Здравейте колеги! Пиша за пръв път, така, че може да не спазя правилният ред на писане.
Имам Венто 2.0, 115 к.с., 1993 година, газ-бензин. Проблемът ми е, че разхода на газ е 18л/100км. Газовото е инжекцион на Фобус. Когато паля сутрин и въобще когато е студена(на бензин) много мирише на бензин. След това когато обърне на газ след около 35 градуса и отново започва да мирише, но този път на газ и страшно много прекъсва, и се получава нещо като въздушна тапа. Когато вече достигне нормалната работна температура и вече се оправя, не мирише така силно на газ и върви долу-горе добре. Ходих при газаджията, който я обслужва, все пак е в гаранция, но казва, че всичко било наред. Сменям си редовно филтрите, ламбда сонда смених преди няколко месеца и пак едно и също. Дали бихте ме посъветвали с нещо? Благодаря предварително на всички и се извинявам, ако имам допуснати грешки!
Висок разход на газ при Венто 2.0, 115 к.с.
- Bai Sando
- Автомобил: Audi A 3
- Двигател: 2000 TDI 2006г
Re: Висок разход на газ при Венто 2.0, 115 к.с.
Температурния датчик на водата най-вероятно е свършил и лъже компютъра,от там и ти преобогатява смесите и на двете горива 

Tо евентуалното прецакване на датчика няма ли да се онагледи адекватно върху стрелката на таблото ?
При мен мерише на бензин в купето,когато компа натрупа много грешки от газовата и работата на бензин стане почти невъзможна.След рестарт (2 часа разкачени клеми) двигателя е като излязъл от завода.
Вече оранжеви датчици доколкото разбрах не се продават а всичко е синьо.Не знам доколко е безобидно.
При мен мерише на бензин в купето,когато компа натрупа много грешки от газовата и работата на бензин стане почти невъзможна.След рестарт (2 часа разкачени клеми) двигателя е като излязъл от завода.
Вече оранжеви датчици доколкото разбрах не се продават а всичко е синьо.Не знам доколко е безобидно.
- Bai Sando
- Автомобил: Audi A 3
- Двигател: 2000 TDI 2006г
Датчика е разделен на две части.Едната е за компютъра,другата за таблото.То и за това е с 4 кабела.
А,може и дебитомера да се е скапал,но нека пробва с друг датчик първо
А,може и дебитомера да се е скапал,но нека пробва с друг датчик първо

Много ви благодаря колеги, но Bai Sando е прав. Това забравих да го отбележа като проблем, но наистина стрелката не бърда повече от началните черти, но не вярвах, че проблема може да е чак от там. Иначе си отваря термостата, аз съм го сменял. Ако е дебитомер става много дебела вече там. Но иначе съм ви много благодарен за идеята, която ми дадохте.
Колеги, сега смених този датчик и започна да се вдига стрелката, но до 70 градуса(по табло), след което се включва перката и съответно не може да покаже повече. До края на седмицата ще отида и да ми проверят ламбда сондата и веднага след това ще ви пиша. Взех някаква имитация, защото оригиналния е 80 лева, а този беше 8 И с отстъпката стана 5 лева :)
Върни се в “Автогазови уредби”