Пасат 1.6 TDI

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
Потребителски аватар
Божков
Автомобил:
Двигател:

Пасат 1.6 TDI

Мнениеот Божков » Пон 08 яну 2007 9:30

Какво ще кажете за двигател 1.6 TDI? Не е ли слабичък като за пасат и колко к.с. е всъщност? Гледам една обява за такъв (90-92г.) и се чудя има ли смисъл да го гледам.
пасата е 3 а не 2! mod edit: vaskoto1

Потребителски аватар
gr_kanev
Доктора
Автомобил: VW Transporter T5 2006
Двигател: AXD

Мнениеот gr_kanev » Пон 08 яну 2007 9:35

Колега Божков,
да ме прощаваш, ама Пасат 2 90-92 година НЯМА !
Хайде първо попрочети, и тогава питай.
Иначе по темата - зависи за какво ще ти трябва - ако е да си пренасяш нещо, да не гори твърде много и не държиш да си първи на светофарите и винаги да изпреварваш, може и да ти свърши работа. Имай предвид че ще е каран доста тоя Пасат, и ще се налага да поремонтираш това-онова от време на време. Така че ти си прецени дали си струва /не си писал за какви пари става въпрос - колко искат на колата, ти колко имаш или си склонен да дадеш, и т.н./
Успех !

Потребителски аватар
Божков
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Божков » Пон 08 яну 2007 10:07

Не съм спец по темата и на мен TDI ми се струва леко нереално за тая година, но виж сам какво пише:

http://i.mobile.bg/perl/main.cgi?topmen ... f1=details

Потребителски аватар
gr_kanev
Доктора

Мнениеот gr_kanev » Пон 08 яну 2007 11:13

Ами колега, колата е дизел, турбо, с интеркулер - нищо нереално няма в това. Някои на това казват TDI. А за TDI /Turbo Direct Injection/ (съжалявам, не го знам на немски как е точно) VAG имат защитен патент - и затова другите марки си ги кръщават HDI, DTI, TdCi, и т.н. /и за това има доста писано/ - да, има го на Пасат Б3 от тия години, но е на 1,9.

П.П. Защо се връзваш на писанията, и на твърденията на продавачите ? Аз ако напиша, че продавам Enzo, ще се повярваш ли ? Най-добре се обади на продавача, и се уточнете /добре е да питаш какви са буквите на мотора, и да провериш какво точно представлява. Ако не можеш сам, има хора във форума, включително и моя милост, които ще ти помогнат/

Потребителски аватар
веселин
Автомобил: SkodaFabia 1 sedan
Двигател: BNM 1.4 TDI-PD 2007
Контакти:

Мнениеот веселин » Пон 08 яну 2007 11:36

http://de.wikipedia.org/wiki/VW_Passat#Typ_32B - Божков , този сайт ще ти разсее съмненията - дали има грешка в обявата - би трябвало колата да е 50 kw - 68 к.с - не знам дали на В3 се монтира SB мотора - 80к.с с интеркулер /според сайта - не/ , но със сигурност не е TDI - 90 к.с - той е от края на 1993 и е за В4 !68 коня е бил като нов - ако не е правен ремонт или турбината е към края си - пиши бегали 10 жребеца :( - слабичък е за това купе - особено ако натовариш - както само Пасат може :bowdown :bowdown :bowdown - тогава леко с изпреварванията!

Потребителски аватар
Божков
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Божков » Пон 08 яну 2007 14:47

Ок, грешката е моя. Явно съм живял с мисълта че пасатите до 92 се водят Пасат-2 (може би поради препокриването с Голф-2).

PS: А поначало загадката ми беше 1.6-дизел не е ли адски слабичко за тлъст пасат? То все някак ще го движи ама не ща да е като стар автобус.

Потребителски аватар
Vladko
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Vladko » Пон 08 яну 2007 15:26

Колеги на Пасат Б3 този за който говори се монтира двигател 1.6 турбо дизел с интеркулер с обозначение SB и мощност 80к.с. която е повече от достатъчна за това купе и смея да твърдя двигателя е доста по успешен от последващите го 1.9-атмосферен дизел и турбо дизел съответно:68к.с. и 75к.с.
А като се замислите че и повечето бензинови такива Пасати са с мощност 75-90к.с става ясно че 80турбодизелови к.с. са много удачни.

