Здравейте,
Смених скоро стоманените с лети джанти, 6j ET38 4x100, абсолютно същите като стоманените, на Поло 99 Вариант (или комби с други думи). Едната алуминиева джанта беше леко крива, но я изправиха, гумите са 185/60 R14, чисто нови.
Проблемът е, че от другата страна на шофьорското място на колата при движение се чува някакво като чукане при движение, все едно е от гумите при много крива джанта. Първоначално се чуваше при смяна на гумите и поставяне на новите лети джанти. След известно каране тракането изчезна, но при намаляване на скоростта и спиране отново се появява на моменти, все едно при спиране има някакво повтарящо се триене, звучащо като чукане. Някой има ли идея откъде може да идва този шум?
Джантите не опират никъде, доколкото видях, а след изправянето на едната джанта, свалихме всички гуми в гуми-центъра, за да съм сигурен, че и гумите, и джантите нямат проблем. В сервизния център казаха, че всички гуми и джантите са ОК. Единственото, за което друго се сещам, е че отзад е с барабани и те бяха боядисани преди смяната, като ръждата беше махната преди това. Сега гумите се свалят леко трудно, може би заради покритието, но това сигурно ще се компенсира с времето.
Болтовете са 4, 3 стандартни и 1 секретен на всяка гума. Стандартните болтове са малко по-дълги от секретния, това проблем ли е?
Също, преди известно време, ми натягаха ръчната спирачка, че не държеше много. Може ли да има някакво затягане отзад, което да създава този шум?
Какво още трябва да проверя, за да знам, че няма сериозен проблем?
Поло 6N1 99 г. комби - Чукащ звук при движение отзад
Re: Чукащ звук при движение отзад
Стандартните болтове са малко по-дълги от секретния, това проблем ли е?
Свали ги един по един и ще видиш,кой е опирал

-
- Автомобил: VW Polo
- Двигател: 1.6 1999
Re: Чукащ звук при движение отзад
T.e., според теб проблемът е в болтовете? Мерси, ще ги сваля и проверя.
Ако проблемът е в болтовете, защо шумът е само от едната страна? Някакви предположения?
Ако проблемът е в болтовете, защо шумът е само от едната страна? Някакви предположения?
Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”