голф 2 1.3 газ , бензин /карбуратор/- 55 кс! Та стрелката на температурата е ехееее след лампата стои. още по ехееее към края вече включва перката. иначе никакъв проблем , не хвърля вода и прочие бачка си перфект,нищо не губи, върви си.
смених датчика на стрелката - същата работа
смених термостат - същата работа
смених таблото- същата работа
сменис само съпротивлението на таблото- същата работа
НЯКАКВИ ИДЕЙ ? все ми се струва , че стрелката около лампата стои за нормално, а?
Голф 2, 1.3 - стрелката за температурата показва грешно
- zlatnia7408
- Автомобил: vw 7
- Двигател: TDI 2014
- alex_7656
- Автомобил: Golf IV
- Двигател: AUM
Re: да питам за голф 2 ,че се изчерпах. !
Единственото, което ми идва на идея е,
да проверищ температурата с външен термометър.
И ако е Ок, това вече ще е странна работа.
да проверищ температурата с външен термометър.
И ако е Ок, това вече ще е странна работа.
- ktamen
- Автомобил:
- Двигател:
Термостата няма никаква връзка със стрелката.
Проблема е или в таблото или в датчика. Няма значение колко пъти си ги сменял, трябва да пробваш с читав датчик и с читаво табло.
Аз бих проверил реалната температура с термометър и ако ми хареса нищо няма да сменям. Най-много да добавя някое и друго резисторче за да се премести стрелката на по-реалистично място.
Проблема е или в таблото или в датчика. Няма значение колко пъти си ги сменял, трябва да пробваш с читав датчик и с читаво табло.
Аз бих проверил реалната температура с термометър и ако ми хареса нищо няма да сменям. Най-много да добавя някое и друго резисторче за да се премести стрелката на по-реалистично място.
- zlatnia7408
а за това говорим. кое резисторче казваш ?
- radi_nrj
- Автомобил: Audi A6 C4 Quattro Golf 4 TDI
- Двигател: AEL ALH
Ееееей такива проблеми съм имал с грешно отчитащ датчик и грешно мерещ уред на таблото. Колата си работи нормално, термостат отваря, перки се включват ама според стрелката на таблото колата прегрява. Само с допълнителен термометър може да се хване това. След това с Ом метър се следят показанията на датчика (в АутоДата има сравнителна таблица, която казва на колко градуса колко ома е съпротивлението) и ако датчика е верен значи таблото лъже.
- ktamen
- Автомобил:
- Двигател:
zlatnia7408 написа:ktamen написа:Термостата няма никаква връзка със стрелката.
а за това говорим. кое резисторче казваш ?
Резисторчето трябва да се купи от магазина, от завода са пропуснали да го сложат.
Някой, който знае какво е термистор трябва да поизмери датчика ти и да добави подходящ резистор последователно свързан за да коригира поне частично грешката. Още по-добре да добави направо още един термистор, ама......
Първо трябва да се провери реалната температура с термометър

- zlatnia7408
- zlatnia7408
zlatnia7408 написа::love.vwclub
колега от форума ми прати километражно табло. стрелката вече стои по близо до червената крушка. явно и др. датчик ще трябва , но с правилни показатели. а каква роля играе другия датчик в зелено пак стои на водата до този на стрелката в черно.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”