Проблем с ABS на 1,8T B5 '98г

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
KGL
Автомобил: Passat B8 Alltr BMT 176kW TDI
Двигател: CUAA 2016
Контакти:

Проблем с ABS на 1,8T B5 '98г

Мнениеот KGL » Вто 09 яну 2007 13:39

Та проблема е следния. На служебната пасатка започна да и свети лампата за ABS-a и конторлната лампа в средата на таблото, придружена с неприятен пиукащ звук. Проблема не се появява регулярно. При запалване всичко си минава нормално и после по време на движения контролната лампа светва и започва да пищи. След известно време спира. По някога се получава и при запалване и после пак спира. Закарахме колата във сервиза на VW в дружба -нали е служебна и само там я води шефа - и от там казаха; Блок на ABS-а, 3000лв. с доставка.
Кажете има ли вариант за ремонт на този блок и въобще има ли други варианти освен смяната му?

Потребителски аватар
SLO
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот SLO » Вто 09 яну 2007 15:00

И при мен се опитаха по същия начин,недей се вървай!Прочети това,случи ми се същото преди околу 3 месеца
http://forum.vwclub.bg/viewtopic.php?t=27434

Потребителски аватар
Dpop
Автомобил: VW
Двигател:

Проблем с ABS ...

Мнениеот Dpop » Вто 09 яну 2007 16:03

Здравей колега KGL.
Щом колегата SLO е минал по този път смятам, че не би следвало да имаш колебания. Но все пак колата ти е служебна и ако имате договор с определен сервиз:roll:
Не претендирам за познания по твоя модел пасат, но при мен се бяха проявили същите реакции на лампата за ABS-а. В добавка на това според настроението си работеха и степените на вентилатора за обдухване на купето. Оказа се, че проблема ми е от реле № 18 - за разтоварване на извод X на контактния ключ(моля да бъда поправен, ако не съм го написал точно) и след смяната му нещата се оправиха.
Успех.

Потребителски аватар
KGL
Автомобил: Passat B8 Alltr BMT 176kW TDI
Двигател: CUAA 2016
Контакти:

Мнениеот KGL » Вто 09 яну 2007 16:07

10x утре ще мина да я взема и ще я кача на едно PC и ще понаместим датчиците. Ако не ще звъня на този майстор в суходол.

miroslavg111
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Имам проблем с ABS на Golf 3

Мнениеот miroslavg111 » Нед 06 май 2007 17:25

SLO написа:И при мен се опитаха по същия начин,недей се вървай!Прочети това,случи ми се същото преди околу 3 месеца
http://forum.vwclub.bg/viewtopic.php?t=27434

Много се надявам да ми дадеш контакт и съвет за читав майстор, който да погледне моя случай.

Върни се в “Passat”