Потребителски аватар
gr_kanev
Доктора

Мнениеот gr_kanev » Пон 08 яну 2007 15:29

1,6 дизел /атмосферен/ - да, слабичък идва. Ама освен него има 1,6 турбо дизел /без интеркулер/ - по-пъргав е, ама е и по-претенциозен /повече вероятни места за повреди/. Има и 1,6 турбо дизел с интеркулер - вероятно за такъв и става въпрос, което е и по-добре. Ама продавачите не винаги са наясно, или съзнателно послъгват. Лично аз имах опит с Кордоба, която ми казваха, че е 1,8, а всъщност беше 1,6. И точно затова ти казах да питаш продавача какви са буквите на мотора, за да ти кажем какво е точно /отделно може да хванем друга лъжа - че в тая година не е слаган такъв двигател, примерно, и така да хванем че лъже и с друго, като годината например/. Не е лошо ако решиш да говориш, да питаш и за VIN - там също има доста инфо. Не казвам че всички продавачи лъжат, ама аз съм хващал няколко.

Потребителски аватар
Amorphiss
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Amorphiss » Вто 09 яну 2007 12:03

http://www.inoshop.ru/catalogue/587/412/
Колеги ето един саит от които можете да почерпите доста информация какви двигатели са монтирани и от коя до коя година .
За този Пасат са монтирани и SB и RA мотори (80к.с.) в промеждутъка от 88-94 така че невиждам нищо невъзможно в обявата. За мощността също не смятам че е малка за това купе защото все пак въртящия момент на тези мотори е мнооооого по голяма от подобните им бензинови (90к.с.) , а и все пак ако товариш пасата мъшката особенно ако е комби със какъвто и мотор да си ще ти е трудно да си правиш ралита :)

Потребителски аватар
Божков
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Божков » Вто 09 яну 2007 16:01

Amorphiss написа:http://www.inoshop.ru/catalogue/587/412/
Колеги ето един саит от които можете да почерпите доста информация какви двигатели са монтирани и от коя до коя година .
За този Пасат са монтирани и SB и RA мотори (80к.с.) в промеждутъка от 88-94 така че невиждам нищо невъзможно в обявата. За мощността също не смятам че е малка за това купе защото все пак въртящия момент на тези мотори е мнооооого по голяма от подобните им бензинови (90к.с.) , а и все пак ако товариш пасата мъшката особенно ако е комби със какъвто и мотор да си ще ти е трудно да си правиш ралита :)

Все пак правилно съм предположил, че е само TD, а не TDI.

Потребителски аватар
Rabbit_TDI
Автомобил: A6 C5
Двигател: BFC
Контакти:

Мнениеот Rabbit_TDI » Вто 09 яну 2007 16:07

TDi е много рядак мотор така ,че вероятно е TD 70 та да не е и 64 с катализатор.Верно ,че 1.6 емалко слабо за тая кола ама то тия години+дизел май нямаш много избор/пък и е по-добре от 1.6 бенц/.За мен добър мотор за Пасат е 1.8 моно+газ.

Потребителски аватар
Божков
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Божков » Вто 09 яну 2007 16:35

Знам за моно+газ, че е добре, но се опасявам че откъм разход ще е тежко - а дизела винаги икономисва.

Потребителски аватар
Rabbit_TDI
Автомобил: A6 C5
Двигател: BFC
Контакти:

Мнениеот Rabbit_TDI » Вто 09 яну 2007 16:50

Дизела е по насметка при новите коли/или при малките щото няма място за газова а и тежи/ щото на пълния инжекцион няма как да сложиш евтина и безпроблемна газ.При твоя случей с недобри дизелови решения/1.6 за пасат/ и евтина газ/1.8 моно/+ постоянно растящите цени на горивата бих предпочел 1.8 моно/имай предвид че съм заклет привърженик на дизелите :!: /.

Потребителски аватар
Me4ev_77
Автомобил: Audi A4
Двигател: AWT 2001

Мнениеот Me4ev_77 » Вто 09 яну 2007 17:00

Един приятел има пасат -93 г. ,1.6тди-(58 kw-80 hp),комби с интеркулер върви с 200,направо съм изумен,а пък е и на 300+ хиляди км караго като за последно така че ако е читав много здрав мотор-направо няма умиране,успех!!!

Потребителски аватар
Amorphiss
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Amorphiss » Сря 10 яну 2007 10:15

Решението какво е .... звъниш на човека от обявата и разбираш какъв е мотора ако е с кулер (80кс) добре ако не е благославяш майка му два три пъти и се оправят нещата , защото и да гадаем какъв е мотора няма смисъл тъй като колкото и да е рядък мотора се монтира и е голяма вероятността да е точно такъв двигателя ( SB , RA ) така че нека не се правим на маг София :lol:

Върни се в “Дизелови агрегати”