.лост в неутрална позиция не само странично,ани напред и назад също.Мисълта ми досега беше,понеже и работя шофъор,че просто така са им скоростите на тези коли.Инъче и аз изпадам в комични ситуаций случва се като чакам на сфетофара и светне зелено вместо 1-ва ми влиза задна и хуубаво че потеглям плавно и се усещам.Досега си мислех че просто на голф 3 са така и трябва да ги вкарваш в точните обороти тия скорости,но на 5та и в точните обороти пак отива на 3та.Получава се от 2-3 опит и то с мазното загребване на дясно и леко вдолу преди да влезе на 5та.Понеже познавам ония "кавали" от сервиза където е правена ме съмнява че са се окензали както винаги.Мисълта ми е трябва ли да има такива луфтове при скоростният лост,и как да оправя проблема с 5тата предавка?А инъче според мен тва за първа и задна си е въпрос на тренинг донякъде;)Просто като искам първа вкарвам я право напред без да отклонявам вляво лоста и милиметър,инъче задна влиза и то без натискане надолу :)

Не трябва да има луфт - износен е тампона на палеца виж по-горния пост. Трябва да се центрова щангата на скоростният лост към палеца на скоростната кутия, но преди това да се провери дали не е развалена резбата на фиксиращия болт поз. 7 от схемата в предишен пост.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”