Голф 4 1.9 тди Мнение за катализатор
Голф 4 1.9 тди Мнение за катализатор
Здравейте колеги .Днеска си говорихме с един майстор от Търговище стана въпрос за катализатори нали ги махат по автокъщите, и той вика ама по хубаво да няма катализатор защото незнам какво пречило на турбото.Ако има вика задължитело трябвало да се слага добавка на горивото.Какво мислите по темата ?
- nokiangage
- Автомобил: Passat B3 - 35i
- Двигател: 1.8 RP 1990 - 90 hp. LPG only
- Контакти:
Re: Мнение за каталозатор
Ако пречи колега, Ханс няма да го слага там
. Върши ли си работата по-добре не го пипай според мен, иначе ако е "запушен" и жизненият му цикъл е свършил вече е друга работата... 

nokiangage : Точно това му казах и аз :) вика то е до определени километри след това пречило, а дали е запушен мисля че не
- Vonox_abd
- Автомобил: MK4
- Двигател: AGU
Когато е запушен катализатора има вероятност да ти товари турбото, защото гледам , че караш дизел.Но единствено може да се каже, като се демонтира и сам ще видиш вътре дали е запушена питата със сажди.Това за добавката за мен е супер глупост, ако я слагаш само заради катализатора.Другото е , че им дават различен живот, като пробег на километри.На всички марки са различни от 100000 до към 200000 км.Ама да не забравяме с каква гадна нафта се кара в България.Не го мисли толкова, дори и да го махнеш не му се притеснявай. 

-
- Автомобил: VW Passat
- Двигател: AVF
Пречи му главата на майстора Не пипай нищо
Vonox_abd : Голфа ми е на 150 000 км и 200 ако са превъртяни ето ти 350 :) А по-принцип мисля да си купувам добавка за горивото както каза нафтата е гадна в България.Какво да правя сега с катализатора и каква добавка ти може да ми предложиш?
- V.Petrow
- Автомобил: VW Bora
- Двигател: AHF 1999
Re: Голф 4 1.9 тди Мнение за катализатор
Разликата в това с или без него е в това, че занапред може да се запуши и да ти създава главоболия преди да разбереш ,че е от него.
- okti_1
- Автомобил:
- Двигател:
Напълно си прав
Онзи ден имах подобен проблем и като ми казаха че колата е минала 300000 с катализатор в България неможах да повярвам че тази кола още върви и се движи.

Онзи ден имах подобен проблем и като ми казаха че колата е минала 300000 с катализатор в България неможах да повярвам че тази кола още върви и се движи.
Последна промяна от IvanMan на Пон 19 май 2014 20:30, променено общо 1 път.
Причина: Не цитирай предишното мнение!
Причина: Не цитирай предишното мнение!
- Stivi
- Автомобил:
- Двигател:
Аха,дръжте си ги катализаторите милионници "щото вършели някаква работа" ,те нали и майсторите дето после ви вземат парите да чистят турбините трябва хляб да ядат 

-
Геометрията се зацапва когато не работи правилно а не от катализатора
-
- Автомобил: Polo 6C
- Двигател: DAJA
Ако колата е над 200хкм - изтърбуши питата и си карай.
Наистина с километрите се запушва и почва да пречи на изходящите газове.
Наистина с километрите се запушва и почва да пречи на изходящите газове.
-
Ти запушен катализатор виждал ли си?
-
- Автомобил: vw passat b5.5
- Двигател: AVF 2001
- Контакти:
Аз съм виждал включително и моя беше зацапан яко. Тъмнина вътре. С голям фенер светих от другата страна и пак светлина не се виждаше. Като го изтърбуших имаше колкото керамика, толкова и сажди. След премахването му имам повече ряз. Някак си усещам колата да върви по леко с по малко газ (незнам дали е внушение). Не ми пуши колата и без него.
- hip-hopotam
- Автомобил:
- Двигател:
Всякакъв вид екологии по ДВГ са полезни за околната среда но не и за мотора.
Катализатора след като си приключи жизнения път става просто една тапа която прави съпротивление в ауспуха поради което се получава забавяне потока на изгорели газове,повишаване на температурата и всичко най-вредно :)
Ако тези ВАГове са си в родината (Германия) можеш и да си погребеш колата с него но в България е трудно.Качественото гориво,по-дългите преходи и дори по-непрашните пътища не могат да сторят с катализатора това което му се случва в България.
Катализатора след като си приключи жизнения път става просто една тапа която прави съпротивление в ауспуха поради което се получава забавяне потока на изгорели газове,повишаване на температурата и всичко най-вредно :)
Ако тези ВАГове са си в родината (Германия) можеш и да си погребеш колата с него но в България е трудно.Качественото гориво,по-дългите преходи и дори по-непрашните пътища не могат да сторят с катализатора това което му се случва в България.
- Sashko_Trg
- Автомобил: Audi A4 Avant
- Двигател: 2 0 TDI
Върви го махай този катализатор и не се занимавай с глупости!
Върни се в “Дизелови агрегати”