Колеги сестрами има поло 1.9D 97 год. 64 коня и днес и сменях пистовия ремак че беше скъсал една писта и установих че здраво е ударила компресора на климатика и е пукнала корпуса.
Та въпроса ми е може ли да го заваря и ако не някой знае ли какъв ми е точно компресора и дали мога да ползвам примерно от 1.4 бензин?
поло 6N1 проблем климатик
- zfa159
- Автомобил: Mitsubishi Outlander + B4 Syncro
- Двигател:
- Контакти:
Re: поло 6N1 проблем климатик
Корпуса е сплавта, наричана цам. Няма да може да се завари, а и вероятно механиката вътре също е пострадала от удара.
Поло 6N 1.9 D рядко са със заводски климатик. Ако е заводския, компресора е SD6V12 и имам такива при мен (можем да се разберем нещо).
Ако е със допълнително монтиран 'талянски климатик, компресора може да е всякакъв - оригиналния 6V12 или всякакъв друг,какъвто са успели да набутат там.
Щракни няколко снимки,да видим с какъв компресор е.

Поло 6N 1.9 D рядко са със заводски климатик. Ако е заводския, компресора е SD6V12 и имам такива при мен (можем да се разберем нещо).
Ако е със допълнително монтиран 'талянски климатик, компресора може да е всякакъв - оригиналния 6V12 или всякакъв друг,какъвто са успели да набутат там.
Щракни няколко снимки,да видим с какъв компресор е.

-
- Автомобил:
- Двигател:
колеги в понеделник ще го сваля и ще пусна снимки ако на някой му се намира сащия климатик да се споразумеем нещо.
Благодаря за помоща
Благодаря за помоща
-
- Автомобил:
- Двигател:
Toва което съм виждал монтирано на тези полота е също и SD7B10, и аз ще чакам снимки.
-
- Автомобил:
- Двигател:
колеги ето и снимките на компресора мисля че е този който колегата каза но на него нищо не пишеше,табелка явно е паднала. а на някой му се намира такъв компресор може да пише да се разберем нещо или ако може да ме насочите къде да го потърся.
- zfa159
- Двигател:
- Контакти:
Sanden SD7B10 с Model No. 7176 (модел номера определя къде са изводите за тръбите, защото има и няколко други вида 7B10).
Къде да търсиш - втроа употреба трудно,защото излиза,че е за насаждани климатици при VW и Opel.По сайтовете иначе се предлагат разни :
http://www.ebay.com/sch/sis.html?_kw=SANDEN+7176+STYLE+AC+A/C+COMPRESSOR+SD7B10+SWING+MOUNT
Къде да търсиш - втроа употреба трудно,защото излиза,че е за насаждани климатици при VW и Opel.По сайтовете иначе се предлагат разни :
http://www.ebay.com/sch/sis.html?_kw=SANDEN+7176+STYLE+AC+A/C+COMPRESSOR+SD7B10+SWING+MOUNT
-
- Автомобил:
- Двигател:
въй въй сериозно ли са толкова трудно откриваеми точно този модел компресори се някаде по моргите трябва да изкочи. Благодаря за помоща 

-
- Автомобил:
- Двигател:
За мен мнението на zfa 159 беше полезно, а vaneca неможе по Бургас да няма такива компресори макар и от друг модел кола.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Колеги май намерих компресор днес чекам само кода да ми кажат че на снимките последната цифра несе виждаше
- zfa159
- Двигател:
- Контакти:
Ами то всичко има,ама повечето пъти хората не знаят какво продават...редовно по моргите буквално газя компресори,които са неоткриваеми иначе...седят в мизерията и боклуците и се съсипват. Дано да си намерил това,което ти трябва :)
Боцнете и един нов дехидратор на тази система,преди да я сглобите,защото през тази дупка освен, че е излезнал фреона, е влезнала доста влага.

Боцнете и един нов дехидратор на тази система,преди да я сглобите,защото през тази дупка освен, че е излезнал фреона, е влезнала доста влага.

- eras3r
- Автомобил: Citroen C5 2014г
- Двигател: 2 0hdi 163hp
- Контакти:
zfa159 написа:Sanden SD7B10 с Model No. 7176 (модел номера определя къде са изводите за тръбите, защото има и няколко други вида 7B10).
Много полезно мнение! Гледай когато питаш за компресора да им кажеш тия тия 'типове' че те интересува да е ТИП: SD7B10 и МОДЕЛ: 7176. Където и да питах..все чувах "Да бееее същия е...SD7B10....няма грешка..пращаме го...." и като ги питам за другите 4 цифри МАСОВО (дори всичките) ми отговаряха, че са 7158. Така, че МНОГО ВНИМАВАЙ! (Все пак не са по 10-20лв. тези неща).
Да не те отчайвам, но в БГ не намерих такъв като моя (който беше като твоя с дупките отстрани който е 7176 по спомен и взех 7158 - пак по спомен говоря) Добре, че майстора беше добър, та ми пригоди стойка.
Преди да купиш някой компресор се убеди, че е този който ти трябва! Аз в такъв филм влязох с моя, че...3 години търсех.
Ето да прочетеш няколко мои теми:
1. http://www.vwclub.bg/forum/viewtopic.php?f=7&t=279516
2. ПО ВАЖНАТА!!! - http://www.vwclub.bg/forum/viewtopic.php?f=17&t=226508
-
- Автомобил:
- Двигател:
Колиги намерих си същия копресор единствения в продавалника,разликата е в ролката зещото е свален от опел корса но не е проблем аз имам шайба даже миналия месец и сменях лагера на шайбата. А немисля че е проникнала много влага но ще проверя какви пари е и ако е танкънак ще го взема.
А ето и снимки на компресора да си кажете мнението:
А ето и снимки на компресора да си кажете мнението:
- zfa159
- Двигател:
- Контакти:
Мятай другата шайба и съединител и би трябвало да стане 1:1 . Дехидратора ако е универсалния (като този на снимката), е около 30-40лв и по-добре го смени и него.

Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”