Всички Б3-ки ли имат мека връзка на генерацията?

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
mafiota
Автомобил: Audi A6 C5
Двигател: APU

Всички Б3-ки ли имат мека връзка на генерацията?

Мнениеот mafiota » Вто 09 яну 2007 11:39

Колеги моят пасатор (1,8 РП; комби; '91) мисля че оригинално няма мека връзка на колекторните тръби, гледах на един колега и при него е същата работа, като нищо не е пипано по гърнетата.Интересувах се в един магазин и ми казаха че има разлика при тея пасати които са произведени 91 година - в зависимост от това в коя част на годината са произведени - началото или края :roll:
Дали има наистина такава работа, и на някои пасати да не са слагани гъвкави връзки?

Потребителски аватар
vladtod®
Автомобил: Passat
Двигател:

Мнениеот vladtod® » Вто 09 яну 2007 13:44

и моя няма мека връзка

Потребителски аватар
Dpop
Автомобил: VW
Двигател:

... мека връзка

Мнениеот Dpop » Вто 09 яну 2007 15:22

Здравей колега mafiota.
Защо ми се струва, че преди около седмица беше пуснал тема със заглавие "отново за меката връзка".
Не се ли намери там решение за този въпрос?
Аз говорих с мой добър познат, който има сервиз и той ми каза, че има модели които нямат мека връзка. Трябва да има една планка от тръбата към катализатора която се захваща с 3 болта. Проверил ли си дали те не са се разхлабили или да е поизгоряло съединението :?:
Предлагам ти да отидеш до "М комплект"(в доста теми е ставал въпрос за тях и има информация, която ще ти е от полза) и като ти видят колата да решиш при тях ли да я ремонтираш или да търсиш друг начин.
:да:

Потребителски аватар
alexx
Автомобил: SantaFe
Двигател:

Мнениеот alexx » Вто 09 яну 2007 22:30

мека връзка нямат просто на едните се захваща тръбата към колектора с щипки и имат леща а другия с болтове имат малки разлики в гарнитури и тн

Потребителски аватар
bobcho
Автомобил: VW Golf 3
Двигател: AFN 1997

Мнениеот bobcho » Вто 09 яну 2007 23:53

Моя има мека връзка.1.8 АБС 92'

Потребителски аватар
mafiota
Автомобил: Audi A6 C5
Двигател: APU

Re: ... мека връзка

Мнениеот mafiota » Сря 10 яну 2007 8:45

dpp написа:Здравей колега mafiota.
Защо ми се струва, че преди около седмица беше пуснал тема със заглавие "отново за меката връзка".
Не се ли намери там решение за този въпрос?
Аз говорих с мой добър познат, който има сервиз и той ми каза, че има модели които нямат мека връзка. Трябва да има една планка от тръбата към катализатора която се захваща с 3 болта. Проверил ли си дали те не са се разхлабили или да е поизгоряло съединението :?:
Предлагам ти да отидеш до "М комплект"(в доста теми е ставал въпрос за тях и има информация, която ще ти е от полза) и като ти видят колата да решиш при тях ли да я ремонтираш или да търсиш друг начин.
:да:

Колега благодаря ти за изчерпателния отговор.Не бих изкал да изглеждам нахален но аз не съм от софия , а по моя краи няма добри маистори и като отидеш при някои те гледа като дане казвам какво, и в краина сметка маи само се учат на колата ти! Та затова питам тук за това онова, че аман вече от някои "пиишман" маистори! Но благодаря на всички участници във форума :wink:

Върни се в “Passat”